Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν...

Από presseurop.eu
(Ως πότε παλικάρια...;;;)
Αναδημοσίευση από nasostsaganelis.gr


«ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ»! (π.χ. Μάχη Μαραθώνα)



Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΕΙ το έξαλλα ανθελληνικό “Spiegel” 



  • « Η Ελλάδα δεν πήρε δεκάρα για κατοχικά δάνεια και επανορθώσεις»
  • «Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες του 20ου αιώνα»
  • «Το περίφημο γερμανικό θαύμα έγινε στις πλάτες των Ευρωπαίων. Αυτό δεν το ξεχνούν οι Έλληνες»


Αυτή η ιστοσελίδα, σε σειρά άρθρων (υπάρχουν στο αρχείο της), απεκάλυψε  επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι Γερμανοί χρωστάνε στην Ελλάδα ΜΟΝΟ από τα κατοχικά δάνεια το γιγαντιαίο ποσό των 91,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων…

Που αν το πλήρωναν με την επανένωση των Γερμανιών –ως ρητώς ορίζουν οι τρεις διεθνείς συμφωνίες Ρώμης, Λονδίνου, Παρισιού- θα εξαφανιζόταν το σημερινό ελληνικό χρέος.
Αυτά, τα ιστορικά έγγραφα που φέραμε στο φως από το Φεβρουάριο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ η συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel” ο επιφανής καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας στο London School of Economics Albrecht Ritschl.
Η συνέντευξη-μαστίγιο στους σημερινούς Γερμανούς «εισαγγελείς» αναδημοσιεύθηκε στο cosmos.gr
Και εμείς την ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ στη «σιγή ασυρμάτου» που ακολουθεί (και σήμερα) η εδώ πολιτική ηγεσία.


Η πλήρης συνέντευξη:

Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;
Ritschl: Όχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. Η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και το ρόλο του «Δασκάλου της Ευρώπης» η Γερμανία τα χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον Α΄ αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμά τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το ξεχνούν όλοι...
Η συνέχεια εδώ...>>>

Όσον αφορά το ύψος των οφειλόμενων από την Γερμανία στην Ελλάδα αποζημιώσεων, είμαι τελείως μπερδεμένος. Έχω δει/διαβάσει και νούμερα που προσεγγίζουν το €1,3 τρις! Όσον αφορά τις διάφορες προσπάθειες να διεκδικήσουμε, στιβαρά επί τέλους, αυτό που δικαιούμαστε (και όλα τα άλλα κράτη έχουν προ πολλού λάβει), εξακολουθώ να βομβαρδίζομαι σχεδόν καθημερινά (εδώ και πολύ καιρό) με email σαν το σημερινό:


Αγαπητοί φίλοι,
όπως αναφέρεται παρακάτω από το 
EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
   
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Παρακαλώ,  ζητήσετε  από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο


και να υπογράψουν το Αίτημά μας...


Θυμάμαι ότι υπέγραψα πριν από κάμποσο καιρό. Σήμερα, πάντως, που προσπάθησα να ξαναμπώ στον παραπάνω ιστότοπο, ανταμείφθηκα με 404 Server Error..., κλπ. Διερωτώμαι, επίσης, τί αναγνωρισιμότητα/αποδοχή θα έχει ένα τέτοιο αίτημα από τις αρχές στις οποίες θα υποβληθεί (όποτε υποβληθεί). Μήπως θα έπρεπε να ψαχνόμαστε και για άλλες (παράλληλες) μεθόδους διατύπωσης τού αιτήματος, όπως, π.χ., μία βασισμένη στη Συνθήκη της Λισαβόνας [ec.europa.eu];

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η Συνθήκη της Λισαβόνας εισάγει μια νέα μορφή δημόσιας συμμετοχής στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών (ΠΕΠ). Σύμφωνα με τη Συνθήκη και κατόπιν πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εξέδωσαν κανονισμό σχετικά με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για μια πρωτοβουλία πολιτών (Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 211/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Φεβρουαρίου 2011, σχετικά με την πρωτοβουλία πολιτών).
Η διαδικασία ΠΕΠ θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα εκατομμύριο πολίτες, από τουλάχιστον ένα τέταρτο των κρατών μελών της ΕΕ, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για νομική πράξη σε τομέα της αρμοδιότητάς της. Οι διοργανωτές μιας τέτοιας πρωτοβουλίας πολιτών, δηλαδή, μια επιτροπή πολιτών που θα απαρτίζεται από τουλάχιστον 7 πολίτες κρατών μελών, κατοίκους τουλάχιστον 7 διαφορετικών κρατών μελών, θα έχουν ένα χρόνο στη διάθεσή τους για να συγκεντρώσουν τις αναγκαίες δηλώσεις υποστήριξης. Ο αριθμός των δηλώσεων υποστήριξης πρέπει να πιστοποιείται από τις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών. Στη συνέχεια, η Επιτροπή θα έχει στη διάθεσή της τρεις μήνες για να εξετάσει την πρωτοβουλία και να λάβει την απόφασή της. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η υποβολή πρωτοβουλιών ευρωπαίων πολιτών θα είναι δυνατή από την 1η Απριλίου 2012 και μετά.
Δεν διαθέτω νομικές γνώσεις και δεν είμαι (ούτε κατά προσέγγιση) διαβασμένος στο θέμα. Είναι εφικτή μια τέτοια (επαναλαμβάνω: παράλληλη) προσέγγιση; Όσοι έχετε άποψη/γνώση, καταθέστε την. Όσο για τις απαιτούμενες 1 εκατ. υπογραφές από 7 ευρωπαϊκά κράτη, δεν φαντάζει ανέφικτο, αν χειριστούμε την υπόθεση σοβαρά, υπεύθυνα και οργανωμένα!

Και τώρα, επανέρχομαι στο θέμα "Τράπεζα της Ανατολής" και ΜΚΟ "E.N.D." (φαιδρό κατά πολλούς, παντελώς θαμένο από τα ΜΜΕ, παντελώς ξεχασμένο ήδη από τους bloggers - μνήμη χρυσόψαρου δηλαδή, προτιμάμε να γκρινιάζουμε για τα ίδια και τα ίδια): €2,7 τρις για την Ελλάδα και τους Έλληνες! (κλικ [1] & [2])

Απλά (φευ "αισιόδοξα") μαθηματικά: €1,3 τρις (αποζημιώσεις) + €2,7 τρις (Τράπεζα Ανατολής) = €4,0 τρις για την Ελλάδα και τους Έλληνες (οι οποίοι, προφανώς, προτιμούν να εξακολουθούν ν' "απολαμβάνουν" τον βιασμό τους - σοκ και δέος), ρε γαμώτο! Αντιλαμβάνεται κανείς το ποσόν €4,0 τρις;! Αντιλαμβάνεται κανείς πόσες Γερμανίες μπορούμε να έχουμε στην κατοχή μας με τόσα λεφτά (αν τό θέλαμε); Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο (προσκυνημένες) κότες έχουμε γίνει απέναντι σε καλοζωϊσμένους γενίτσαρους παγκοσμοιοποιητές, ενώ αδιαμαρτύρητα και συλλήβδην αδιαφορούμε για το τί συμβαίνει στα παιδιά μας, έτσι και αυτά αυτά τολμήσουν να διεκδικήσουν κάποιο μέλλον; Δηλαδή, ρε Μήτσο, θα κεράσεις περγαμόντο τον βιαστή τής κόρης σου μετά τον βιασμό, ή θα φερθείς σαν άντρας, προστάτης και πατέρας;!




«ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΑ»! Αν, αν, αν...!


Μήτσο, μ' ακούς, ή κάνεις την κότα; Τον κρανοφόρο πού, εν δυνάμει, "βιάζει" την κόρη σου, καλείσαι να τόν πληρώνεις μέσω ΔΕΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου