Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ποιο είναι το όριο, πέραν του οποίου ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ;

Συνέντευξη στον σταθμό Ράδιο 9, 06/05/2011, του κ. Γ. Κασιμάτη, Συνταγματολόγου, σε τρία μέρη:

Μέρος 1/3 - Περίληψη
Έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής: 1) Μνημόνιο: επικυρώθηκε εν μέρει (αντισυνταγματικά, κατ' ειδήμονες) από απλή πλειοψηφία της Βουλής, 2) Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης: από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργό Οικονομικών, βάσει του (αντισυνταγματικού, κατ' ειδήμονες) νόμου 3547 και 3) Σύμφωνο με το ΔΝΤ. Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης (ΣΔΔ) κρατείται επιμελώς αφανής και δυσπρόσιτη σε βουλευτές, υπουργούς και πολίτες. Βουλευτές και υπουργοί κατηγορούνται ευθέως είτε για συνενοχή σε Συνταγματικές παραβιάσεις (έχοντας γνώση της ΣΔΔ), είτε για αμέλεια/παράβαση καθήκοντος (έχοντας αμελήσει να μελετήσουν την ΣΔΔ).  


Μέρος 2/3 - Περίληψη
"Δεν έχει τώρα τίποτα δικό της η Ελλάδα"! Τί μας εξουσιάζει. Τί ακριβώς σημαίνει παραίτηση από την εθνική μας κυριαρχία.


Μέρος 3/3 - Περίληψη
"Είμαστε εξαρτημένο κράτος" (άρα μή κράτος;)! Οι όροι της ΣΔΔ παραβιάζουν το Ευρωπαϊκό Δίκαιο (βασίζονται σε 'πειρατικής' νοοτροπίας Δίκαιο). Η ΣΔΔ είναι ΄λεόντειος' σύμβαση (= μονοβαρής), παραβιάζοντας την αρχή της συμβατικής ισότητας. Η ΣΔΔ αποτελεί πιλοτική εφαρμογή στην Ευρώπη παράνομων πρακτικών που ακολούθησε το ΔΝΤ στον 3ο Κόσμο (που δεν είχε άμυνες) και οδηγεί σε διαρκή παραβίαση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Η δημόσια περιουσία είναι ολοκληρωτικά δεσμευμένη. Απαγορεύεται ο συμψηφισμός αμοιβαίων χρεών και ο δανεισμός από τρίτους. Μόνη λύση στο αδιέξοδο είναι η προσβολή της ΣΔΔ (απαιτείται σθεναρή(;!) κυβέρνηση). Το ΣτΕ κινδυνεύει να φανεί κατώτερο της αποστολής του.



Αυτά περί της συνέντευξης!

Στο μεταξύ, επέρχονται Μνημόνιο 2 και (εξίσου αφανής και δυσπρόσιτη;) ΣΔΔ 2, αυτή την φορά όμως με πολύ ειδικά καθορισμένες διασφαλίσεις των δανειστών (π.χ. εκμετάλλευση Ακρόπολης, Δελφών κλπ. πολιτιστικών μνημείων από ξένα συμφέροντα, παραχώρηση συγκεκριμένων πλουτοπαραγωγικών πηγών κ.ά.). Αυτά (κατόπιν άνωθεν εντολών) θα είναι περαιτέρω 'θωρακισμένα' με τον προστατευτικό μανδύα της κομματικής συναίνεσης (π.χ. κλικ εδώ - ΤΑ ΝΕΑ).

Και για του λόγου το αληθές "... το υπουργείο Οικονομικών κίνησε την περασμένη εβδομάδα τις διαδικασίες για να βρεθεί βρετανικό δικηγορικό γραφείο, που να κατέχει πλήρως τα συγκεκριμένα ζητήματα, για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν πολύ σύντομα για την αναθεώρηση του Μνημονίου και την ενδεχόμενη αλλαγή της δανειακής σύμβασης" - πηγή ΕΘΝΟΣ. (Ερώτημα: γιατί 'ψάχνεται' το υπουργείο Οικονομικών, δεδομένου ότι προσέλαβε στο παρελθόν  βρετανικό δικηγορικό γραφείο  (γιατί ειδικά βρετανικό;), με άφθονη εμπειρία στο 'πειρατικής' νοοτροπίας Δίκαιο, για την σύνταξη του Μνημονίου 1 και της ΣΔΔ 1, πληρώνοντας μάλιστα 0.4% (;) των 110 δις του δανείου ως δικηγορική αμοιβή; Δεν έμεινε ικανοποιημένο από τις παρασχεθείσες υπηρεσίες ή ψάχνεται για καλύτερη προσφορά;).

Άκουσα χθες ότι οι κ. Γ. Κασιμάτης και Μ. Θεοδωράκης θα επισκεφθούν σήμερα (17/05/2011) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα τού τά 'χώσουν', άραγε, είτε για συνενοχή σε παραβιάσεις του Συντάγματος (ενώ είχε γνώση της ΣΔΔ), είτε για παράβαση καθήκοντος (έχοντας αμελήσει να μελετήσει την ΣΔΔ); Ίδομεν! Ο κ. ΠτΔ είχε, πάντως, δεόντως προειδοποιηθεί κατά την ανάληψη των καθηκόντων του για τα δύσκολα που έρχονταν από τότε:


Κλείνοντας, θα ήθελα ν' απευθύνω το εξής ερώτημα σε όλους εμάς που εξακολουθούμε να πιπιλάμε την καραμέλλα ότι (πενιχροί πλέον) μισθοί και συντάξεις/ελεημοσύνες εξακολουθούν να καταβάλλονται επειδή το Κράτος δανείζεται από την Τρόικα: ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ; Ποιο είναι το όριο, πέραν του οποίου ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ;!!!

'Μετά από εμένα, ο κατακλυσμός' είπε η Marie Antoinette (γνωστή και ως Madame Déficit), 1789. Αυτό θέλουμε; Αυτό θα κληροδοτήσουμε, εν γνώσει μας - δικαιολογίες άγνοιας δεν υπάρχουν πλέον, στην επόμενη γενιά;!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου