Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Γάιδαρος στο Πηγάδι - Μια Πολύ Διδακτική Ιστορία!

Μια μέρα, o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.


Το ζώο φώναζε απελπισμένα επί ώρες κι' ο αγρότης προσπαθούσε ν' αποφασίσει τί να κάνει. 


Τελικά, κατέληξε ότι το ζώο παραήταν γέρικο και ότι το πηγάδι έπρεπε να κλείσει, ούτως ή άλλως, δηλαδή ότι δεν άξιζε τον κόπο να σώσει το γαϊδούρι. Κάλεσε, λοιπόν, όλους τους γείτονές του για να βοηθήσουν. Οι γείτονες άρπαξαν ο καθένας από ένα φτυάρι κι' άρχισαν να φτυαρίζουν χώμα στο πηγάδι.


Στην αρχή, ο γάϊδαρος συνειδητοποίησε τί συνέβαινε κι' άρχισε να γκαρίζει σπαραξικάρδια. Κατόπιν, προς έκπληξη των πάντων, ησύχασε. Μετά από κάμποσες φτυαριές χώμα, ο αγρότης κοίταξε κάτω στο πηγάδι κι' έμεινε άφωνος μ' αυτό που είδε. Καθώς κάθε φτυαριά έπεφτε στην πλάτη του γαϊδάρου, αυτός έκανε κάτι απίστευτο: τίναζε το χώμα απ' την πλάτη του κι' έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Σύντομα, όλοι έμειναν κατάπληκτοι, καθώς ο γάϊδαρος πήδηξε το χείλος του πηγαδιού και απομακρύνθηκε τριποδίζοντας!


Ηθικό δίδαγμα #1: Η ζωή θα ρίξει μπάζα στην πλάτη μας, παντός είδους σκουπίδια. Το κόλπο είναι να τ' αποτινάξουμε άμεσα και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Το καθένα από τα προβλήματά μας αποτελεί ένα εν δυνάμει εφαλτήριο. Μπορούμε να βγούμε ακόμα κι' απ' το βαθύτερο πηγάδι, απλά μη σταματώντας, ποτέ μη παραδίδοντας τα όπλα! Αποτινάξτε τα σκουπίδια και κάνετε ένα βήμα προς τα πάνω!


Να θυμάστε τους πέντε απλούς κανόνες για την ευτυχία:
Ελευθερώστε την καρδιά σας απ' το μίσος! 
Ελευθερώστε το μυαλό σας απ' τις αγωνίες! 
Ζήστε με απλούς τρόπους! 
Προσφέρετε περισσότερα! 
Περιμένετε λιγότερα!
Και τώρα, ας σοβαρευτούμε... Τέρμα οι μαλακίες! Στην πραγματικότητα, ο γάϊδαρος επανέκαμψε, τσάκωσε τον αγρότη ανυποψίαστο στο χωράφι του και τού άλλαξε τον αδόξαστο στις κλωτσιές. Κατόπιν, άλλαξε τον αδόξαστο και σ' όλους τους γείτονές του -έναν προς έναν- επειδή τον βοήθησαν.


Ηθικό δίδαγμα #2: Προσοχή: όταν πρόκειται για γαϊδούρια-πολιτικούς, σαν αυτούς που γλείφουν τον κώλο μας για ψήφο σήμερα,  ρίχνουμε τσιμέντο ταχείας πήξεως -όχι χώμα- για νάμαστε σίγουροι ότι δεν θα επανακάμψουν (αυτοί και οι απόγονοί τους)!


Σακ βουαγιάζ!


Ελεύθερη μετάφραση/παράφραση από http://wilk4.com/humor/humorm299.htm

Υ.Γ.: Ας γελάσουμε και λίγο με τους γελοίους που μας κυβερνούν (επειδή τούς το επιτρέπουμε): https://docs.google.com/file/d/1HwBc9AFK7QL6SwTj-dLnjZF3oFn9gZcD7Nmcart4NQkv8u3d1eAM-JfBT37R/edit

1 σχόλιο: