Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΛΥΚΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ - ΚΑΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ!

Συμπληρώνουμε ως χώρα (και κυβέρνηση) ένα χρόνο πανθομολογούμενα αποτυχημένης μνημονιακής πολιτικής. Το όποιο ‘κοινωνικό συμβόλαιο’ υπήρχε αρχικά μεταξύ εκλογικού σώματος  και παρούσας εξουσίας  έχει πλέον (μονομερώς) διαρραγεί και παραβιαστεί  οριστικά και αμετάκλητα (για τις κατάλληλες αντιδράσεις σε τέτοια περίπτωση, ανατρέξτε στον Ζαν Ζακ Ρουσσώ, ο οποίος αρχικά διατύπωσε την ιδέα του κοινωνικού συμβολαίου):  http://www.livepedia.gr/index.php/%CE%A1%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%83%CF%8E_%CE%96%CE%B1%CE%BD_%CE%96%CE%B1%CE%BA.

Πιστεύω ότι είναι καλό να ανατρέχουμε ενίοτε σε παλιότερα ιστορικά στοιχεία και να τα περνάμε από 'δεύτερη ανάγνωση', κάτω από το πρίσμα νεώτερων δεδομένων. Αναφερόμενος, λοιπόν, σε προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο 'ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ' (http://greeksynthesis.blogspot.com/2011/04/blog-post_26.html, 26/04/2011), σχετικά με τον κ. Π. Χριστοδούλου, πρώην στέλεχος της GOLDMAN SACHS, νυν διευθυντή του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους), παραθέτω εδώ μερικές σχετικές πληροφορίες που βρήκα ψάχνοντας στο GOOGLE - τίποτα νέο ή συνταρακτικό (πιθανώς να τα γνωρίζετε - εγώ δεν τα γνώριζα μέχρι χθες):

1) Πολύ ουδέτερη/στεγνή δημοσίευση της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ με το βιογραφικό του κ. Π. Χριστοδούλου: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=133706.

2) Αναδημοσίευση, μάλλον επαινετικού, άρθρου της DER SPIEGEL ("Πέτρος Χριστοδούλου: Ο ανθρώπος "300 δις ευρώ" - Der Spiegel"). Εδώ πληροφορήθηκα ότι ο κ. Π. Χριστοδούλου εγκατέλειψε προηγούμενη θέση αμειβόμενη με €300,000 ετησίως, προκειμένου να συνεισφέρει στην διάσωση της Ελλάδας - με πόσα αμείβεται τώρα δεν μας ενημερώνει το άρθρο (ο κ. Π.Χ. αρνήθηκε ν' απαντήσει σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου): http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=38714.

3) Αναδημοσίευση, μάλλον επικριτικού, άρθρου της Le MONDE από το BHMA ("Ο Άνθρωπος της GOLDMAN SACHS στην Ευρώπη"). Εδώ πληροφορήθηκα ότι ο κ. Π.Χ., μεταξύ άλλων, διερευνάται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τραπεζικές απάτες/ατασθαλίες της GOLDMAN SACHS: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=317999.

4) Εκτός Ελλάδας, μάλλον επικριτική, ανάρτηση στο Διαδίκτυο (στα αγγλικά - ζητώ συγνώμη που δεν έχω το χρόνο και τις τεχνικές/οικονομικές γνώσεις να το μεταφράσω) που αφορά στην ΤITLOS PLC, με έδρα το Λονδίνο. Η εταιρεία αυτή ιδρύθηκε (έτσι καταλαβαίνω) από τον κ. Π.Χ., με αποκλειστικό σκοπό να διαχειριστεί 'ύποπτα' swaps χρεών μεταξύ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (επίσης πρώην εργοδότη του κ. Π.Χ.) και GOLDMAN SACHS (2007), οδηγώντας, μεταξύ άλλων παραγόντων, στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Μεταφράζω την κεφαλίδα της ανάρτησης: "Είναι η Titlos PLC (ειδικός οικονομικός φορέας/όχημα) ο καταλύτης/αφορμή υποβάθμισης που θα καταστρέψει την Ελλάδα;": http://www.bearmarketinvestments.com/is-titlos-plc-special-purpose-vehicle-the-downgrade-catalyst-trigger-which-will-destroy-greece (15/02/2010).

5) Ανάρτηση περί GOLDMAN SACHS σε ελληνικό blog, σαφέστατα επικριτική, με σχετικό βίντεο από την γνωστή εκπομπή 'Κουτί της Πανδώρας'. Στο βίντεο προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η GOLDMAN SACHS έχει ως πάγια τακτική να 'εμφυτεύει' πρώην στελέχη της σε νευραλγικές θέσεις - κλειδιά παγκόσμια: http://newworldorder-wakeup.blogspot.com/2011/04/golden-boys-goldman-sachs.html.

6) Σχετικό βίντεο, επίσης σαφέστατα επικριτικό, του (πάντα χαριτωμένου και επίκαιρου) Max Keiser, υποτιτλισμένο από OMADEON, στο οποίο χαρακτηριζόμαστε ως 'λουκάνικα στην τραπεζική μηχανή της Wall Street': http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk&feature=player_detailpage#t=182s (24/02/2010).  

Συνθέστε τα παραπάνω κατά το δοκούν (υπάρχουν πολλά περισσότερα στοιχεία για όποιον έχει όρεξη να ψάξει). Έχοντας σπουδάσει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, γνωρίζω άριστα τον όρο 'conflict of interest'! Στο μεταξύ, εμμένω στον τίτλο της ανάρτησής μου (υπό την γενικότερη πλέον, όχι προσωποποιημένη, έννοια). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου