Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ελλάδα: Από το Brain Drain στο...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 28/09/201
"Το εντυπωσιακό νούμερο των 12.000 Ελλήνων που δήλωσαν συμμετοχή στην ενημερωτική ημερίδα του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου με στόχο την προσέλκυση εξειδικευμένων εργαζομένων [σημ.: κυρίως επιστημόνων, δηλ. γιατρών, μηχανικών, κλπ.] στην Αυστραλία, μαρτυρά την αγωνία και την εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν οι έλληνες πολίτες αν αναλογιστεί κανείς ότι στην αντίστοιχη ημερίδα πέρυσι είχαν κατατεθεί μόνο 42 αιτήσεις..."


Έχω βάσιμες ενδείξεις ότι "Το εντυπωσιακό νούμερο των 12.000 Ελλήνων...", πού αναφέρει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! Βλέπετε, έκανα κι' εγώ αίτηση για ν' αποδράσω από το σημερινό Νταχάου που λέγεται Ελλάδα. Τήν υπέβαλα 26/09/2011 και έλαβα τήν παρακάτω απάντηση εντός 2 περίπου λεπτών (κλικ στην εικόνα για προβολή):








Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι μού δόθηκε ο αύξων αριθμός 54824. Συνάδελφος που υπέβαλε αίτηση μία ώρα νωρίτερα από μένα, έλαβε αύξοντα αριθμό 54734. Απλά μαθηματικά: 54824 - 54734 = 90 αιτήσεις σε 60 λεπτά (9:00 - 10:00 μμ περίπου)! Η Ελλάδα αδειάζει από το έμψυχο παραγωγικό δυναμικό της με εφιαλτικά ιλιγγιώδεις ρυθμούς!


Το εν λόγω φαινόμενο ονομάζεται "brain-drain -> αποδημία εξειδικευμένου δυναμικού, διαρροή επιστημονικού δυναμικούΓια το brain-drain κυκλοφορούν παρεμπιπτόντως και πολλές αποδόσεις (κάποιες φαιδρότερες από άλλες): 

  • αποστράγγιση ανθρώπινου δυναμικού ποιότητας
  • μετεγκατάσταση ερευνητών
  • απορρόφηση εγκεφάλων
  • μετανάστευση εγκεφάλων
  • διαρροή εγκεφάλων
  • μετανάστευση δυναμικών στοιχείων
  • διαρροή διάνοιας
  • διαρροή του καλύτερου εργατικού δυναμικού προς τη ∆ύση
  • λειψο-κεφαλία!"
[translatum.gr]

Και αν θεωρείτε ότι το παραπάνω (μιλάμε για το "πάνω κεφάλι" της Ελλάδας) είναι τραγικό, τί λέτε για το παρα-κάτω (το "κάτω κεφάλι" της Ελλάδας!); Το είδα στο Youtube και, κυριολεκτικά, ανατρίχιασα: Η Ελλάδα αδειάζει ΚΑΙ από εγχώριες καλλονές, με εφιαλτικά γρήγορους ρυθμούςΠάει η Κάτια Δέδε (Playmate), πάνε και οι μοντέλες τού "Next Top Model"! Και πού πάνε, λόγω αναδουλειάς; Στην Τουρκία! Όχι, ρε γαμώτο! Eίναι σαν να μάς 'παίρνει' ο Ερντογάν (τίς εναπομείνασες Καρυάτιδες) για χανουμάκια (δεν θ' αναφερθώ κάν σε υφαλο-κρηπίδες και γκρίζες ζώνες - π.χ. εδώ και εδώ - καταραμένε Σημίτη, Πάγκαλε, ΓΑΠ, Benny, Μέρκελ, Τρόικα, παγκοσμιοποιητές και λοιποί αμερικανοτσολιάδες)! Τέλος πάντων, έψαξα να βρω έναν όρο και για το εν λόγω φαινόμενο drain - κάτι ανάλογο τού brain drain. Aπέτυχα παταγωδώς (μάλλον δεν υφίσταται τέτοιος). Προτείνω, λοιπόν, τον όρο Ass Drain κι' αφήνω την μετάφρασή του στα Ελληνικά σε 'σάς (λειψο-κωλία, ίσως; - πάρτε το(ν) όπως θέλετε)! Έτσι θα επιβιώσει η Ελλάδα ("προσκυνώντας"); Έλεος!


Έλληνες, εξεγερθείτε εδώ και τώρα!!!
Πάρτε πίσω αυτό πού δικαιωματικά, κατ' ελάχιστον, σάς ανήκει: τον κώλο σας, ρε γαμώτο (αν τόν εκτιμάτε, φυσικά - αν δεν τόν εκτιμάτε...)!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου