Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ όντως ΜΑΛΑΚΕΣ;

"Η δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τί θα συμβεί στους Έλληνες πολίτες. Δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μαλάκα": δήλωση του κ. Αμίτ Σαρκάρ, επικεφαλής του Αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Μάριαν, 20/02/2010 (πηγή  http://www.minisikerdoskopon.gr/pdf/gr-vs-kerdoskopoi_new_printable.pdf, σελ. 33).


Αντιγράφω τα παραπάνω από την 'Μηνυτήριο Αναφορά Κατά των Κερδοσκόπων και Αλλοδαπών Συνεργών τους, που με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους...', των κ. Κ. Τόμπρα και Γ. Νούλα, που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο, 09/04/2010, με αριθμό πρωτοκόλλου 2744. Πληροφορήθηκα μόλις σήμερα την ύπαρξη τής παραπάνω μηνυτήριας αναφοράς, σκαλίζοντας παλιά επεισόδια της εκπομπής The Keiser Report - π.χ. http://rt.com/programs/keiser-report/episode-144-week-max/ (θυμάστε την πληροφόρηση από το ραδιόφωνο της Deutsche Welle επί Χούντας;)!


Σας προτρέπω να διαβάσετε εμπεριστατωμένα (όχι 'διαγώνια') το συγκεκριμένο κείμενο και να προβληματιστήτε/πληροφορηθείτε. Γιατί; Επειδή, ως μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, οφείλει να είναι επαρκώς τεκμηριωμένο για να γίνει δεκτό (σε αντίθεση με ό,τι 'χύμα' δημοσιεύεται σε εφημερίδες, διακινούμενα μεταξύ μας email, ιστολόγια κλπ. ΜΜΕ). Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο κείμενο/μήνυση όντως είναι επαρκώς τεκμηριωμένο, τουλάχιστον για ν' αρχίσουμε να ψαχνόμαστε επί της ουσίας (ήτοι: είμαστε όντως μαλάκες, ή απλώς έχουμε απεμπολήσει, προ πολλού, το συγκεκριμένο προνόμιο σε άλλους, δηλαδή να μαλακίζονται αντ' ημών - και ν' απολαμβάνουν το παραγόμενο 'προϊόν';)! 


Για να σας πείσω να διαβάσετε επισταμένως τις 88 σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς (http://www.minisikerdoskopon.gr/pdf/gr-vs-kerdoskopoi_new_printable.pdf), παραθέτω τα εξής 'δολώματα'/αποσπάσματα απ' αυτήν:
  1. Μεταξύ των μηνυομένων περιλαμβάνονται και οι τράπεζες Εθνική, Εμπορική, Eurobank, Alphabank, Πειραιώς, Αγροτική (του Δημοσίου) και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (επίσης του Δημοσίου) - http://www.minisikerdoskopon.gr/pdf/gr-vs-kerdoskopoi_new_printable.pdf, σελ. 3 (σε τελευταία ανάλυση, ο ρόλος των Goldman Sachs, JP Morgan κλπ. δεν σοκάρει τόσο πολύ - την δουλειά τους κάνουν, απ' έξω).
  2. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (με κύριο μέτοχο όλους εμάς) στοιχημάτισε υπέρ της χρεωκοπίας της Ελλάδας (δηλ. εναντίον όλων μας) , αγοράζοντας 'γυμνά' CDS, Δεκέμβριο 2009, αποκομίζοντας έτσι κέρδη 35 εκ. ευρώ (πώς νομίζετε ότι πληρώνονται οι διαφημίσεις του στην τηλεόραση;) - http://www.minisikerdoskopon.gr/pdf/gr-vs-kerdoskopoi_new_printable.pdf, σελ. 19.
  3. "Όποιος αγοράζει ένα 'γυμνό' CDS... είναι σαν να ασφαλίζεται για την επέλευση ενός κινδύνου που δεν τον αφορά και από τον οποίο,  αν αυτός επέλθει, θα κερδίσει. Δηλαδή, είναι σαν να συνάπτει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να καλύψει την πιθανή καταστροφή που μπορεί να υποστεί το σπίτι του γείτονα. Για τον λόγο αυτό, έχει άμεσο συμφέρον και κίνητρο να βάλει ο ίδιος φωτιά στο σπίτι του γείτονα, για να εισπράξει στην συνέχεια την αποζημίωση-ασφάλισμα..." - http://www.minisikerdoskopon.gr/pdf/gr-vs-kerdoskopoi_new_printable.pdf, σελ. 26.

Γιατί προωθώ το κείμενο της παραπάνω μηνυτήριας αναφοράς; Επειδή εξηγεί αναλυτικά και ενδελεχώς (στον 'ηλίθιο' εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στους 'ηλίθιους/μαλάκες' Έλληνες, εμού συμπεριλαμβανομένου) το στημένο παιχνίδι, κατά το οποίο αναγκαζόμαστε όλοι σε πρηνηδόν στάση ταπείνωσης και άγριου βιασμού, με τελικό στόχο την εκτέλεσή μας και με τους 'εκλεγμένους' ταγούς μας ενθουσιώδεις διεκπεραιωτές της όλης διαδικασίας που οι ίδιοι ενεργοποίησαν. 


Βαριόμαστε να διαβάσουμε τις παραπάνω 88 σελίδες που αφορούν στην επιβίωση και στο μέλλον μας; Τότε, μάλλον μάς αξίζει ο τίτλος του ΜΑΛΑΚΑ (στο σχολείο/πανεπιστήμιο, για να μην πω στην καθημερινή δουλειά μας, αναγκαζόμαστε να διαβάζουμε πολλαπλάσιες 'μαλακίες')!


Για όσους προτιμούν σύντομα και συμπυκνωμένα μηνύματα - τύπου fast food (και έχουν παιδιά), υπάρχει και το παρακάτω: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Vd-_i9G68nU.


Και για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν:



Όταν έλθει η ώρα της κρίσης (για τους ενόχους), θυμηθείτε την Βαστίλη!

Υ.Γ. Ρίχτε μια ματιά και εδώ: http://stopspeculators.gr/!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου