Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΗΘΟΣ!

Δεν έχω ποτέ στην ζωή μου συμμετάσχει σε πολιτικό κόμμα. Ανέκαθεν διακατέχομαι από μία γκάμα συναισθημάτων απέναντι στα (επαγγελματικά) οργανωμένα πολιτικά κόμματα, η οποία κυμαίνεται από άκρα αηδία και απέχθεια έως καχυποψία. Εν προκειμένω, πιστεύω ότι ανήκω στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον.

Παρά ταύτα, υποχρεούμαι (όπως όλοι μας) να τα χρηματοδοτώ από το υστέρημά μου - είναι σαν την εισφορά για την ΕΡΤ (που δεν παρακολουθώ) στο λογαριαμό της ΔΕΗ. Επειδή έχω φτάσει στο σημείο (όπως όλοι μας) να μετρώ και το τελευταίο ευρώ και εμπνευσμένος από την μαθηματική διάνοια του τύπου στα διαφημιστικά σποτ του 11888 ("Τυχαίο; Δεν νομίζω!"), άρχισα να κάνω λογαριασμούς με νούμερα!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: συνολικά τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ έλαβαν κατά το πρώτο 3μηνο του 2011 τακτική και οικονομική ενίσχυση περίπου 13,50 εκ. Ευρώ για... ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς(;;;!!!) - κλικ εδώ. 13,50 εκ. Ευρώ Χ 4 3μηνα = 54,00 εκ. Ευρώ για το 2011. Τί σημαίνουν 54 εκ. Ευρώ; Ας το δούμε προοπτικά, μέσα από δύο απλά παραδείγματα.

1. Το συνολικό όφελος του Ελληνικού Δημοσίου από τον τραγέλαφο και την ταλαιπωρία της συλλογής αποδείξεων υπολογίζεται σε περίπου 85 εκ. Ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ.
2. Ένας μικροσυνταξιούχος του ΙΚΑ (όπως, π.χ., ο πατέρας μου) αγωνίζεται να επιβιώσει με 450 Ευρώ / μήνα Χ 12 μήνες = 5.400 Ευρώ τον χρόνο. Δηλαδή, πληρώνουμε για κομματικούς ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς(;;;!!!) 54.000.000 / 5.400 = 10.000 (δέκα χιλιάδες) (μικρο)συντάξεις τον χρόνο!

Τώρα, θα πει κάποιος "...μα για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς(;;;!!!) πρόκειται - ευγενής και αξιόλογος στόχος"! Εγώ, πάντως, όσο και αν έψαξα, δεν μπόρεσα να εντοπίσω σχετική 'βιβλιογραφία' αποτελεσμάτων (όποιος έχει γνώση, ας μ' ενημερώσει δεόντως).

Μπορεί κάποιος άλλος να πει "...μα τα κόμματα εκπαιδεύουν την νεολαία, παράγουν πολιτική και ήθος, είναι φυτώριο μελλοντικών πολιτικών ηγετών"! Εδώ μάλιστα - με γείωσε! Δείτε παρακάτω:

1. Έρευνα εισαγγελέα για παράνομη χρηματοδότηση στελεχών ΔΑΠ και ΠΑΣΠ
Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεκίνησε ερευνά σχετικά με τις καταγγελίες μελών παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστερές ότι τα κονδύλια για την χρηματοδότηση των φοιτητικών συλλόγων καταλήγουν στα ηγετικά στελέχη των συλλόγων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ και μάλιστα χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά. Η απόφαση του εισαγγελέα έρχεται κατόπιν σφοδρών διαπληκτισμών στο Παν/μιο Ιωαννίνων, μεταξύ φοιτητών και της Συγκλήτου του Παν/μιου (πηγή).
2. Η πλαστική κούκλα και τα σεξιστικά υπονοούμενα της ΔΑΠ
Σοκ προκαλεί το βίντεο με μέλη της ΔΑΠ να πανηγυρίζουν τη νίκη στις φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ με πλαστικές κούκλες, και σεξιστικά υπονοούμενα κατά των μελών της ΠΑΣΠ (βίντεο εδώ - σημ.: δώστε προσοχή στον Αναγνωστόπουλο στο τέλος του βίντεο - παιδαράς, να τον προξενέψετε στην κόρη σας, βαστά την πλαστική κούκλα - σίγουρα θα διαπρέψει στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας!).
Οι ίδιοι οι φοιτητές, έχουν φροντίσει να απαξιώσουν εδώ και χρόνια τις φοιτητικές εκλογές, εκδίδοντας κάθε μια ξεχωριστά αποτελέσματα και απενεργοποιώντας την ΕΦΕΕ, που συνεδριάζει μόνο για να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.
Πλέον τα φοιτητικά μαγαζάκια των κομμάτων φροντίζουν να απαξιώσουν το φοιτητικό κίνημα και με ανάρμοστες συμπεριφορές, όπως αυτές των μελών της ΔΑΠ στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που έφερναν την ΠΑΣΠ ηττημένη.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο  εμφανίζονται τα μέλη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από την καταμέτρηση ψηφοδελτίων στο ΤΕΙ του Πειραιά κατά τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές.
Η συμπεριφορά τους, τα υβριστικά  συνθήματα, οι πλαστικές κούκλες, τα σεξιστικά υπονοούμενα, τα κοτόπουλα με πράσινο χρώμα σε τίποτα δεν συνάδουν με το ήθος φοιτητικής παράταξης και του χώρου του οποίου εκπροσωπούν.
Μέχρι στιγμής η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ που για 25η χρονιά  ανακηρύχθηκε  πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ δεν έχει καταδικάσει επισήμως την απρεπή αυτή συμπεριφορά όπως και το κόμμα της Ν.Δ. (πηγή).

Ας μην ξεγελιόμαστε - ΝΟΥΜΕΡΑ μάς εξουσιάζουν και μάς οδηγούν (πού;)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου