Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

QE - Quantitative Easing - Ποσοτική Χαλάρωση (πώς λέμε κυτταρίτιδα)!

Αναφέρθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση (κλικ εδώ) στα 'λογικά' ανεξήγητα που βιώνουμε στην Ελλάδα, π.χ. αύξηση τιμάριθμου, αύξηση φόρων κλπ. εν μέσω βαθιάς (τεχνητής;) ύφεσης και οικονομικής κατάρρευσης. Μέσα στο γενικό μπάχαλο τού σοκ και δέους που συστηματικά μάς επιβάλλεται από το κράτος, βλέπουμε πλέον μόνο δέντρα και όχι το δάσος. "Όταν έχεις αποκλείσει το αδύνατο, ό,τι απομένει, όσο και αν φαίνεται απίθανο, πρέπει να είναι η αλήθεια" (Σέρλοκ Χολμς).

Η κρίση και τα ('λογικά') ανεξήγητα που βιώνουμε στην Ελλάδα έχουν σχεδιαστεί κεντρικά και πολύ συγκροτημένα και αποτελούν, εδώ και πολύ καιρό, παγκόσμιο και αδιαμφισβήτητο γεγονός. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι (τυπικά) και οι ΗΠΑ βρίσκονται τώρα ante portas του ΔΝΤ (δικό τους 'τσιφλίκι')! Θα προβούν σε στάση πληρωμών κατά τον Αύγουστο, αν το Κονγκρέσσο δεν συναινέσει(!) σύντομα σε αύξηση του αποδεκτού ορίου του δημόσιου χρέους (κατά κάτι τρις $). Εν προκειμένω, η Ελλάδα, ως 'αδύναμος' κρίκος της ΕΕ, χρησιμοποιείται σαν βολικό πεδίο δοκιμαστικών βολών, προκειμένου τα κανόνια να έχουν ρυθμιστεί τέλεια όταν αρχίσουν να πλήττουν 'ζουμερούς' στόχους. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, και τον (θερμό) πόλεμο μεταξύ $ και €, την υλοποιούμενη εδώ και χρόνια (οικονομική μόνο;) ενοποίηση της Βορειοαμερικανικής ηπείρου (NAFTA κλπ.), όπως και τα σχέδια περί αντικατάστασης του δολλαρίου από το Amero (κλικ εδώ).

Το ΔΝΤ (τσιφλίκι των ΗΠΑ) και η Wall Street (μεγαλοτσιφλικάς/ιδιοκτήτης των ΗΠΑ) κατάφεραν να βάλουν πόδι στην Ευρώπη μέσω του πεδίου βολής που λέγεται Ελλάδα (επί τω λαϊκώτερον, χέστηκαν για την Ελλάδα - minor target). Σαφέστατα ο Ομπάμα είναι ευγνώμων προς τον Παπανδρέου (ο οποίος προ πολλού προαλείφεται για Γενικός Γραμματέας ΟΗΕ - έδρα NY) και εύλογα ο Ομπάμα τραβά το αυτί της Μέρκελ (όπως έκανε πρόσφατα), όποτε αυτή το παίζει 'δύσκολη γκόμενα' (German bitch, επί τω ελληνικώτερον)! Έτσι εξηγείται και το παρακάτω 'ανεξήγητο' (σημ.: η παράθεσή του δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι πλήρως το περιεχόμενό του):
Απίστευτες δηλώσεις “βόμβα” του Καρατζαφέρη στο MEGA.
Είπε πως αυτή τη στιγμή ο κ. Παπανδρέου είναι στα πράγματα επειδή τον θέλει ο Αμερικάνος…
Η Ευρώπη έχει απογοητευθεί, τον κρατάει ο κ. Ομπάμα.. (olympia.gr)




Παραθέτω εδώ μερικά στοιχεία για προβληματισμό των αναγνωστών και σύνθεσή τους απ' αυτούς κατά το δοκούν. Ας ξεκινήσουμε από τον όρο QE (Quantitative Easing - Ποσοτική Χαλάρωση, πώς λέμε κυτταρίτιδα!). Είναι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΟΣ για την γενικώτερη κατανόηση τού τί μάς συμβαίνει - στις ΗΠΑ είχαν ήδη QE1 και QE2 και πάνε για QE3, ενώ εμείς οι αχάριστοι Έλληνες αγανακτούμε για το τίποτα! Δείτε το παρακάτω βίντεο (σημ.: η παράθεσή του σημαίνει ότι ασπάζομαι πλήρως το περιεχόμενό του):




Και τώρα, έχοντας εμπεδώσει τον όρο QE, δείτε και το χθεσινό (07/06/2011) επεισόδιο της εκπομής The Keiser Report (ο Max και η Stacy κάνουν μάθημα στην Wall Street) από rt.com (σημ.: η παράθεσή του σημαίνει ότι ασπάζομαι πλήρως το περιεχόμενό του):

­Every week Max Keiser looks at all the scandal behind the financial news headlines.This week Max Keiser and co-host, Stacy Herbert, present a special episode to enlighten a baffled Wall Street. They discuss selling kidneys for iPads, Saudi Arabia’s planned nuclear reactors, and oil traders threatening their competition with kidnapping.




Υ.Γ.1: Όποιος blogger έχει την δυνατότητα και διάθεση να υποτιτλίσει τα παραπάνω δύο βίντεο, ας το κάνει (ειδοποιώντας με, έτσι ώστε να φρεσκάρω την παρούσα ανάρτηση) - θα προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία!
Υ.Γ.2: Θα ήθελα να υπενθυμίσω στους αναγνώστες ότι η οι περισσότερες των αναρτήσεων στο παρόν ιστολόγιο αλληλοσυνδέονται, από λίγο έως πολύ (the interconnectedness of things, πού λέμε). Ερευνάτε τας γραφάς (μετά μανίας)!  
Υ.Γ.3: Φιλοδοξώ να επανέλθω στο θέμα της (ποσοτικής) χαλάρωσης - κυτταρίτιδας σύντομα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου