Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

GAP's SPEECH at the ECONOMIST CONFERENCE, 17/05/2011

Τί είπε ο κ. Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο συνέδριο Economist, 17/05/2011; Καθώς η ενημέρωση από τα ΜΜΕ είναι, στην καλύτερη περίπτωση, άκρως αποσπασματική - αν όχι ετεροβαρής, ιδού το πλήρες βίντεο (μήκους 40 περίπου λεπτών).

Λυπάμαι που δεν έχω την δυνατότητα να το υποτιτλίσω. Θα περιοριστώ στην μετάφραση της εισαγωγής (και κεντρικού θέματος της ομιλίας), καθώς και του επιλόγου, χρησιμοποιώντας το πολύ cool εργαλείο Google Translate (βλέπε και εδώ).

Εισαγωγή
"...but that is why I call what we are doing in this country 'the revolution of the self-evident'. It may sound easy, but, in fact, it is painful! I see this revolution of the self-evident having as its basic goal to create trust and regain our lost credibility...".

Μετάφραση: "... αλλά αυτός είναι ο λόγος ζητώ αυτό που κάνουμε στην « επανάσταση των αυτονόητα «το κράτος αυτό. Μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά, στην πραγματικότητα, αυτό είναι οδυνηρό! βλέπω αυτή την επανάσταση του την αυτονόητη έχοντας ως βασικό στόχο της να δημιουργήσει εμπιστοσύνη και να ανακτήσει την αξιοπιστία μας ...".

Επίλογος
"... we are facing many challenges and certainly Democracy is one of them; and we are all in need of this: redefining Democracy in a time of social media, rediscovering Democracy for us in a global economy...".

Μετάφραση: "... είμαστε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και σίγουρα δημοκρατία είναι μία από αυτές? και είμαστε όλοι που έχουν ανάγκη από αυτό: επαναπροσδιορίζοντας τη δημοκρατία σε μια εποχή κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ανακαλύπτοντας εκ νέου τη δημοκρατία μας σε μια παγκόσμια οικονομία ...".

Τα μεταξύ εισαγωγής και επιλόγου επαφίενται σε σας!


Και για να κλείσουμε με μία, ως συνήθως, ευχάριστη (πλην άσχετη με τον τίτλο) νότα, ιδού και το 'Για τα Παιδιά που Είναι στο Κόμμα - Λευκέ Γαλάζιε Ποντικέ μου' του Δ. Σαββόπουλου (αντικαταστείστε τα 'χρώματα' κατά το δοκούν):



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου