Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Και ο Γιαλός Είναι Στραβός και Στραβά Αρμενίζουμε!

Έλαβα την εικόνα αυτή από φίλο (πρωτότυπη σύνθεσή του), μαζί με την άδεια να την χρησιμοποιήσω ελεύθερα - η λεζάντα είναι δική μου. Την παραθέτω, μια και νομίζω ότι δένει με την παρούσα ανάρτηση, με τα "μεσοπρόθεσμα" επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και με το θέμα "ύβρις"*** (ο υβριστής οφείλει να εξαγνισθεί κατάλληλα, βάσει ελληνικής παράδοσης, αν επιθυμεί να επιβιώσει). Χεστήκαμε για τον υβριστή, στο κάτω-κάτω της γραφής! Αυτό που μας ενδιαφέρει εν προκειμένω και καθώς πλέον η κατάσταση έχει υπερβεί τα όρια του σουρεαλισμού, είναι ο "γιαλός" και πώς αρμενίζουμε σε σχέση μ' αυτόν.
                                                                                   
Ποιες είναι οι εθνικές προτεραιότητες της πατρίδος μας της Ελλάδος; Εδώ είναι μια σύντομη λίστα, ως ένα παράδειγμα μίας λίστας εθνικών προτεραιοτήτων (του Νίκου Κ. Γεωργαντζά):
1) Η επιβίωση του σημερινού πολιτικού συστήματος της πατρίδος μας της Ελλάδος,
2) Η ευμάρεια των δανειστών του νυν πολιτικού συστήματος της Ελλάδος,
3) Η επιβίωση και η συλλογική ευδαιμονία της ελληνικής κοινωνίας.

Αν η προτεραιότητα #1 είναι η πλέον φλέγουσα, τότε ας πάμε όλοι στα σπίτια μας και ας προχωρήσει η πατρίδα μας η Ελλάδα σε εκλογές. Ας αγκαλιάσουμε λοιπόν όλες και όλοι με πολλή αγάπη και πάθος φλογερό την δυναστική κομματοκρατία μας, έστω και αν τούτη δεν πρεσβεύει ούτε την πλειοψηφία ούτε το κοινό συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας.

Η πολιτική δηλαδή επιλογή η οποία αντιστοιχεί στην προτεραιότητα #1 είναι η επιλογή των εκλογών. Μόνον έτσι θα διατηρηθεί ατόφιο το νυν πολιτικό σύστημα της πατρίδος μας της Ελλάδος, δηλαδή η θεοκρατική δυναστική κομματοκρατία που μας κυβερνά εδώ και 190 περίπου χρόνια. Παράδοση 190 ετών είναι τούτη, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;
<...>
Τέλος, αν η προτεραιότητα #3 είναι η πλέον φλέγουσα, τότε ας ζητήσουμε την συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας στην πολιτική της πατρίδος μας της Ελλάδος, μέσα από ένα νέο πολιτικό σύστημα αληθινής ή πραγματικής εκπροσώπησης. Η πολιτική δηλαδή επιλογή που αντιστοιχεί στην προτεραιότητα #3 είναι η άμεση ανατροπή του νυν πολιτικού συστήματος της Ελλάδος και ο σχεδιασμός ενός νέου πολιτικού συστήματος... (πλήρες άρθρο  εδώ). 

Ας ετοιμαστού​με λοιπόν γιά την «μετα-Ελλάδα» (του Νίκου Κ. Γεωργαντζά), μιας και δεν μπορούμε πλέον να δούμε αν θα έπαιζε ποτέ το σενάριο «Αν δεν ψηφίζονταν το μεσοπρόθεσμο, θα μας πληρώνανε μέρος του χρέους;».

Πόσα λοιπόν κινήματα υπάρχουν τώρα στην Ελλάδα; Ως παραδείγματα μόνον, έχουμε...
<...>
Όλα αυτά τα κινήματα μπορούν να δημιουργήσουν κάτι σαν έναν δευτεροβάθμιο οργανισμό με το όνομα, π.χ., «Τέφρα» ( http://pasokhtefra.blogspot.com/2011/06/blog-post_3279.html)! Ο μοναδικός σκοπός και στόχος του πολιτικού φορέα «Τέφρα» πρέπει να είναι ένας και μόνον ένας: συνταγματική εθνοσυνέλευση γιά να ξαναέλθει η εξουσία του ελληνικού μας κόσμου στα σύγκαλά της στην πατρίδα μας την Ελλάδα.

Δεδομένου όμως του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος στην πατρίδα μας την Ελλάδα, ίσως χρειαστεί ο πολιτικός φορέας «Τέφρα» να προβληθεί ως ένα κόμμα, έναντι των υπαρχόντων κομμάτων της συμφοράς... (πλήρες άρθρο εδώ).

Υ.Γ. Εγώ θα ήθελα να παραπέμψω (συμπληρωματικά στα παραπάνω) σε προηγούμενη ανάρτησή μου (κλικ  εδώ) και να προτείνω στην "αγανακτισμένη" πλατεία το εξής προς ψήφιση: "ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ (με το χέρι στο "ευαγγέλιο" που πιστεύω) ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  300 ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" .

Ας πάρουμε όλοι τις αποφάσεις μας ΤΩΡΑ!


***Σημ.: Ένα βασικό μειονέκτημα του νεοελληνικού  "δημοκρατικού" πολιτεύματος είναι η πλήρης απουσία μηχανισμών ανάκλησης ταγών που αποδεικνύονται κατώτεροι της αποστολής τους ή ένοχοι "ύβρεως". Σε χαρακτηριστική αντίθεση, παραθέτω δύο παραδείγματα επαναφοράς στην τάξη/ανάκλησης/καθαίρεσης ταγών, από την πρόσφατη πολιτική ιστορία των ΗΠΑ, ενός επίσης "δημοκρατικού" πολιτεύματος:
   1. Γερουσιαστής McCarthy, διάσημος "κυνηγός" κομμουνιστών στην 10ετία του '50: "McCarthy had finally gone too far. Joseph Welsh, the attorney for the U.S. Army, responded famously by saying, "I think I never really gauged your cruelty or your recklessness. Have you no sense of decency, sir, at long last?" -  πηγή.
   2. Πρόεδρος Richard Nixon (a.k.a "Tricky Dick"): αναγκάστηκε σε παραίτηση το 1974, λόγω του σκανδάλου Watergate, προκειμένου να αποφύγει την ποινική δίωξή του - πηγή.


2 σχόλια:

  1. ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΝΟΣΑΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΧΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙΤΕ... ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΘΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις απόλυτο δίκιο ως προς το ελλειπές της διατύπωσης. Επαναδιατυπώνω ευκρινέστερα: "ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ (με το χέρι στο "ευαγγέλιο" που πιστεύω) ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΡΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή