Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Keiser Report: Regime Change in Greece Now!

(Σε συνέχεια της χθεσινής μου ανάρτησης - υποτιτλισμένο βίντεο "MAX KAISER: Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΝΤΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...")

Ο τίτλος "Regime Change in Greece Now!" είναι αυτός που συνοδεύει το τελευταίο βίντεο του Max Keiser στο Youtube - δεν υφίσταται στην πρωτότυπη ανάρτηση της εβδομαδιαίας εκπομπής Keiser Report, επεισόδιο #152, 01/06/2011 στο rt.com (κλικ εδώ). Επισήμανση: η λέξη 'regime' μεταφράζεται ως 'καθεστώς' (πώς λέμε δημοκρατία, βασιλεία, δικτατορία, τυραννία, κλπ.) και όχι 'κυβέρνηση'.

Δημοσιευμένη περίληψη επεισοδίου #152 στο rt.com: Αυτή την εβδομάδα ο Max Keiser και η συμπαρουσιάστριά του Stacy Herbert κάνουν ρεπορτάζ σχετικά με την αγανάκτηση, την απώλεια εθνικής κυριαρχίας και την προδοσία στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μισό της εκπομπής, ο Max συζητά με τον Gonzalo Lira του Strategic Planning Group πάνω στο αν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και στο αν είναι ασφαλές ή όχι για οποιονδήποτε (επενδυτή) να παραμείνει εκτεθειμένος στην περιοχή.

Δική μου εκτίμηση: Ο Max Keiser δεν αναφέρεται τόσο συχνά στην εκμετάλλευση της Ελλάδας λόγω προσωπικού διακαούς φιλελληνισμού (χωρίς να θέλω να τού προσάψω κάτι αρνητικό). Απλά, η Ελλάδα, ως το πλέον χαρακτηριστικό και κραυγαλέο παράδειγμα επιβολής της παγκόσμιας τραπεζικής κυριαρχίας, βοηθά τώρα στην αποτελεσματικότερη προβολή του μηνύματος της εκπομπής. Άλλωστε, ο Max Keiser συνεχώς αυτοχαρακτηρίζεται ως παγκόσμιος 'σταυροφόρος' κατά των banksters/gangsters. Οι πληροφορίες και επισημάνσεις του, πάντως, είναι άκρως επίκαιρες και διαφωτιστικές.

Μερικά ενδιαφέροντα σημεία από το παρακάτω βίντεο (αυτούσια):
  1. Το ΔΝΤ, που ελέγχεται από τις ΗΠΑ, που ελέγχονται από την Wall Street, καταλαμβάνει πλέον επίσημα την Ελλάδα (έπονται και άλλες χώρες). Έλληνες, αποχαιρετίστε 5,000 χρόνια ιστορίας!   
  2. Η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα (Fed) δάνεισε μυστικά (πρόγραμμα ST OMO) $80 δις σε ευρωπαϊκές τράπεζες με τόκο 0.01%(!). Αυτές τά επαναδανείζουν με πόσο %; (Σημ.: Κατά τα άλλα, μάς συντηρούν οι ευσυνείδητοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι)!
  3. Αν είσαι Έλληνας σήμερα, ισοδυναμείς με μαύρο στην Αμερική πριν από το κίνημα κοινωνικών δικαιωμάτων (κάθεσαι στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου) - 2ης κατηγορίας πολίτης!
  4. Τα περί χρηματισμού/προδοσίας Παπανδρέου παρατέθηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση.
  5. Η Γαλλίδα Λαγκάρντ έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ για το τιμόνι του ΔΝΤ - καλείται να παίξει πολιτικό και όχι οικονομικό ρόλο (μετά πάει για πρόεδρος της Γαλλίας).
  6. Οι χρεωμένες Ευρωπαϊκές χώρες, αντί να χρεωκοπήσουν, οφείλουν να διαπραγματευτούν σκληρά με τους δανειστές τους. Ως προς αυτό, υπάρχει σοβαρό έλλειμα κατάλληλης ηγεσίας, ειδικά στην Ελλάδα - ο λαός ξεπουλιέται για 'πενταροδεκάρες', η κυβέρνηση δουλεύει για το τραπεζικό σύστημα. Απαιτείται άμεση αλλαγή καθεστώτων - άμεση αναφορά σε Ελλάδα & Ιρλανδία.
  7. Οι πληττόμενοι λαοί απειλούνται με άμεση κατάσχεση προσωπικών (όχι μόνον δημοσίων) περιουσιακών στοιχείων.
  8. Η ΕΕ, κατά τους τραπεζίτες, θα επιβιώσει μόνο με κεντρικούς μηχανισμούς διοίκησης, π.χ. πανευρωπαϊκή συλλογή φόρων - η Ελλάδα και πάλι 'πειραματόζωο'. Εναλλακτικά, η συλλογική εξέγερση επιμέρους εθνών της θα οδηγήσει, μοιραία, στην διάλυσή της.
  9. Το παράδειγμα της Ισλανδίας θα εμπνεύσει, εν δυνάμει, τους Έλληνες να βγουν από την ευρωζώνη, συμπαρασύροντας Πορτογάλους, Ισπανούς, κλπ.

Δική μου παρατήρηση: Πάντα σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΕΕ δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα συνοθύλευμα 'δορυφόρων', φτωχών και ευκατάστατων, υποταγμένων σε αέναη περιστροφή γύρω από τον Γαλλογερμανικό άξονα/ήλιο. Αν οι φτωχοί 'δορυφόροι' επιθυμούν βελτίωση των συνθηκών περιστροφής τους, οφείλουν να επιλέξουν αντιπροσώπους με @@, οι οποίοι θα διαπραγματευθούν με τον άξονα/ήλιο σε συλλογικό πλέον επίπεδο (PIIGS Union) , όχι ατομικό.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου