Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Τών Οικιών Ημών Εμπιπραμμένων.."!


Με εξοργίζει αφάνταστα η συγκαταβατικότητα και η οσφυοκαμψία, π.χ.: "BBC: Οι ευρωπαίοι συμπαραστέκονται στον ασθενή εταίρο... Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη εξέφρασαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος... Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε να..." [ΕΘΝΟΣ]

Με εξοργίζει αφάνταστα ο ύστατος εξευτελισμός που υφίσταται η χώρα μου (και, κατ' επέκταση, εγώ), πέραν της ήδη προδιαγεγραμμένης εξόντωσής της: αμαχητί παράδοση και επιβολή έξωθεν διοίκησης Δ' Ράιχ - Χορστ Ράιχενμπαχ (σκιώδης πρωθυπουργός, μαθηματικός, ειδικός στην διαχείρηση κρίσεων) και οι συν αυτώ 30 Γερμανοί γκαουλάιτερ (έπαρχοι).  [ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ] 


Με εξοργίζει αφάνταστα το ασύστολο πλιάτσικο του εθνικού μας πλούτου [Με fast track η νέα γερμανική κατοχή - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ], που έχει ήδη αρχίσει στην "κινεζοποιημένη/ινδοποιημένη" Ελλάδα, υπό την δικαιολογία της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων (pure bullshit). 50% περισσότερο ηλεκτρισμό αποδίδει ένα (Γερμανικής κατασκευής) φωτοβολταϊκό πάνελ εδώ απ' ό,τι στη Γερμανία. Ο ήλιος δεν είναι μόνο για μαύρισμα - αξίζει πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο! Στο κάτω-κάτω της γραφής, γιατί αντισταθήκαμε το 1940-44; Γιατί υποστήκαμε Γυάρο κλπ. διώξεις; Ας είχαμε στήσει κώλο από τότε - σήμερα, τουλάχιστον, θα είχαμε Autobahn!

Με εξοργίζει αφάνταστα το ασύστολο θράσος, τα ψέμματα και η βία της απροκάλυπτα πλέον φασιστικής εξουσίας που ανεχόμαστε συλλήβδην ως ("δημοκρατικός") λαός, π.χ.: Απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση μπροστά στη Βουλή, ή Στρατιωτικό νόμο εφάρμοσε η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, ή το παρακάτω ανεκδιήγητα γελοίο απολειφάδι πρωθυπουργού [pamet-thessaloniki.com]:


Τέλος, με εξοργίζει, περισσότερο απ' όλα, το πόσο απαθείς και παραδομένοι/προσκυνημένοι έχουμε γίνει κατά πλειοψηφία, έτσι ώστε να περιμένουμε απ' τους λίγους να διαμαρτυρηθούν ή να επαναστατήσουν για μας (με άμεσο προσωπικό τους κίνδυνο):

Κλείνοντας, θα ήθελα να σάς θυμήσω ότι:
1. Σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου 2011, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας (κατά ΟΗΕ) - ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2011 στην Πνύκα (Βεργίνα & Θεσσαλονίκη 16-17/9) [http://www.dimopolis.gr/dp1/entos/vima-gia-dimokratia-politwn/deltia-typou/172-klis8eneia2011].
2. Μεθαύριο, 17 Σεπτεμβρίου 2011, γιορτάζεται η επέτειος της Μάχης του Μαραθώνα (490 π.Χ., 2,501 χρόνια πριν), κατά την οποία η Αθηναϊκή Δημοκρατία (χωρίς πολλές "ακαδημαϊκές" παρόλες, καρεκλοκενταυρισμό, προσωπικές εμπάθειες και άσχετες συζητήσεις) υπεράσπισε γρήγορα και αποτελεσματικά  το πολίτευμα και τον τρόπο ζωής της, καθώς και τον πολιτισμό που σήμερα απολαμβάνει η Ευρώπη και η Δύση εν γένει. Κάτι "φαιδροί" (κυρίως ξένοι) το γιορτάσανε ήδη στην παραλία Σχινιά (τό ξέρατε;) [http://www.filadelfia-xalkidona.gr/?p=16395http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4656166], κι' ο Γερουλάνος το γιορτάζει (εν αγνοία μας) με τους Ευρωπαίους στις Βρυξέλες - στην Ελλάδα τίποτα [http://www.tsantiri.gr/koinonia-kinimata/apodokimastikan-geroulanos-batzeli-stis-vrixelles-vinteo.html]! Βοήθειά μας!


"Τών οικιών ημών εμπιπραμμένων, ημείς άδομεν" - ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε, γράφει σε ένα σημείο του έργου του ο Θουκυδίδης, περιγράφοντας την ανεμελιά που οδήγησε τελικά την πολιτεία των Αθηναίων σε καταστροφή. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα. Εντάξει, μπορεί να μην τραγουδάμε ακριβώς, αλλά...






Υ.Γ. Δεν βλάπτει να γελάμε και λίγο (humor/χιούμορ: από το 'χυμός' - 'χυμόρ' στην ευβοϊκή διάλεκτο, όπου 'ς' = 'ρ'): βλέπε docs.google.com για το ρητό της ημέρας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου