Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΠΕΡΙ 'ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ' ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - 2

Αναζήτησα και βρήκα βίντεο ομιλίας του καθηγητή Δικαίου κ. Κώστα Χρυσόγονου στην περιλάλητη εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, 12/04/2001. Το βρήκα λιγάκι βαρετό και τεχνοκρατικό (σε σχέση με τις ομιλίες Κασιμάτη & Μπέη - είχαν περισσότερο συναίσθημα). Τέλος πάντων, δείτε το για να πάμε στα παρακάτω:
http://www.youtube.com/watch?v=s8keZ4WBu6Y&feature=player_detailpage

Εγώ, απ' αυτά που έχω δει και διαβάσει ως τώρα, καταλήγω στο (απλοϊκό) συμπέρασμα ότι τα προβλήματα αυτού του τόπου, πιθανώς, οφείλονται στο μέχρι τώρα κοινοβουλευτικό σύστημα που αποδεχόμαστε ως μοναδική επιλογή(!), ειδικά όπως αυτό έχει αλλοτριωθεί από ένα παγιωμένο καθεστώς κομματοκρατίας.

Παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Χρυσόγονου (περί της ανάγκης για 'διορθωτικές' συνταγματικές παρεμβάσεις στο ισχύον πολιτικό σύστημα), μού ήρθε στο μυαλό η εικόνα ενός τεχνικού αυτοκινήτων που προτείνει λύσεις απελπισίας για την συντήρηση στη ζωή ενός οχήματος που έχει φάει τα ψωμιά του - ήδη καίει λάδια, τις ανηφόρες δεν τις βγάζει και η μηχανή του σβύνει κάθε λίγο και λιγάκι. Σε τέτοια περίπτωση και εφ' όσον η συντήρηση αποδεικνύεται κοστοβόρα και αναποτελεσματική, η κοινή λογική υπαγορεύει την αγορά νέου οχήματος!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου