Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Γιατί το "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ" λέγεται ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ;*

Του Νίκου Κ. Γεωργαντζά

(*Σημ.: Υποθέτω ότι το κείμενο αυτό απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, στους 300 εντολοδόχους του Ελληνικού λαού, προσωρινούς ενοίκους του κτιρίου της Βουλής. Είμαι σίγουρος ότι ο συγγραφέας δεν θα είχε καμία αντίρρηση αν εσείς, ως εντολείς των εντολοδόχων, το στέλνατε σε αυτούς κατά το δοκούν.)

Ο Ν. Γεωργαντζάς είναι καθηγητής Συστημικής Δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Fordham της Νέα Υόρκης. Η Συστημική Δυναμική είναι μια νέα σχετικά επιστήμη που τα τελευταία χρόνια σημειώνει ραγδαία εξέλιξη, τόσο στην Αμερική, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Ν. Γ. είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος στον παγκόσμιο οργανισμό Συστημικής Δυναμικής, έχοντας διατελέσει πρόεδρος του παγκόσμιου σχετικού συνεδρίου που έγινε στην Αθήνα το 2008. Κατατάσσεται στους δέκα κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες του τομέα του, με δημοσιεύσεις σε σειρά επιστημονικών περιοδικών.  Πέρα από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την προώθηση του Ελληνισμού στις ΗΠΑ και την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων  που αυτός αντιμετωπίζει, με συνεχή άρθρα-παρεμβάσεις του.


Γιατί το "ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ" λέγεται ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ;

Διότι εμπεριέχει δυναμική πολυπλοκότητα [*1], κάτι που καμία και κανείς από τους 300 του ανθελληνικού κυνοβουλίου της Ελλάδος δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει. Παραδόξως όμως, μιας και... «φταίει η υπαρξιακή αντίφαση που ταλαιπωρεί τη χώρα» (κατά Ε. Βενιζέλο), όλες και όλοι τους είναι σε θέση να το... ψηφίσουν.

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια της δυναστικής κομματοκρατίας που καταδυναστεύει την πατρίδα μας την Ελλάδα εδώ και 190 χρόνια. Είναι και ένας από τους λόγους που, αν και πολιτικά αδαείς υπήκοοι, όπως όλοι μας είμαστε, ο ελληνικός μας κόσμος είναι στις πλατείες της πατρίδας μας της Ελλάδος.

Παραθέτω εδώ το πόρισμα μίας πολύ υψηλού επιπέδου μαθηματικής ανάλυσης δυναμικής συστήματος [*2] του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015, καθώς και τις δυναμικές επιπτώσεις που συνεπάγονται τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του. Όσοι μπορείτε να την καταλάβετε, καλώς! Οι υπόλοιποι κάντε την προσευχή σας ή καμιά... ανθρωποθυσία τέλως πάντων.

Πόρισμα: Το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015 λοιπόν, καθώς και τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του, διαχρονικά συνεπάγονται μία δραστική μείωση του ελληνικού ΑΕΠ [*3].

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ λοιπόν, η πατρίδα μας η Ελλάδα παύει να υφίσταται ως χώρα με ΑΕΠ. Όχι ως ανεξάρτητη χώρα, αλλά απλά ως χώρα με ΑΕΠ.

Διότι το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015, καθώς και τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του, συνεπάγονται άμεσα την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδος μας της Ελλάδος. "Άμεσα" σημαίνει άμεσα και όχι διαχρονικά, δηλαδή χωρίς καμία δυναμική πολυπλοκότητα [*1] ή διαχρονική καθυστέρηση.

Έτσι απλά, επειδή η δυναστική κομματοκρατία, που καταδυναστεύει την πατρίδα μας την Ελλάδα διαχρονικά, δεν βλέπει την Ελλάδα ως χώρα, αλλά ως έναν χώρο προς εκμετάλλευση. Διότι δεν την αφορά την πολιτική τούτη τάξη των βολευτών ούτε το ελληνικό μας έθος, ούτε το έθνος μας, ούτε το ΑΕΠ της πατρίδος μας της Ελλάδος.

Με βάση λοιπόν το πόρισμα αυτής της πολύ υψηλού επιπέδου μαθηματικής ανάλυσης δυναμικής συστήματος [*2] του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2012 - 2015, καθώς και των δυναμικών επιπτώσεων που συνεπάγονται τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του, ένα είναι το τελικό συμπέρασμα.

Είθε όσα μέλη του ανθελληνικού κυνοβουλίου της Ελλάδος ψηφίσουν "ΝΑΙ", να τους κάτσει η ψήφος τους στον λαιμό!

Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
Kαθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ



Σημειώσεις (επεξηγήσεις που ζήτησα και έλαβα από τον συγγραφέα)

[*1] Γενικά, η λέξη ‘δυναμική’ είναι περιττή, ένας πλεονασμός δηλαδή, μιας και η πολυπλοκότητα οδηγεί πάντα σε δυναμική συμπεριφορά. Λέω γενικά, διότι είναι δυνατόν ένα σύστημα να βρίσκεται είτε σε στατική, είτε σε δυναμική ισορροπία.

[*2] Όταν κάποιος ξεπουλάει τις παραγωγικές μονάδες που παράγουν το ΑΕΠ, τότε πως μπορεί να παράγει ΑΕΠ; Ούτε με μαύρη μαγεία δεν γίνεται τούτο!

[*3] Η δραστική μείωση του ελληνικού ΑΕΠ μπορεί να περιλαμβάνει και τον μηδενισμό του, ως μια ειδική περίπτωση.

Σχετικά άρθρα του Ν. Γ.:
Πόσο Πολιτικά Αδαείς Υπήκοοι Είμαστε;
Πολιτικές Επιλογές και Προτεραιότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου