Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!

Από άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, Τρίτη 26/04/2011, με τίτλο ‘Ξεκίνησαν οι επαφές με ιδιώτες που έχουν ομόλογα’ (ολόκληρο το άρθρο  εδώ) – υπογραμμίσεις δικές μου:

…………
«Ένα ανεπίσημο όμως road show (σημ.: για μια ‘ήπια’ αναδιάρθρωση) έχει ήδη ξεκινήσει από τους συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών. Μια είδηση που πέρασε στα «ψιλά» την περασμένη εβδομάδα είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών στο ταξίδι στην Ουάσιγκτον συνοδευόταν από τον Πέτρο Χριστοδούλου, γενικό διευθυντή του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους). Το πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έκανε τις πρώτες επαφές με ιδιώτες επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα σε μια χρονική στιγμή που η επιμήκυνση του χρέους μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ. Στα ραντεβού του οικονομικού επιτελείου, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ήταν και επαφές με τη CEN (Clean Economy Network) και την IIF (Institute of International Finance) που αντιπροσωπεύουν εκατοντάδες επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο.»

Δημόσια δήλωση του Γερουσιαστή ΗΠΑ Μαρκ Κερκ (από το ντοκιμαντέρ Debtocracy/Χρεοκρατία – 57ο λεπτό): «…όταν η Ελλάδα έπεφτε στην ηρωίνη των  δανεικών, η Goldman Sachs ήταν το βαποράκι – crack dealer»!

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:
  1. Υπάρχει πιθανότητα ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου (‘πρώην’ στέλεχος της GS) να εξακολουθεί να διατηρεί ‘δεσμούς’ με τον ‘πρώην’ εργοδότη του;
  2. Ποια ήταν η λογική της κυβέρνησης πίσω από την συνεργασία με τον παραπάνω κύριο;
  3. Ποια είναι η αμοιβή του κ. Χριστοδούλου ως γενικού διευθυντή του ΟΔΔΗΧ;
  4. Μήπως βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

Φυσικά, υπάρχει και η εξής διαχειριστική φιλοσοφία: χρειάζεσαι κλέφτη για να πιάσεις ένα κλέφτη ή ο (ανανήψας/μεταστραφείς) λύκος αποτελεί πολύ καλύτερο φύλακα προβάτων από οποιοδήποτε τσοπανόσκυλο. Βάσει αυτής της λογικής, θα ήθελα να προτείνω το παρακάτω: σε περίπτωση που ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και καταδικαστεί (για τα γνωστά), να τού επιβληθεί, αντί άλλης ποινής, η γενική διεύθυνση της ΕΚΔιΔηΜι (Επιτροπής Καταπολέμησης Διαφθοράς Δημοσίου & Μιζών), φυσικά άνευ αμοιβής (κοινωνική υπηρεσία). Τα οφέλη είναι προφανή: και δεν χάνεται πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία και επιτυγχάνεται οικονομία πόρων και καταπολεμάται ο συνωστισμός στα σωφρονιστικά μας ιδρύματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου