Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Ο Αριστοφάνης που Γύρισε από τα Θυμαράκια!

Αρχαία Αθήνα, έτος 2011 μ.Χ.

Η Πόλις βρίσκεται σε τρομακτικό αναβρασμό τελευταία!

Εδώ και κάμποσες δεκαετίες, το εκλεγόμενο με πλειοψηφία της Εκκλησίας του Δήμου Βουλευτικό Σώμα των 300 έχει απελπιστικά διαφθαρεί από πελατειακές σχέσεις, εξωτερικά οικονομικά συμφέροντα, καθώς και καθολικό γήρας που συνοδεύεται από προϊούσα απώλεια σεξουαλικής ορέξεως.

Η δύσμοιρη, αλλά και πάντα λάγνα για νέες περιπέτειες σε ξένα χωράφια Εκκλησία του Δήμου, μπουχτίσασα πια με την αδυναμία του Βουλευτικού Σώματος να ανταπεξέλθει επαξίως και στυτικώς στις ορέξεις της, έχει κατέβει στις δημόσιες αγορές και πλατείες, διαλαλώντας αριστερά και δεξιά τον διακαή της πόθο να αποπέμψει αμετάκλητα το ανίκανο Βουλευτικό Σώμα έξωθεν του οίκου της.

Η οργή του Βουλευτικού Σώματος είναι επίσης πανδήμως έκδηλη. Συχνάκις οχυρωμένο εντός του Βουλευτικού Κάστρου, παρατάσσει δημόσια και προκλητικά θωρακοφόρους Μισθοφορικούς Αντιπροσώπους Τάξεως (ΜΑΤ), οι οποίοι κραδαίνουν απειλητικώς φαλλικά σύμβολα εξουσίας (κλομπ)  προς το μέρος της αλλαλάζουσας Εκκλησίας.

Πλην όμως, μεταξύ Εκκλησίας του Δήμου και Βουλευτικού Σώματος υφίσταται πολύχρονος και αρρωστημένη αλληλεξάρτησις (αρχαιοελληνιστί codependence), η οποία σταθερά εκδηλώνεται με διάφορες εναλλασσόμενες εκφάνσεις θυμού, μίσους και αγάπης.

Μεγάλο μπέρδεμα! Ουδείς, προς το παρόν, μπορεί να προβλέψει το τελικό αποτέλεσμα. Θα τα βρουν τελικά η Εκκλησία και το Βουλευτικό; Θα χωρίσουν - και αν ναι, με ποιον εραστή θα καταλήξει η Εκκλησία; Θα αποκόψει η Εκκλησία την κεφαλή του Βουλευτικού, σε μια τελευταία οργασμική πράξη ηδονής, εκτόνωσης και εκδίκησης, σαν αλογάκι της Παναγίας;

Στο μεταξύ, ο πασίγνωστος στον ταλανιζόμενο Δήμο κωμικός τραγωδός Ελλάκης Συνθετόπουλος δράττεται της ευκαιρίας και, άκρως εμπνευσμένος από το υπό εξέλιξιν δράμα μεταξύ Εκκλησίας και Βουλευτικού, συνθέτει την τελευταία του θεατρική δημιουργία: Γιάννης και Κούλα!

Φυσικά, το επικό αυτό και θεόπνευστο δημιούργημα βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη, εν αναμονή της κατάληξης της σχέσης Εκκλησίας και Βουλευτικού. Εξασφαλίσαμε για τους πιστούς αναγνώστες μας, σε απόλυτη αποκλειστικότητα, το παρακάτω βίντεο από τις μέχρι τώρα πρόβες του έργου.

Να θυμάστε τους βασικούς συμβολισμούς του έργου: Γιάννης = Βουλευτικό Σώμα, Κούλα = Εκκλησία του Δήμου και Αννίτα (η ξανθιά) = Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Να θυμάστε, επίσης, ότι το πρωτοείδατε εδώ: στο Hellenic Synthesis Tragedy Channel!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου