Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΚΡΑΤΟΣ, ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!


Ζούμε, κυριολεκτικά, υπό το Κράτος των συνεχών απειλών, π.χ. "αν φοροδιαφεύγεις, θα...!", ή "αν δεν μαζεύεις αποδείξεις, θα...!", ή "αν δεν πληρώνεις εισφορές, θα...!", ή "αν δεν πληρώνεις διόδια/εισιτήρια, θα...!", κλπ.

Και ιδού η πλέον πρόσφατη κρατική απειλή: "αν δεν απογραφείς, θα..."! "...θα..." τί, δηλαδή; Θ' απασχολήσετε τα δικαστήρια με μένα, θα μού βάλετε πρόστιμο (πώς;), θα μού κατάσχετε προσωπική περιουσία; Και εξηγούμαι εν προκειμένω για το παρόν ξέσπασμα:

Έχω ένα διαμέρισμα, στο οποίο δεν κατοικώ προσωρινά (ούτε ενοικιάζω σε άλλους) και το οποίο επισκέπτομαι σπάνια. Βρήκα σήμερα σ' αυτό θυροκολλημένα (σαν εξώδικα) τα εξής:

 Έχοντας απαλείψει από τα παραπάνω τα στοιχεία του απογραφέα (είμαι διακριτικός τύπος), θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στα εξής σημεία:
1. Δείτε τις ημέρες/ώρες επίσκεψης: 18/05/11 - 19:45 (καθημερινή βράδυ) & 22/05/2011 - 13:38 (Κυριακή μεσημέρι) - τύφλα νάχουν οι εισπρακτικές εταιρείες!
2. Ενημερώνομαι ότι ο/η απογραφέας πρέπει οπωσδήποτε να βρει κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς μου παρόν (για να δώσει στοιχεία μου) στην επόμενή του επίσκεψη! Και αν κανένα μέλος της οικογένειας μου δεν μπορεί τότε, τί γίνεται; Και αν είμαι πεντάρφανος, τί γίνεται; Και αν λείπω στο εξωτερικό, τί γίνεται;
3. Μού ζητείται να επικοινωνήσω με τον/την απογραφέα (υπογράφει επώνυμα) στο προσωπικό κινητό του/της τηλέφωνο (δεν νομίζω ότι παρέχεται από το Κράτος)! Και αν εγώ δεν θέλω ή δεν μπορώ να υποβληθώ στο έξοδο, τί γίνεται; Και αν εγώ είμαι διαστροφικός τύπος και αρχίσω να παρενοχλώ τον/την απογραφέα (ανώνυμα, φυσικά), τί γίνεται - σε τί θέση τον/την έχει βάλει το Κράτος (για πενταροδεκάρες);
4. Ενημερώνομαι από τα έγγραφα αυτά ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το νόμο 3832/2010 (κλικ εδώ), άρθρο 2, παράγραφο 3 (σημ.: άγνοια του νόμου δεν αναγνωρίζεται)! Δεν με χέζεις ρε Νταλάρα (oops, Βουλή και Κυβέρνηση εννοούσα!), που θάβεις βασικά/κρίσιμα νομοσχέδια ανάμεσα σε δημοσιεύσεις Φ.Ε.Κ. που αφορούν σε ρύθμιση κανόνων λειτουργίας πορνείων στην οδό Φυλής! Να και η επίμαχη παράγραφος 3 του άρθρου 2 (πόθεν προκύπτει η υποχρέωσή μου ν' απογραφώ;):
"3. Οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημόσιου τομέα, ό-
πως αυτός ορίζεται στην παράγραφο 6 του άρθρου 1 του
ν.1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α΄), υποχρεούνται να εξασφαλί-
ζουν την πρόσβαση σε όλες τις διοικητικές πηγές και τα
δημόσια μητρώα και αρχεία, τα οποία τηρούνται από αυ-
τές, εγγράφως ή με ηλεκτρονικά, μαγνητικά ή άλλα ανά-
λογα μέσα, παρέχοντας πρωτογενή στατιστικά στοιχεία
και πρωτογενείς πληροφορίες στην ΕΛ.ΣΤΑΤ.. Tα νομικά
πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, οι ενώσεις προσώπων και
τα φυσικά πρόσωπα υποχρεούνται να εξασφαλίζουν την
πρόσβαση στους φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. σε όλες τις πηγές ή
τα αρχεία που τηρούνται εγγράφως ή με ηλεκτρονικά,
μαγνητικά ή άλλα ανάλογα μέσα και να παρέχουν έγκαι-
ρα και με ακρίβεια κάθε στοιχείο ή πρωτογενή πληροφο-
ρία που ζητείται από αυτούς τους φορείς για την άσκηση
των αρμοδιοτήτων τους. Τα στοιχεία και πληροφορίες
της παραγράφου αυτής χρησιμοποιούνται από την
ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τους λοιπούς φορείς του ΕΛ.Σ.Σ. για την
παραγωγή των επίσημων στατιστικών, όπως ειδικότερα
ορίζεται στον Κανονισμό Στατιστικών Υποχρεώσεων."
5. Στο δεύτερο θυροκολλημένο σημείωμα ο/η απογραφέας τονίζει εμφατικά (απελπισμένα/υπογραμμισμένα δις: "παρακαλώ" & "μέχρι και...") την αναγκαιότητα συμμετοχής μου στην απογραφή. Γιατί;
6. Επειδή οι απογραφείς (πεινασμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ) πληρώνονται με το κομμάτι 1 και κάτι Ευρώ ανά απογραφόμενο, υποχρεωνόμενοι να δίνουν προσωπικά στοιχεία για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί προσωρινά, ξεφτιλισμένο Κράτος και Κυβέρνηση! Arbeit macht frei έλεγε η επιγραφή στην είσοδο του Νταχάου και έρχεστε τώρα εσείς να επαναπραγματώσετε το χιτλερικό σύνθημα στην Ελλάδα 70 χρόνια αργότερα!
6.  Στο μεταξύ, εγώ είχα μέχρι απόψε θυροκολλημένες κρατικές 'ταμπέλες' στο διαμέρισμά μου, που ανακοίνωναν προς άπαντες 'θηρευτές' (θα απογραφούν αυτοί, άραγε;): "ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΙΚΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ - ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ". Οι γείτονες, τουλάχιστον, μαζεύουν τα χύμα διαφημιστικά φυλλάδια από την πόρτα μου, για να με προστατεύσουν!

Παρεμπιπτόντως, δείτε και http://omadeon.wordpress.com/2011/05/11/greek-census/ περί απογραφής και κρατικής απατεωνιάς - έχει ενδιαφέρον!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1: Αναζητώ ενδιαφερόμενο (καπάτσο) δικηγόρο να με αντιπροσωπεύσει σε αγωγή μου κατά του (ξεφτιλισμένου) Κράτους (με αμοιβή ποσοστά, εννοείται!) για ηθελημένη έκθεσή μου σε ακραίο κίνδυνο παραβίασης (γενικής και ειδικής - φύλαγε τον κ... σου, κλπ.) - βλέπε παραπάνω!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2: Προς τον/την απογραφέα μου: Θυροκολλημένα θα βρεις 2 Ευρώ. Βοήθειά σου και πρόσεχε για ποιον δουλεύεις στο μέλλον - προ πάντων, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Υ.Γ. Τί σχέση έχει με την απογραφή πληθυσμού το αν το σπίτι μου έχει διπλά τζάμια ή όχι;

2 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω το φόβο για τη φετινή απογραφή.
    Κάθε δέκα χρόνια γίνεταια και δεν έχει δημιουργηθεί ποτέ πρόβλημα.
    Υπάρχει μια φοβερή κινδυνολογία φέτος που δεν δικαιολογείται.
    Τα τσοιχεία που δίνουμε δε θα εξεταστούν κατά μόνας, αλλά σε σύνολα.
    Δηλαδή π.χ. θα συγκεντρωθούν οι απαντήσεις που περί θέρμανσης. Το 70% θα έχει απαντήσει "πετρέλαιο", το 20% φυσικό αέριο και το 10% air condition.
    Αυτό χρησιμεύει στους υπολογισμούς του Υπ. Οικονομικών σχετικά με τους φόρους που μπορεί να συλλέξει ανάλογα με το πλήθος των απαντήσεων.
    Δεν ενδιαφέρει κανέναν στο Κράτος αν ο Μήτσος Μπήχτουλας ζεσταίνεται με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο. Τα συγκετρωτικά ποσοστά τους ενδιαφέρουν.
    Ομοίως και στο θέμα της μόνωσης.
    Τα διπλά τζάμια έχουν να κάνουν με τη μόνωση. Και τώρα που εξετάζουν το θέμα υποχρεωτικής μόνωσης στις πολυκατοικίες, ούτως ώστε να μειωθούν οι ανάγκες θέρμανσης (δηλ. κατανάλωσης ενέργειας) θέλουν να έχουν στοιχεία για το ποσοστό των κτισμάτων που θα χρειαστούν μονωτικές εργασίες, για να υπολογίσουν και το κονδύλι που θα χρειαστεί.
    Η απογραφή δεν είανι τίποτα άλλο παρά το επίσημο γκάλοπ απ το Κράτος σχετικά με το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Μαζεστίξ,

    Άν οι καιροί ήταν 'φυσιολογικοί', θα δεχόμουν τα επιχειρήματά σου. Δεν είναι! Ο θεσμός του Κράτους, όπως σήμερα υφίσταται, έχει πλέον εκπέσει - είναι ύποπτος, αναξιόπιστος και απλά πουλά νταηλίκι και νταβατζηλίκι.

    'Λακεδαιμονίζων', απαντώ ως εξής: όταν σου προσφέρουν τυρί, ψάξε για την φάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή