Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΤΣΙΤΣΙΔΟΣ!!!

10/06/2011

"Ανίκανοι και άχρηστοι οι Ελληνες"!


   Νέα εσωκομματική «θύελλα» ξέσπασε στη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα με θέμα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Στη διάρκεια της συνεδρίασης τα «αίματα άναψαν», τα στελέχη εκτόξευσαν σκληρές κουβέντες για την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός περιήλθε σε έξαλλη κατάσταση, χτυπώντας επίμονα το χέρι του στο τραπέζι και υποστηρίζοντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι η τρόικα ανέλαβε καθήκοντα στην Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας της χώρας μας να διαχειριστεί τα προβλήματά της!
   Το κομματικό «θερμόμετρο» ανέβηκε στα ύψη όταν το λόγο πήρε ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, η ομιλία του οποίου ήταν «καταπέλτης» για την κυβέρνηση κι έκανε τον Γ. Παπανδρέου να χάσει τελείως την ψυχραιμία του.
«Ως εδώ Γιώργο! Τέρμα τα περί κατοχής, τέρμα τα περί Πινοσέτ!» φώναζε ο Γ. Παπανδρέου, χτυπώντας σύμφωνα με πληροφορίες, το χέρι του στο τραπέζι. «Εγώ ζήτησα τεχνογνωσία. Από την αρχή άλλωστε όταν οι τροϊκανοί ζητούσαν διάφορα πράγματα εγώ τους έλεγα ότι είμαστε ανίκανοι να τα κάνουμε. Μετά άρχισαν να το καταλαβαίνουν και αυτοί ότι είμαστε ανίκανοι», φέρεται να πρόσθεσε, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παναγιωτακόπουλου: «Έχω διαφορετική αντίληψη για τον ελληνικό λαό, δεν είναι ανίκανος ή άχρηστος»!
   Η απάντηση αυτή ανέβασε την ένταση κατακόρυφα. «Είμαι πρωθυπουργός και να σέβεσαι αυτά που λέω. Να ανακαλέσεις», φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, για να του απαντήσει το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου: «Έχω διαφορετική άποψη για τον ελληνικό λαό. Και η τεχνογνωσία κατ’ ουσίαν σημαίνει πολιτική υποταγή». Ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι απαίτησε επίμονα από τον συνομιλητή του να ανακαλέσει, ο οποίος εν τέλει το έπραξε, αλλά όχι χωρίς αιχμές: «Αν επιμένετε ότι είναι απλώς για τεχνογνωσία να ανακαλέσω όμως ο ελληνικός λαός είναι ικανότατος λαός» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που είχε αρχίσει να ανησυχεί τους υπόλοιπους μετέχοντες στη σύσκεψη.
   Πριν από το παραπάνω «θερμό επεισόδιο» ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε, μεταξύ άλλων, υποστηρίξει:
«Τα εκβιαστικά διλήμματα από το 1996 μέχρι σήμερα οδήγησαν την χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Γι’ αυτό θα πρέπει να σταματήσει το επικοινωνιακό σας επιτελείο να συμπεριφέρεται ως αποτυχημένος μάνατζερ των αναγκών του λαού. Παρεμπιπτόντως είδα το τελευταίο σποτ και αναρωτήθηκα σε ποια χώρα ζω; Η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση δεν εκβιάζονται, ούτε σκέφτονται.».
Ακόμα κατηγόρησε τον Γ. Παπακωνταντίνου το οικονομικό επιτελείο, «εξαπατούν και κρυφίως μεθοδεύουν λύσεις που βόλευαν τους δανειστές μας» και για τον Γ. Ραγκούση ότι ««έχει ευθύνες για τη διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης»!
   Πέραν αυτού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κ. Τόνια Αντωνίου ζήτησε εκλογές αν δεν περάσει το Μεσοπρόθεσμο με 180 ψήφους, ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης ζήτησε ανασχηματισμό και συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος φέρεται να άσκησε συνολική κριτική για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

   Παρά τις επιφυλάξεις που έχουν κατά καιρούς διατυπώσει για τα νέα επώδυνα μέτρα οι υπουργοί της κυβέρνησης, ενέκριναν ομόφωνα χθες το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή. Στη διάρκεια της συνεδρίασης, που διήρκεσε περίπου 4,5 ώρες και διεξήχθη στον απόηχο της έκρηξης αμφισβήτησης βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολουθείται στην οικονομία, οι υπουργοί ουσιαστικά δεν έφεραν αντιρρήσεις για τις περικοπές, τους φόρους και τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά επεσήμαναν ότι χρειάζεται προσεκτική επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.
   Είναι χαρακτηριστικό εξ άλλου ότι, πέραν των τελικών μέτρων που εγκρίθηκαν, στο υπουργικό έγινε αναλυτική συζήτηση και για την ανάγκη νέας προσέγγισης της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.
   Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο θέμα αυτό επέμειναν οι Ευ. Βενιζέλος και Α. Διαμαντοπούλου, ενώ και ο πρωθυπουργός άφησε να διαφανεί ότι θα επιμείνει στην τακτική των «επιθέσεων φιλίας» προς την αξιωματική αντιπολίτευση με το επιχείρημα ότι πρέπει «να δοθεί προς τα έξω ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας». Υποστήριξε, δε, ότι θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος έχοντας βεβαίως ξεκαθαρίσει ότι δεν ζητά ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ ανέφερε για τη Νέα Δημοκρατία ότι «εφόσον συμφωνούμε στους στόχους, δεν έχουμε ταμπού να συζητήσουμε τους τρόπους για να συνδιαμορφώσουμε το Πρόγραμμα». Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες οι υπουργοί δεν αντέδρασαν ακόμα και όταν άκουσαν τον πρωθυπουργό ουσιαστικά να προαναγγέλλει ότι θα τους αλλάξει, αφού όπως είπε μεταξύ άλλων: «Σε καίριες θέσεις θα χρησιμοποιήσω πρόσωπα χωρίς κομματικά κριτήρια με γνώμονα την ικανότητα και τη συμφωνία τους με το πρόγραμμα». Κατά τα άλλα, στη διάρκεια της συνεδρίασης ορισμένοι υπουργοί, μεταξύ των οποίων σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Λ. Κατσέλη, Μ. Χρυσοχοϊδης και Μ. Ξενογιαννακοπούλου εξέφρασαν επιφυλάξεις για την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, φοβούμενοι επιπτώσεις στον τουρισμό. Μετά την εξέλιξη αυτή, ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι το κατά πόσο θα καταφέρει να περάσει ή να περάσει χωρίς σημαντικές απώλειες το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, δεδομένου ότι ήδη ορισμένοι βουλευτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υπερψηφίσουν τα νέα μέτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου