Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΜΕ & Χθεσινά Επεισόδια: Βγάλε Άκρη!


Αγριο ξύλο, προληπτικό!
[ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]
Με προληπτικό ξύλο υποδέχτηκαν οι διμοιρίες ΜΑΤ χιλιάδες πολίτες, που πήγαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας οργισμένοι «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους». Ακαμπτη η Αστυνομία, τους πετούσε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και τους χτυπούσε με κλομπ, ακόμα και τη στιγμή που κατέβαιναν τρέχοντας τα μαρμάρινα σκαλοπάτια.











Γύρω στις 7 το απόγευμα οι «αγανακτισμένοι» γέμιζαν την πλατεία. «Δεν πληρώνω την κρίση τους», έγραφε το πανό που έφεραν μαζί τους. Στη συνάντηση καλούσε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος και συμμετείχε δυναμικά το κίνημα «Δεν πληρώνω», που έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από τα διόδια. Οι πιο ψύχραιμοι υπολογισμοί έφεραν τους συγκεντρωμένους γύρω στις τέσσερις χιλιάδες.
Ανεργοι, νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους, μαζί με συνταξιούχους που βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται, στάθηκαν μπροστά στη λεωφόρο Αμαλίας φωνάζοντας «πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από 'δώ». Μεταξύ τους ήταν λιμενικοί (ΟΛΠ), τραπεζικοί (ΟΤΟΕ), εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εκπαιδευτικοί και πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή που υποχρεώθηκαν να φύγουν και οι συντάξεις τους μειώνονται πλέον κατά 40%.
Οι πολιτικοί φορείς που καλούσαν στη συγκέντρωση δεν είχαν ανταπόκριση. Ο κόσμος εμφανιζόταν δυναμικά λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει και ζητούσε οργανωμένες αντιδράσεις...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων»
 Σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης κατά τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» .
[ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]
Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν χτες λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου έλαβαν χώρα οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» . Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες γύρω στις 7.30 επιχείρησαν να αποκλείσουν τη λεωφόρο Αμαλίας αλλά τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας στη συνέχεια και χρήση χημικών. Λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στο πλακόστρωτο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ περίπου χίλια άτομα βρίσκονται ακόμα συγκεντρωμένα στην πλατεία Συντάγματος...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισχυρό «παρών» από τους «αγανακτισμένους» πολίτες στο Σύνταγμα
Πεζοπορία 40 ατόμων από τον Πειραιά έως την πλατεία Συντάγματος

Την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους διαδήλωσαν και χθες οι «αγανακτισμένοι»
Την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους διαδήλωσαν και χθες οι «αγανακτισμένοι»
Εκατοντάδες "αγανακτισμένοι" πολίτες βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη φορά.
Μολονότι ο αριθμός των διαδηλωτών στην ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας δεν έφτασε εκείνον όσων συνήθως διαδήλωναν τις Κυριακές μέχρι το καλοκαίρι, οι παραβρισκόμενοι έδωσαν και χθες ισχυρό "παρών" εκφράζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους για τις συνέπειες που αυτά έχουν στην κοινωνία.
Πολίτες ξεκίνησαν να φθάνουν στην πλατεία γύρω στις 7 το απόγευμα, ενώ ένταση επικράτησε περίπου εκείνη την ώρα όταν τα ΜΑΤ επεχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από...
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Συμπλοκές στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» χθες

[ΤΑ ΝΕΑ]
Σοβαρά επεισόδια, με συμπλοκές και χρήση χημικών, εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια - κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με καταγγελίες, μια γυναίκα - άρχισαν γύρω στις 7 το βράδυ, λίγη ώρα μετά την προσέλευση των διαδηλωτών. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προχώρησαν προς τη Λεωφόρο Αμαλίας με σκοπό να διακόψουν την κυκλοφορία. Αστυνομικοί των ΜΑΤ τους απώθησαν προς την Πλατεία Συντάγματος και ακολούθησαν συμπλοκές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια και ξύλο στο Σύνταγμα
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα σε "αγανακτισμένους" και αστυνομικούς. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν τραυματία (pics)

Την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχτηκαν περίπου 2.000 αγανακτισμένοι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολίτες κινήθηκαν προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να πετάνε χημικά και να τους χτυπάνε.
Από την πλευρά των "αγανακτισμένων" γίνεται αναφορά για τουλάχιστον έναν τραυματία, μια ηλικιωμένη γυναίκα πιο συγκεκριμένα, ενώ καταγγέλλουν τα ΜΑΤ πως χτυπούσαν αδιακρίτως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου