Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Το 'ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ' στην Βουλή των Ελλήνων - Special Report!

Συντάχθηκε από Hellenic Synthesis, 13/06/2011

Διογκώνονται μέρα με την ημέρα τα πλήθη των "αγανακτισμένων" ανά την επικράτεια. Το κίνημα αυτό, "ιδιότυπη Εκκλησία του Δήμου" κατά τον κ. Α. Τσίπρα, "δικαίως εκτονωνόμενη μάζα" κατά τον κ. Θ. Πάγκαλο, αντί να ξεθυμαίνει και να κουράζεται, φαίνεται να προσελκύει πλέον και γνωστές προσωπικότητες των media και του τεχνικού κόσμου της χώρας!

Και διά του λόγου το αληθές: χθες βράδυ εθεάθη "αγανακτισμένος" στην πλατεία Συντάγματος ο δημοφιλής και πασίγνωστος ανά το πανελλήνιον τηλεοπτικός παρουσιαστής κ. Σπύρος Σούλης της εκπομπής του ΑΝΤ1 'Με το Δεξί'. Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο κ. Σούλης είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο κ. Σούλης εμφανίσθηκε ενδεδυμένος με φόρμα εργασίας και προστατευτικό κράνος, κραδαίνων 10κιλη βαριοπούλα (με μακρύ στυλιάρι), εν είδει συγχρόνου Ηφαίστου! Συνοδευόταν μάλιστα και από πολυμελές συνεργείο κατεδάφισης, επίσης κατάλληλα εξοπλισμένο.

Εδήλωσε σούπερ "αγανακτισμένος" στον άναυδο ρεπόρτερ μας, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αποφασισμένος να προβεί σε μία ακόμη από τις ριζοσπαστικές αισθητικές και άκρως λειτουργικές παρεμβάσεις του στο δομημένο τοπίο της χώρας - αυτή τη φορά αναδομώντας εκ βάθρων το κτίριο της Βουλής, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως "αισθητικό έκτρωμα" και στερούμενο του "στοιχειώδους πιστοποιητικού ενεργειακής και πολιτικής απόδοσης"! Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι έχει καλέσει επί τούτου και εξειδικευμένο σε βαριές εργασίες συνεργείο ενίσχυσης από συγκεκριμένο χωριό της Γαλατίας (το οποίο συνεργείο ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν προς Ελλάδα).

Επανειλημένως ο κ. Σούλης και το εξαγριωμένο συνεργείο του κινήθηκαν κατά του ιστορικού κτιρίου, υπό τα έντρομα βλέμματα ολιγάριθμων βουλευτών που κοιτούσαν πίσω από τα μισοκατεβασμένα ρολλά των παραθύρων. Τελικά, η επιχείρηση κατεδάφισης δεν εκαρποφόρησε (φευ, προσωρινώς), κατόπιν παρεμβάσεων του συγκεντρωμένου φιλειρηνικού πλήθους (το οποίο εν χορώ εκραύγαζε "δώσ' της άλλη μία ευκαιρία" - της ξανθιάς εννοούσε;), αλλά κυρίως κατόπιν της συνδικαλιστικά επιβαλλόμενης παύσης εργασιών του συνεργείου για φαγητό ('βρώμικα' και αναψυκτικά από τους γύρω πλανόδιους μικροπωλητές).

Ο ρεπόρτερ μας παραμένει στο μεταξύ κατασκηνωμένος στην πλατεία Συντάγματος, εν αναμονή της επόμενης εμφάνισης του κ. Σούλη και του συνεργείου του.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου