Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Είναι η (Άμεση) Δημοκρατία Ανέφικτη; (Μέρος 4ο)

Όπως καταλαβαίνετε (ελπίζω), όσον αφορά το παραπάνω θέμα, έχω ξεκινήσει μια πορεία που πάει από τα μπρος προς τα πίσω χρονολογικά (back to the future).


Το θέμα είναι το Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ, απολύτως υπαρκτό τώρα και άμεσα υλοποιήσιμο για φραγκοδίφραγκα - ούτε καν το κόστος ενός υποβρυχίου που γέρνει. Δηλαδή: Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ = πρακτικά τσάμπα εκλογές/δημοψηφίσματα 24/7, αλλά και (πρώτιστα) επαναφορά της Εκκλησίας του Δήμου - ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΤΩΡΑ - αρκεί να το απαιτήσετε, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, όπως απαιτείτε παροχές, μισθούς, συντάξεις, δουλειά, ψωμί, παιδεία, ελευθερία, αξιοπρέπεια κλπ. αυτονόητα.


Καμία, μα ΚΑΤΑΚΑΜΙΑ χώρα του κόσμου δεν έχει τώρα τέτοιο εργαλείο/τεχνολογία στην διάθεσή της - μόνο η Ελλάδα! Και μια και μας καίει το θέμα "ανάπτυξη", το  Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ είναι άμεσα εξαγώγιμο και περιζήτητο εμπορικό προϊόν (που να δείτε τί φτηνιάρικα, ατελή, διαβλητά, "κινεζικού" τύπου προϊόντα αγοράζουν κατά κόρον οι ΗΠΑ, π.χ., και άλλες χώρες - ψάχτε το, ρωτήστε, ρωτήστε με).


Δυστυχώς, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος (Δήμαρχος Αθήνας, 1995) και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας, όπως και ο κ. Κ. Σκανδαλίδης (υπουργός Εσωτερικών, 1995) απεφάνθησαν ότι το  Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ είναι "έργον ακατάλληλον δι' ανηλίκους", παρ' ότι το επαίνεσαν! Ξέρω πολύ καλά τί σας λέω, μια και ήμουν προσωπικά παρών στις παρουσιάσεις.


Στο διά ταύτα: παλιό, πολύ παλιό άρθρο περί Δικτύου ΠΕΡΙΚΛΗΣ - Symbol, 21/09/1996 -  "Η Δημοκρατία Στο Δίκτυο", μαζί με λίγο σέξυ Τζίμη Πανούση. Δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή. 






Μπορείτε να βρείτε το παραπάνω άρθρο (σκαναρισμένο) εδώ (PN06-ARTICLE 1996.PDF).

Σημείωση 1
Το site του Δικτύου ΠΕΡΙΚΛΗΣ βρίσκεται εδώ. 
Σημείωση 2
Δοκιμάστε μια έρευνα στο Google ("Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ") - θα βρείτε αρκετές αναφορές. Για μια  συνοπτική και ευκατανόητη εισαγωγή στο θέμα: κλικ εδώ. 
Σημείωση 3
Περιέργως, "άγνοια του νόμου" δεν αναγνωρίζεται από τον κρατούντα "νόμο" (δηλ. "...συγνώμη, δεν το ήξερα!"), παρ' όλο που το σαθρό και ολιγαρχικό πολιτικό μας σύστημα, τεχνηέντως και εσκεμμένα, καλλιεργεί και προωθεί την άγνοια.
Σημείωση 4
Το Δίκτυο ΠΕΡΙΚΛΗΣ αποτελεί λύση σε υπαρκτό πολιτικό/κοινωνικό πρόβλημα, για το οποίο όμως η κοινωνία δεν έχει ακόμα διατυπώσει αίτημα επίλυσης. Άρα...;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου