Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Είχα Ένα Παπαγάλο (Αχ, ρε Έλληνες, πώς λέμε "Αχ, ρε Κούλα!"*)


ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟ, έγραφα στις 26/05/2011...

...πού μιλούσε - δεν μπορούσε να πει 'πεινάω' και πέθανε!!!

Eίχα έναν παπαγάλο που μιλούσε,δεν μπορούσε να πει πεινάω και πέθανε. 

Κάποιος αναγνώστης υπέβαλε το παρακάτω σχόλιο:
Διερωτώμαι
-20η ΙΟΥΛΙΟΥ 1974--ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ 1/3 ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ 
Σήμερα, κατά δήλωση του υπουργού Οικονομικών, τα χρηματικά αποθέματα της Ελλάδας επαρκούν μέχρι τις 15 Ιουλίου. Δηλαδή μετά τι;
20η ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ Χ/Ψ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; 
Δεν θέλω να συνεχίσω με πολιτικές ή άλλες εκτιμήσεις για Ανατολή ή Δύση, Βορρά ή Νότο, αλλά μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι ρηξικέλευθο πολύ γρήγορα; (μακριά από μένα ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης που επιθυμεί να επανακάμψει μετά από μια εθνική καταστροφή και όσοι ή όσες θεωρούν ότι η ιστορική μνήμη ενός λαού είναι θέμα μιας δεκαετίας!!!)
Δεν απάντησα τότε στον αναγνώστη - δεν είχα τί ν' απαντήσω! Τώρα απαντώ ως εξής: προφανώς οι τωρινοί ταγοί μας θεωρούν την ιστορική μας μνήμη ανύπαρκτη (ούτε κάν θέμα μιας δεκαετίας), μετά το "άδοξο" τέλος της "πλατείας". Κατά πάσα πιθανότητα, θεωρούν ότι η ιστορική μας μνήμη, ως λαού, δεν υπερβαίνει το μέγεθος αυτής ενός χρυσόψαρου (οι μέχρι τώρα ενδείξεις φαίνοναι να τούς δικαιώνουν)!

Τσουνάμι ξεπουλήματος των πάντων (http://greeksynthesis.blogspot.com/2011/08/synthesize-following.html), νέας εξοντωτικής φορολόγησης και εξαφάνισης των ήδη πτωχευμένων και μη αντιλαμβανομένων την κατάστασή τους, καθώς και "δημοκρατικού" τύπου νομοθετήματα περί δημοψηφισμάτων και λοιπών θεμάτων θα συνθλίψουν τους πολίτες που αμέριμνοι θα επιστρέφουν από τις Αυγουστιάτικες διακοπές τους. Σιγά μην αντιδράσουν (θα σκουπίζουν τον ιδρώτα τους και θα ταξινομούν μπαγκάζια και αποδείξεις για την εφορία)!


Ας ξεφύγουμε για λίγο από την στενή θεώρηση του ελληνικού δημόσιου χρέους - είναι μια μικρή υποσημείωση στο κεφάλαιο "Παγκόσμιο Χρέος" (οι ΗΠΑ έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι "χρεωκοπία" με πάνω από $14 τρις χρέος). Παγκόσμιο χρέος σε ποιούς - εξωγήινους; (http://greeksynthesis.blogspot.com/2011/05/codex-alimentarius-agenda-21.html)


Οι "εξωγήινοι" χρειάζονται σκλάβους, των οποίων η αποστολή θα είναι η στήριξη και εξυπηρέτηση του lifestyle τους. Οι "εξωγήινοι" πρεσβεύουν, επίσης, ότι ο ιδανικός πληθυσμός του πλανήτη μας είναι 500 εκατομύρια ψυχές, έναντι περίπου επτά δις που είναι τώρα.


Θα ήθελα να διατυπώσω την άποψη ότι, δεδομένης της παραπάνω θεωρίας, οι διαθέσιμοι πλανητικά υποψήφιοι σκλάβοι είναι τόσο πολυάριθμοι για τις ανάγκες των "εξωγήινων", ώστε να έχουν πολύ μικρότερη αξία (μάλλον μηδαμινή) απ' αυτήν που είχαν στην αρχαία Αθήνα (5ος π.Χ. αι. - http://www.globaled.org/nyworld/materials/greek1.html) ή στις ΗΠΑ προ του εμφυλίου πολέμου (19ος μ.Χ. αι. - http://eh.net/encyclopedia/article/wahl.slavery.us). Πολύ φοβάμαι ότι λογοτεχνήματα όπως Η Καλύβα του Μπάρμπα Θωμά (Harriet Beecher Stowe) θα πάψουν να έχουν νόημα και απήχηση, λόγω παντελούς έλλειψης ακροατηρίου (θα παραμείνει, όμως, το γνωστό ρύζι Uncle Ben's), όταν το "εξωγήινο" σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί (όπως σύντομα ολοκληρώνεται στην Ελλάδα)!



Στο μεταξύ, ας συνεχίσουμε να ψαχνόμαστε για τον χαλαρότερο και ευκολώτερο τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος (νομικά, συνταγματικά, τηλεοπτικά, "δημοκρατικά", κλπ.), μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, φυσικά!


*Σημ.: "Αχ, ρε Κούλα": http://greeksynthesis.blogspot.com/2011/06/2011.html - Έλληνες, φωνάξτε τον Catman, τα λύνει όλα (τσάμπα) με ένα Viagra!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου