Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

SHERLOCK HOLMES TO THE RESCUE: Elementary, my dear Watson!

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου (ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!, 24/05/2011) αναφέρθηκα σε πίνακα της Wikipedia (βλέπε εδώ) με οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει σωρεία (ανεπτυγμένων) χωρών στην Ευρώπη με εξωτερικό χρέος (σε σχέση με το ΑΕΠ τους) πολλαπλάσιο αυτού της Ελλάδας. Σε συνέχεια του θέματος, έλαβα σήμερα από φίλο το παρακάτω email, με ακόμα πιο αναλυτικά στοιχεία και εύλογες απορίες. Το παραθέτω αυτούσιο:

    " PUBLIC SERVANTS - Αν τα στοιχεία είναι σωστά...

     Ρίξτε απλά μια ματιά στους πίνακες:





Είναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο, ανάλογα με το μέγεθός της, όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ κι ενα χρόνο; Φυσικά όχι! Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Προς θεού, όχι! Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης; Δεν είναι, όπως και να το διαβάσεις!
Πάμε σε άλλους πίνακες:

Είμαστε πρωταθλητές σε δημόσιες δαπάνες; δαπάνες μισθών στο δημόσιο; κοινωνικές δαπάνες;δημόσιες δαπάνες για αγαθά και υπηρεσίες; Σε καμμία περίπτωση!
Έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπάλληλους στην Ευρώπη, ένα τερατώδες, όπως μας λένε, δημόσιο δηλαδή; Ρίξτε άλλη μια ματιά (τα στοιχεία από International Labor Organization/Public Sector Employment):
Σουηδία (2006): 33.8%
Δανία (2008): 32.3%
Γαλλία (2006): 29%
Ολλανδία (2007): 27%
Φινλανδία (2006): 26.8%
ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
Καναδάς (2008): 20%
Αμερική (2008): 16.4%
Ισπανία (2008): 14.6%
Ιταλία (2007): 14.4%,
Γερμανία (2007): 14.3%
Είμαστε από τις χώρες με τους ψηλότερους μισθούς στον ιδωτικό τομέα;;; Η ερώτηση μόνο γέλιο προκαλεί. Είμασταν 15οι στην παλιά Ευρώπη με την Πορτογαλία μόνο κάτω από μας!
Μήπως είμαστε όμως η χώρα με τα ακριβότερα καταναλωτικά προιόντα πρώτης ανάγκης (τρόφιμα κλπ.); Δυστυχώς ναι!!! Παρ' όλα αυτα κάποιοι ακόμα εξακολουθούν να ρίχνουν τα βάρη και τις ευθύνες σε αυτούς που πληρώνουν την κρίση και όχι σε αυτούς που κερδίζουν από αυτήν.
Έχουμε μπεί σε βαθειά ύφεση; Δυστυχώς ναι, εξ αιτίας κυρίως των μέτρων σωτηρίας από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο τρόπος που επιλέχτηκε για την αντιμετώπιση της ύφεσης ήταν η βαθύτερη ύφεση!

Πώς λοιπόν βρέθηκε η Ελλάδα πρώτη-πρώτη στο στόχαστρο κι έγινε το πειραματόζωο της δυναστείας των αγορών;
Τί στο καλό αθλιότητα, γκεμπελισμός, μανία ψεύδους και αισχρής προπαγάνδας εναντίον του λαού και των εργαζόμενων είναι αυτό που συμβαίνει; Και μάλιστα από αυτούς που εκλέχτηκαν για να μας "σώσουν"!
Πόσα αισχρά ψέμματα, ανακρίβειες, διαστροφές της αλήθειας χωρίς στοιχεία κλπ θα δεχτούμε ακόμα;
Πότε θα γίνει πεντακάθαρο πως δεν φταίμε εμείς;
Τί θα γινόταν άραγε αν αντί για τη φοβερή καθημερινή προπαγάνδα/πλύση εγκεφάλου από υπουργούς, κυβερνητικούς παράγοντες και πλήθος αδιάβαστων "ειδικών", τα ΜΜΕ παρουσίαζαν τα πραγματικά στοιχεία που απλοί θνητοί, μπλόγκερς ή καλοί αριστεροί δημοσιογράφοι βρίσκουν με ευκολία στο CIA Factbook, στα site του ΟΟΣΑ, της ΕΣΥΕ και αλλού;
Πόσες εβδομάδες θα άντεχε μια κυβέρνηση που βασίζεται στον εκβιασμό και τα ψεύτικα στοιχεία, αν μας έλεγαν καθημερινά ποια είναι η πραγματικότητα με την ίδια ένταση που προσπαθούν να την διαστρέψουν; "
Κι' έτσι, οι διάφορες 'συνωμοσιολογικές' θεωρίες δίνουν και παίρνουν - κατάσταση X-Files δηλαδή, του τύπου:
  • Η Ελλάδα θυσιάζεται ως πειραματόζωο στο εργαστήριο της Παγκοσμιοποίησης και επιβολής τής Νέας Τάξης Πραγμάτων - New World Order (στην οποία "...τα πράγματα θα είμαστε εμείς!", κατά Τζ. Πανούση), ή...
  • Οι Έλληνες είναι "λουκάνικα στην κρεατομηχανή της Wall Street και της Goldman Sachs", κατά Max Keiser, ή...
  • Ο νυν πρωθυπουργός είναι εγκάθετος της ΝΤΠNWO και προαλείφθηκε για το αξίωμα κατά την σύνοδο της Λέσχης Bilderberg, Αθήνα 2009, κλπ., κλπ., κλπ.
Αδιαμφισβήτητα, έχει χυθεί (και χύνεται) πολύ 'μελάνι' τον τελευταίο χρόνο σε προσπάθειες εξήγησης των 'λογικά' ανεξήγητων. Πολυάριθμοι (έγκριτοι και μή) πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, αναλυτές, καθηγητές, 'ειδικοί' σύμβουλοι, ψυχολόγοι, γκουρού, αστρολόγοι, κλπ. παρελαύνουν στο γυαλί της τηλεόρασης κραυγάζοντας για την προσοχή μας και αφήνοντάς μας στο τέλος χειρότερα μπερδεμένους. Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα η κατάσταση έχει γίνει προ πολλού παρανοϊκή: στους, καθημερινούς πλέον, εφιάλτες μου ο πρωθυπουργός εναλλάσσεται διαρκώς ανάμεσα στη μορφή του τρομακτικού Darth Vader και σε μια αστεία (κακέκτυπη) του σοφού Yoda (ίσως κάτι έχουν να κάνουν το κούτελο και τ' αυτιά του), ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίζεται μονίμως με την μορφή του Shrek!


Δεν πάει άλλο! Ξεχάστε τους 'ειδικούς', ξεχάστε τους πολιτικούς, οικονομολόγους κλπ. 'γκουρού' και φωνάξτε πάραυτα τον Sherlock Holmes! "Από μια σταγόνα νερό", μάς λέει ο διάσημος ντετέκτιβ, "κάποιος πού χρησιμοποιεί την λογική θα μπορούσε να συμπεράνει την δυνατότητα ύπαρξης ενός Ατλαντικού ή ενός Νιαγάρα, χωρίς να έχει δει ή ακούσει ούτε τον ένα ούτε τον άλλο" και "όταν έχεις αποκλείσει το αδύνατο, ό,τι απομένει, όσο και αν φαίνεται απίθανο, πρέπει να είναι η αλήθεια"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου