Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ψηφίζω (με) Αξιοπρέπεια!

-Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση-


Σε προσωπικό πολιτικό επίπεδο, συμφωνώ με την πλειοψηφία των θέσεων/προτάσεων που διατυπώνουν τα εξωκοινοβουλευτικά αντιμνημονιακά κινήματα. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι καίριες και καθοριστικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον αυτού του τόπου (όπως, π.χ., η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ε.Ε.) πρέπει να είναι προϊόν Αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών/Δημοψηφισμάτων που α) δεν αποτελούν αποκλειστικές επιλογές/προτάγματα μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εκ των προτέρων σίγουρης για το αποτέλεσμα, αλλά προτάγματα οποιουδήποτε πολίτη ή ομάδας πολιτών, β) δεν περιορίζονται πάντα σε απλοϊκές επιλογές του τύπου ‘ΝΑΙ ή ΟΧΙ’, γ) δεν περιορίζονται από χωρικές, χρονικές ή/και οικονομικές παραμέτρους.

Δεδομένου τούτου, οδηγούμαστε αναγκαστικά στην υιοθέτηση ‘Τεχνολογιών της Δημοκρατίας’, όπως αυτή που προτείνει το Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ (πλήρως ολοκληρωμένη, λειτουργική και βιώσιμη από το 1994 – βλέπε http://tinyurl.com/cvfq2e2, http://www.ntua.gr/periklesnet/page3/page3.html και Youtube - κανάλι Synthesis314 - http://www.youtube.com/user/synthesis314?feature=guide), άρα και στην αναγκαιότητα αναθεώρησης του παρόντος Συντάγματος της χώρας, έτσι ώστε αυτό να θεσμοθετεί την δυνατότητα ηλεκτρονικής διεξαγωγής εκλογών/δημοψηφισμάτων, μεταξύ άλλων: «…η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και να έχει ηγετική θέση στην παγκόσμια προσπάθεια για να αναζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο η Δημοκρατία θα περάσει στον επόμενο αιώνα, σ' έναν αιώνα όπου η επικράτηση της τεχνολογίας είναι δεδομένη και αναπόφευκτη.» ΜΙΧΑΛΗΣ Λ. ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ, ΤΑ ΝΕΑ (07/12/1999)

Υποστηρίζω, λοιπόν, ένθερμα την (σταδιακή, σε βάθος, ίσως, μίας γενεάς) μετάβαση από το Κοινοβουλευτικό Πολίτευμα σε αυτό της (Άμεσης) Δημοκρατίας. Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει και την άμεση προσπάθεια αφύπνισης της πολιτικής συνείδησης και παιδείας των πολιτών, καθώς και συνεχούς συμμετοχής στα κοινά ολόκληρου του εκλογικού σώματος, πράγματα τα οποία έχουν, τεχνηέντως, στιγματιστεί και πρακτικά εξαλειφθεί από το παρόν πολιτικό σύστημα (για ευνόητους λόγους). Η ουσιαστική αναβίωση και λειτουργία της (Πανελλαδικής/Παγκόσμιας πλέον) Εκκλησίας του Δήμου, χωρίς κοινοβουλευτικούς αντιπροσώπους, προαπαιτεί την ανάδειξη της προτεραιότητας της πολιτικής παιδείας σε επίπεδο ισοδύναμο με την ανάγκη γνώσης γραφής και ανάγνωσης.


Γιάννης Αριστοτέλης Πικροδημήτρης






Hellenic Synthesis - http://greeksynthesis.blogspot.com/


Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα 

Προσωπικά Στοιχεία
  • Ημ. Γέννησης: 6 Μαρτίου 1957, Ηλιούπολη Αττικής
  • Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμος
  • Μόνιμος Κάτοικος / Υπήκοος ΗΠΑ, 1976 – 1995
  • Μόνιμος Κάτοικος Ελλάδας, Νέα Σμύρνη Αττικής, 1996 ως τώρα
Εκπαίδευση
  • 1983 - Master of Architecture, University of Illinois at Champaign-Urbana, USA (Λίαν Καλώς)
  • 1980 - Bachelor of Science in Architectural Studies, University of Illinois at Champaign-Urbana, USA (Άριστα)
  • Ισόβιο μέλος του Gargoyle Society, Illinois Chapter (αριστούχοι απόφοιτοι Αρχιτεκτονικής)
  • Απόφοιτος Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, 1975
Επαγγελματική Δραστηριότητα
  • Αρχιτέκτονας, Μέλος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας & Αμερικανικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτόνων
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας από το 1983, με δραστηριότητα στις ΗΠΑ (άδεια άσκησης επαγγέλματος), Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Ιταλία, Φινλανδία, Ν. Κορέα κ.α.
  • Ιδιαίτερες γνώσεις/ενδιαφέροντα: Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική, Εξοικονόμηση Ενέργειας, Αρχιτεκτονική Επιβατικών Πλοίων (Superfast Ferries V-XII, Blue Star 1-2, Blue Star Paros & Naxos, Ανακατασκευή Θαλαμηγού Christina του Αριστοτέλη Ωνάση, Θαλαμηγός Jamaica Bay του John P. Morgan / J.P. Morgan Bank, κ.ά.) 
Πολιτική & Κοινωνική Δραστηριότητα

  • Ενεργό μέλος της ομάδας Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ/ΕΜΠικλής (το 'Εκπαιδευτικό Σύστημα Πολιτών και Αρχόντων για την Επιστροφή στο Μέλλον της Δημοκρατίας') από το 1992: προώθηση του Δικτύου, σχεδίαση και υλοποίηση του Περιπτέρου Γνωμοληψίας
  • Συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο στους Δελφούς, 1995, με θέμα την Άμεση Δημοκρατία
  • Μέλος του Σωματείου Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ – Ινστιτούτο Άμεσης Συμβουλευτικής Δημοκρατίας από το 2004
  • Υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Βουλής της Κοινωνίας των Πολιτών (ως εκπρόσωπος του Δικτύου ΠΕΡΙΚΛΗΣ), Παλαιά Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα, Δεκέμβριος 2009
  • Συμμετοχή στην ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ: «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ» - Εγκαθιστώντας τον Πολίτη στην Λήψη Αποφάσεων, Αθήνα, Μάιος 2009
  • Ενεργός υποστηρικτής των Greenpeace International και Greenpeace Hellas
  • Blogger από τον Απρίλιο 2011 – Hellenic Synthesis: www.greeksynthesis.blogspot.com
  • Δημοσίευση βίντεο πολιτικού περιεχομένου στο Youtube – κανάλι Synthesis314
  • Μέλος του Hellenic American Leadership Council - HALC, ΗΠΑ, από τον Μάρτιο του 2012

 Κατασκευή Περιπτέρου Δικτύου ΠΕΡΙΚΛΗΣ, Σιδεράδικο του Μηνά
Δάφνη Αττικής, 1997


Δημοτικοί Σύμβουλοι του Άμστερνταμ δοκιμάζουν την Ελληνική
'Τεχνολογία' της Δημοκρατίας (και το ούζο)
Άποψη από πάνω
Δημοτικοί Σύμβουλοι του Άμστερνταμ δοκιμάζουν την Ελληνική
'Τεχνολογία' της Δημοκρατίας (και το ούζο)
Τοποθέτηση στέγης
Κατασκευή κολώνας / Δωρικού κιονόκρανου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου