Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Από το Κυρίαρχο Έθνος, στους Κυρίαρχους Δανειστές!

Από www.sofokleous10.gr

Λίγες ώρες μετά την έγκριση (με χίλια ζόρια...) της εκταμίευσης της περιβόητης πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ο προεδρεύων του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, άφησε κατά μέρος τις διπλωματικές ευγένειες και ανήγγειλε το τέλος της εθνικής κυριαρχίας στην Ελλάδα!
<...>
Σε μια σπάνια έκλαμψη ειλικρίνειας, ο κ. Γιούνκερ, που λίγο καιρό πριν είχε παραδεχθεί δημόσια ότι λέει ψέματα όταν χρειάζεται, για να κρατήσει «ήρεμες» τις αγορές, δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό “Focus” ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιορισθεί δραστικά»...
<...>
Εξηγώντας πώς θα συντελεσθεί ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας, ο Γιούνκερ είπε στο “Focus”: «Για παράδειγμα, για να καταφέρουν να χειριστούν το επικείμενο κύμα αποκρατικοποιήσεων, θα χρειαστούν έναν θεσμό ανάλογο με τη γερμανική "Treuhand", ένα καταπίστευμα που ιδρύθηκε το 1990 για να επιβλέψει την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων μετά την κατάρρευση της κομμουνιστικής Ανατολικής Γερμανίας». «Το ελληνικό ξεπούλημα απειλεί την εθνική κυριαρχία», ήταν ο τίτλος της βρετανικής “Guardian”, με τον οποίο εύστοχα παρουσίασε το περιεχόμενο των δηλώσεων Γιούνκερ.
<...> 
Για να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς οραματίζονται οι πιστωτές της χώρας, μνημονεύοντας την “Treuhand”, αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαβόητη ανατολικογερμανική υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων «κατάφερε» να ξεπουλήσει από το 1990 έως το 1994 περί τις 14.000 επιχειρήσεις της πρώην Αν. Γερμανίας και πλήθος κρατικών ακινήτων, χωρίς να καταφέρει να φέρει το παραμικρό κέρδος από αυτές τις συναλλαγές. Αντίθετα, έκλεισε τα βιβλία της με έλλειμμα, ενώ στο μεταξύ είχαν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και είχαν περάσει στη δυτικογερμανική ελίτ έναντι πινακίου φακής όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Αν. Γερμανίας. Δεκάδες υποθέσεις ιδιωτικοποιήσεων στιγματίσθηκαν από ποινικές έρευνες για διαφθορά, ενώ ένας πρόεδρος της “Treuhand” δολοφονήθηκε υπό μυστηριώδης συνθήκες (αναφέρθηκε τότε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά πιθανολογείται ότι ήταν ένα μαφιόζικο «συμβόλαιο θανάτου» που συνδεόταν με κάποιες από τις συναλλαγές της “Treuhand”).

Ίσως όλα αυτά έχει κατά νου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όταν λέει (σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα το “Spiegel”) ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για τη γερμανική οικονομία. Αν επαναληφθεί το «πλιάτσικο» που έγινε στις ημέρες δόξας της “Treuhand”, σε μια χώρα απείρως πλουσιότερη από την Αν. Γερμανία, προφανές είναι ότι τα γερμανικά κεφάλαια θα βρουν «χρυσές» ευκαιρίες στην -τέως εθνικά κυρίαρχη- Ελλάδα... (πλήρες άρθρο).

Μια πρώτη εκτίμηση:
1. 97.883.150 τ.μ. ελληνικής γης βγαίνουν στον πλειστηριασμό (εκτός και αν ο 'πρωθυπουργός' της χώρας προλάβει και κάνει νόμο για την μή πώληση κρατικής γης, όπως μας είχε πει προ καιρού).
2. 551.700 τ.μ. κρατικών κτιρίων βγαίνουν στον πλειστηριασμό, στα οποία στεγάζονται Υπουργεία, Αστυνομία, Εφορίες κλπ. Προφανώς, μετά την πώληση θ' αρχίζουμε να πληρώνουμε ενοίκια, τα οποία δεν βλέπω να τα υπολογίζουν στο μεσοπρόθεσμο.
3. Με όλα αυτά τα μέτρα το χρέος από 328 δις το 2010 θα πάει 401 δις το 2015!


Μια προσπάθεια άμυνας - Συντακτική Εθνοσυνέλευση:

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» καλεί σε ανοικτή Συνάντηση – Συζήτηση όλες τις πατριωτικές δυνάμεις της χώρας με θέματα:


1. ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

2. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

3. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ και ΤΩΝ

ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ-ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

4. ΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

5. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ


Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011 και ώρα 10.30 π.μ , στην οδό Καποδιστρίου 28, 5ος όροφος. Παρακαλούμε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στη συζήτηση να καταθέσουν γραπτές προτάσεις στη γραμματεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ κ. Λενιώ Καραπέτη τηλ. 6972733239 και κ. Έλλη Γερασιμάτου, τηλ. 6946829441, προς μελέτη των κειμένων από όλους τους συμμετέχοντες.


Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ αποτελεί ανοικτό ΜΕΤΩΠΟ, στο οποίο συμμετέχουν Πατριωτικές Δημοκρατικές Οργανώσεις,  Κινήματα και Πρωτοβουλίες καθώς και Έλληνες πολίτες αγωνιστές. Συνεστήθη για να υποστηρίξει το αναπτυσσόμενο πατριωτικό κίνημα.

 

Από τις 26 Ιουνίου διενεργεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις με αίτημα τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου