Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΜΟΥΛΑΡΙΑ στο ΜΑΓΓΑΝΟΠΗΓΑΔΟ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΜΜΕ!

Θα γίνουμε 'μουλάρια στο μαγγανοπήγαδο' (εννοείται χωρίς ελπίδα ανάπαυσης ή σωτηρίας - τέτοια πράγματα δεν δικαιούνται τα μουλάρια)! Κάπως έτσι το έθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε πρωϊνή του συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη (ΑΝΤ1 - Καλημέρα Ελλάδα, 5/4/11), μιλώντας περί μνημονίου, 'γραβατωμένου' συνταγματικού πραξικοπήματος και ανάγκης για 'ειρηνική' επανάσταση του λαού. http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/317394.html

Έτυχε να παρακολουθήσω ολόκληρη την συνέντευξη στον ΑΝΤ1 (έμεινα και στις διαφημίσεις - δεν ήθελα να χάσω την συνέχεια). Εντυπωσιάστηκα! Όχι από το περιεχόμενο του λόγου του Θεοδωράκη (σεβαστός και αναμενόμενος, για όσους τουλάχιστον γνωρίζουν περί 'Σπίθας'). Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι ο Παπαδάκης έβγαλε τον Μίκη στον αέρα, ή ότι του επετράπη να τον βγάλει στον αέρα, αφήνοντάς τον να μιλήσει απρόσκοπτα και να ολοκληρώσει κατανοητές προτάσεις άνευ διακοπών (ασχέτως περιεχομένου) - πράγμα τελείως ασυνήθιστο για τα σημερινά ελληνικά ΜΜΕ! Τί συμβαίνει εδώ; Τυχαίο; Δεν νομίζω! Να πιστέψω στην διαφορετικότητα των δημοσιογράφων του ΑΝΤ1; Μπα - διαχειριστές οργής που 'καναλιζάρουν' είναι κι' αυτοί!

Το θέμα είναι ότι, αν κάνετε μια γύρα επανάληψης στα (mainstream) ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες, θα διαπιστώσετε (ή εγώ διαπιστώνω) μια σταθερά αυξανόμενη προβολή της δυσαρέσκειας του πληθυσμού έναντι του παρόντος πολιτικού συστήματος (ο έχων ώτα...) - δεν συζητώ περί της ουσίας της δυσαρέσκειας - θεωρείται δεδομένη - μόνο περί της αυξανόμενης προβολής της από τα ΜΜΕ (μέχρι και το MEGA προσπαθεί τελευταία να προβάλει άλλο πρόσωπο)!

Μπας και οι καναλάρχες/μηντιάρχες (αξιοθαύμαστα προσαρμοστικά όντα - και ουσιώδες μέρος του προβλήματος που βιώνουμε) ήδη μυρίζουν την πολιτική 'πτωμαΐνη' και αρχίζουν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας; Σκέψου να γίνει η κάποτε η ('ειρηνική') επανάσταση που ευαγγελίζεται ο Μίκης! Μπορεί αυτή να σταθεί/συμβιώσει με τα μέχρι τώρα υπάρχοντα ΜΜΕ; Δεν νομίζω!

ΟΚ, λοιπόν, 'είμαστε πάνω από ένα πτώμα και περιμένουμε να κυβερνήσει', όπως είπε και ο Λαζόπουλος σε πρόσφατη εκπομπή του (πιστεύω ότι μιλούσε γενικά, όχι ειδικά περί ΠΑΣΟΚ)! Μήπως πρέπει ν' αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά (και μέσω ΜΜΕ) σχετικά με πιθανούς αντικαταστάτες του (κοινοβουλευτικού) 'πτώματος';

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου