Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Γομάρια!


Του Νίκου Γεωργαντζά (Fordham University, NY)
με δικές μου ευκαιριακές παρεμβάσεις (ανάμεσα σε [ ])

Η παγκόσμια ‘οικονομική’ προβληματική μας: χαμός στο ίσιωμα!

Είναι διττή η παγκόσμια ‘οικονομική’ μας προβληματική. Πρώτον, επειδή δεν έχουμε σεβαστεί την φρόνιμη συμβουλή του Αριστοτέλη, έχουμε αφήσει την χρηματιστική να υπερσκελίσει την οικονομία.
[δείτε, π.χ, http://www.alfavita.gr/artra/art15_10_08_1914.php]

Δεύτερον, οι άνθρωποι της χρηματιστικής, κακώς θεωρούν την ποιότητα —η οποία εμπεριέχει την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής— απλά ως ένα κόστος το οποίο πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, ώστε να έχουμε οικονομική αποδοτικότητα. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος πίσω από όλα τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία τόσο βασανιστικά προτείνουν συνεχώς οι άνθρωποι της χρηματιστικής, και τα οποία προσπαθούν μάταια να εφαρμόσουν οι δυναστικές κομματοκρατίες του κόσμου, ενάντια στις επιθυμίες της ανθρώπινης κοινωνίας.

Εκείνο που διαφεύγει της προσοχής των ανθρώπων της χρηματιστικής είναι πως η ποιότητα —η οποία εμπεριέχει την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής— είναι μία δομή μεταβλητών στην οποία η ανθρώπινη κοινότητά μας πρέπει να επενδύσει, γιά να απολαύσουμε την απόδοση της επένδυσής μας. Και η απόδοση της επένδυσης στην ποιότητα πάντα είναι η τόσο επιθυμητή οικονομική αποτελεσματικότητα.

Όμως, η αντιστροφή και λύση της οικονομικής μας προβληματικής απαιτεί πολιτική επιρροή. Αυτός είναι ο λόγος που επιμένω πως υπάρχει άμεση ανάγκη τα πολιτικά συστήματα των χωρών του κόσμου να υποβληθούν σε μία άμεση μεταμόρφωση, ώστε:

α) Το πολιτικό σύστημα κάθε χώρας να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, της θεσμισμένης σε δήμο πεπαιδευμένων πολιτών κοινωνίας της χώρας, η οποία, ως εκ τούτου, καθίσταται εντολέας του όλου πολιτικού συστήματος της χώρας, με την εκάστοτε κυβέρνηση αμέσως ανακλητών αρίστων να πράττει ως εντολοδόχος μόνον της ανθρώπινης κοινωνίας.

β) Η επικράτεια κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσα θεσμισμένης ΑΟΖ/EEZ (http://www.lygeros.org/lygeros/7747-gr.html και http://www.lygeros.org/lygeros/7878-gr.html), να ανήκει, δηλαδή να είναι κτήμα, του λαού της χώρας.

Δεν χρειαζόμαστε πολλά λόγια. Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές και επαναλαμβανόμαστε!

[Επί τω έργω: "Ηταν την επομένη του Δεκαπενταύγουστου όταν ο δήμαρχός του Φιλετίνο, ο κ. Λούκα Σελάρι, ανακοίνωσε το σχέδιο να ανακηρύξει το Φιλετίνο εκ νέου πριγκιπάτο (ήταν μέχρι το 1600, η Ιταλία ήταν γεμάτη με βασίλεια και δυναστείες πριν από την Ενωση του 1861). Στα διεθνή πρακτορεία κυκλοφόρησαν αμέσως φωτογραφίες με το νόμισμα του νεόκοπου «πριγκιπάτου» - χθες [24/09/2011] ήταν οι επίσημες εκδηλώσεις για την ανακήρυξή του.... Οταν μιλάει για «πλουτοπαραγωγικές πηγές» ο δήμαρχος αναφέρεται κυρίως στο νερό, καθώς το Φιλετίνο τροφοδοτεί με εκατομμύρια κυβικά νερού τη Ρώμη, εξυπηρετώντας περίπου δύο εκατομμύρια κατοίκους της πρωτεύουσας. Ας πούμε ότι είναι ο Μαραθώνας της Ρώμης. Αλλά την εκμετάλλευση των υδάτινων αποθεμάτων του Φιλετίνο την έχει εδώ και πολλές δεκαετίες μια ιδιωτική εταιρεία. Ο δήμος δεν παίρνει ούτε μισό ευρώ από έναν πακτωλό εκατομμυρίων σε ετήσια βάση.
«Εμείς ζητάμε ένα 0,6% από την εκμετάλλευση του δικού μας νερού. Εχουμε υπολογίσει ότι, αν υπογράψουμε ένα συμβόλαιο για τα επόμενα 60 χρόνια, ο δήμος θα έχει ιδιαίτερα υψηλά έσοδα, που θα του επιτρέψουν όχι μόνο να μην έχει χρέη όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά να κάνει όλη τη δουλειά του κράτους, να φτιάχνει, δηλαδή, δρόμους, να συνδράμει τους αδύναμους οικονομικά και όλα αυτά χωρίς να καρπώνεται ή να ζητιανεύει ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Και δεν είναι μόνο τα υδάτινα αποθέματα. Ο κ. Σελάρι μας αναφέρει τις μεγάλες δυνατότητες που παρέχει στο Φιλετίνο η αξιοποίηση των δασών, «τα οποία εξαιτίας ενός απαρχαιωμένου νόμου του 1950 αφήνονται να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν, ενώ θα μπορούσαν να είναι πηγή πλούτου»ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]

Εύχομαι κάποιος να μπορούσε να εξηγήσει ευγενικά [ευγενικά, πώς γίνεται να στηρίξεις ένα βιολί στο ρύγχος ενός γουρουνιού;τις βασικές τούτες αρχές στους ηγέτες του κόσμου μας, όπως, γιά παράδειγμα, στην Lagarde, στην Μέρκελ, στον Ομπάμα, στον Σαρκοζί, και σε εκείνον που ενεργεί ως ταύρος εν υαλοπωλείω, στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος τα έχει κάνει τέτοιο μπάχαλο...[συνέχεια εδώ]


Και ιδού τ' αποτελέσματα του μπάχαλου (Βενιζέλου):
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης [Θ. Πάγκαλος], μιλώντας στο Mega [28/09/2011], αποκάλυψε ότι το τέλος ακινήτων που καλείται να πληρώσει ο ίδιος ανέρχεται στο ποσό των 17.500 ευρώ, ποσό που προκύπτει από την ακίνητη περιουσία που κληρονόμησε. Όπως σημείωσε, αναζητεί υποψήφιους αγοραστές, ενώ, επειδή δεν έχει να το πληρώσει, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να τον συλλάβει και να τον βάλει φυλακή [έλα ρε μεγάλε - εδώ ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια (σαν τον Καμπουράκη) - δηλαδή: το ένα υπέρβαρο γομάρι κατά τού άλλου ή "έλα μ... στο τόπο σου"] [real.gr]

Παχύδερμοι ομόσταβλοι πολιτικοί δεινόσαυροι άρχισαν να αλληλοκατασπαράσσονται και κάποιοι άλλοι σκέπτονται, συσκέπτονται, διασκέπτονται και συνδιασκέπτονται! Στο μεταξύ, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Θ. Πάγκαλος έχει πρόσφατα πορωθεί με το παρακάτω ιντερνετικό παιχίδι (γιατί άραγε; - play at your own risk!):


Κλείνω με ολίγη ποίηση:
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ
Την ώρα τούτη είμαι πέρα απ’ το γράψιμο. Απ’ έξω ακούω σωρηδόν αυτοκίνητα μ’ ασταμάτητες γοερότητες του χώρου στο πέρασμά τους ωσάν βολίδα. Πού και πού κάτι φράσεις από δίποδα οπού ξύνουν το κλειστό μου αιωνόβιο παράθυρο – «…θα ’ρθει όμως η Ασπασία;…»-, κουβέντες που συνεχίζουν άλλες κουβέντες απ’ το προηγούμενο τετράγωνο. Τι είμαστε; Πεσμένοι στο ρέμα, εννοούμε γέννηση και εννοούμε θάνατο. Ό,τι βλασταίνει την αλήθεια είναι μονάχα ο ενεστώτας. κανένας αρχαίος αόριστος ή πεπαλαιώμενος μέλλοντας. Υπάρχουμε στο ρέμα της αρχής και του τέλους, χωρίς να ανευρίσκεται ένοχος. Η τεθλασμένη τζαζ. Όλη η αστυνομική δραστηριότητα οπού ο νους αναπτύσσει: είν’ ο ίδιος ο ένοχος. κοροϊδεύει τη φύση του τηγανίζοντας αιτιότητα. ψάχνει για τον ένοχο, θαυμάσιο άλλοθι.

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

A Picture Worth a Thousand Words!



Athens, Greece - Syntagma Square, 25 Sept. 2011: Melina Vrettakos,
an 8-year-old, seeks protection in her father's arms after being struck in the face
by riot police. She was among the crowd demonstrating in front of the
Parliament building [enet.gr]





Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ελληνική ΑΟΖ (Κύπρος - Καστελόριζο)

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στην εκπομπή "Casus Belliτης Δ. Αλεξάκη, Κανάλι 10, 21/09/2011



Βλέπε σχετικά και:
http://www.lygeros.org/lygeros/7747-gr.html &
http://www.lygeros.org/lygeros/7878-gr.html.

Από τον Soros στον Σώρρα: €2,7 ΤΡΙΣ για την Ελλάδα! (μέρος 2ο)

Oh, Mini Me! Can you do anything about this?
Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης περί εξόφλησης χρέους, Τράπεζας της Ανατολής, ΕΤΕ, κλπ:
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ E.N.D.
   ΕΛΛΗΝΕΣ, Χαμογελάστε. Η Πατρίδα μας θα σωθεί,θα σταθεί ξανά στα πόδια της και θα δημιουργήσει. Οι οικονομικοί δολοφόνοι θα πληρώσουν.
   Στο site μας έχει ενεργοποιηθεί ένα απολύτως ελεύθερο forum για όλους εσάς. Σας Ευχαριστούμε και σας υποσχόμαστε: Δεν θα προδώσουμε ποτέ το σκοπό για τον oποίο ιδρύθηκε η “E.N.D.”
Γιώργος Γιαβής
Μέλος Δ.Σ. E.N.D.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει newsletter
http://ellasneverdie.org/taxonomy/term/29




ΜΜΕ & Χθεσινά Επεισόδια: Βγάλε Άκρη!


Αγριο ξύλο, προληπτικό!
[ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ]
Με προληπτικό ξύλο υποδέχτηκαν οι διμοιρίες ΜΑΤ χιλιάδες πολίτες, που πήγαν χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας οργισμένοι «Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια τους». Ακαμπτη η Αστυνομία, τους πετούσε χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα και τους χτυπούσε με κλομπ, ακόμα και τη στιγμή που κατέβαιναν τρέχοντας τα μαρμάρινα σκαλοπάτια.











Γύρω στις 7 το απόγευμα οι «αγανακτισμένοι» γέμιζαν την πλατεία. «Δεν πληρώνω την κρίση τους», έγραφε το πανό που έφεραν μαζί τους. Στη συνάντηση καλούσε η λαϊκή συνέλευση της πλατείας Συντάγματος και συμμετείχε δυναμικά το κίνημα «Δεν πληρώνω», που έκανε την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από τα διόδια. Οι πιο ψύχραιμοι υπολογισμοί έφεραν τους συγκεντρωμένους γύρω στις τέσσερις χιλιάδες.
Ανεργοι, νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους, μαζί με συνταξιούχους που βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται, στάθηκαν μπροστά στη λεωφόρο Αμαλίας φωνάζοντας «πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από 'δώ». Μεταξύ τους ήταν λιμενικοί (ΟΛΠ), τραπεζικοί (ΟΤΟΕ), εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εκπαιδευτικοί και πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή που υποχρεώθηκαν να φύγουν και οι συντάξεις τους μειώνονται πλέον κατά 40%.
Οι πολιτικοί φορείς που καλούσαν στη συγκέντρωση δεν είχαν ανταπόκριση. Ο κόσμος εμφανιζόταν δυναμικά λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει και ζητούσε οργανωμένες αντιδράσεις...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια στο Σύνταγμα κατά τη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων»
 Σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης κατά τις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» .
[ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]
Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν χτες λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, όπου έλαβαν χώρα οι συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» . Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες γύρω στις 7.30 επιχείρησαν να αποκλείσουν τη λεωφόρο Αμαλίας αλλά τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας στη συνέχεια και χρήση χημικών. Λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στο πλακόστρωτο μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ περίπου χίλια άτομα βρίσκονται ακόμα συγκεντρωμένα στην πλατεία Συντάγματος...

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισχυρό «παρών» από τους «αγανακτισμένους» πολίτες στο Σύνταγμα
Πεζοπορία 40 ατόμων από τον Πειραιά έως την πλατεία Συντάγματος

Την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους διαδήλωσαν και χθες οι «αγανακτισμένοι»
Την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους διαδήλωσαν και χθες οι «αγανακτισμένοι»
Εκατοντάδες "αγανακτισμένοι" πολίτες βρέθηκαν χθες στο Σύνταγμα πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη φορά.
Μολονότι ο αριθμός των διαδηλωτών στην ιστορική πλατεία της πρωτεύουσας δεν έφτασε εκείνον όσων συνήθως διαδήλωναν τις Κυριακές μέχρι το καλοκαίρι, οι παραβρισκόμενοι έδωσαν και χθες ισχυρό "παρών" εκφράζοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στα νέα κυβερνητικά μέτρα και την απόγνωσή τους για τις συνέπειες που αυτά έχουν στην κοινωνία.
Πολίτες ξεκίνησαν να φθάνουν στην πλατεία γύρω στις 7 το απόγευμα, ενώ ένταση επικράτησε περίπου εκείνη την ώρα όταν τα ΜΑΤ επεχείρησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους από...
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Συμπλοκές στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» χθες

[ΤΑ ΝΕΑ]
Σοβαρά επεισόδια, με συμπλοκές και χρήση χημικών, εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» στην Πλατεία Συντάγματος. Τα επεισόδια - κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε ελαφρά, σύμφωνα με καταγγελίες, μια γυναίκα - άρχισαν γύρω στις 7 το βράδυ, λίγη ώρα μετά την προσέλευση των διαδηλωτών. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προχώρησαν προς τη Λεωφόρο Αμαλίας με σκοπό να διακόψουν την κυκλοφορία. Αστυνομικοί των ΜΑΤ τους απώθησαν προς την Πλατεία Συντάγματος και ακολούθησαν συμπλοκές.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επεισόδια και ξύλο στο Σύνταγμα
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα νωρίς το βράδυ της Κυριακής, ανάμεσα σε "αγανακτισμένους" και αστυνομικούς. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν τραυματία (pics)

Την επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ δέχτηκαν περίπου 2.000 αγανακτισμένοι οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος. Οι πολίτες κινήθηκαν προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όταν τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να πετάνε χημικά και να τους χτυπάνε.
Από την πλευρά των "αγανακτισμένων" γίνεται αναφορά για τουλάχιστον έναν τραυματία, μια ηλικιωμένη γυναίκα πιο συγκεκριμένα, ενώ καταγγέλλουν τα ΜΑΤ πως χτυπούσαν αδιακρίτως...

Η Τρόικα Είναι Ευλογία για τον ...



Απλά μαθηματικά:
162.812,00 (μόνον βασικός μισθός) +
46.319,34 (κινητό) =
-----------------------------------------------
209.131,34!


Επίσης απλά μαθηματικά:
Ας υποθέσουμε ότι το γραφείο Πάγκαλου χρεώνεται €0,10/λεπτό για κινητή τηλεφωνία (το κόστος καρτοκινητής είναι περίπου €0,40/λεπτό - δεν λογαριάζουμε εταιρικά πακέτα, εκπτώσεις, δωρεάν χρόνο ομιλίας, κλπ.):
€46.319,34 / €0,10/λεπτό = 463.193 λεπτά = 7.720 ώρες = 322 ημέρες/χρόνο! Δηλαδή, ένας υπάλληλος στο γραφείο Πάγκαλου (συνολικά) μιλά ασταμάτητα στο κινητό επί ένα σχεδόν χρόνο!


Η Τρόικα Είναι Κατάρα για τον ...


...καθώς...


Ως εδώ και μή παρέκει!


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Worldwide Financial War: P.I.I.G.S. vs IMF/Banking Cartel

IMF (click to enlarge)
There is a plan to financially strangle entire nations so that the rich become richer and the poor poorer. A "select" few want to control entire states. To start with, the banks set in motion in each country their plan for extreme accumulation of debt, assisted by corrupt governments. Then comes the I.M.F. ...Those who collaborated with the profiteers; those who bailed-out the banks; those getting ready to sell off national assets to the vultures that created the crisis; those who governed Greece, but failed to claim reparations for World War II damages from Germany, continuing instead -because of bribery- to buy weapons from the "ally"; all these who undermined the public interest and should be tried for high treason. Instead, unemployment increases dramatically, poverty goes rampant, businesses close down, the public sector shrinks, social welfare --education, healthcare, pensions -- are brought to nought, labour and social rights are cut down, justice disappears, equality is nowhere to be found, it is a struggle to maintain dignity with the cuts in wages and pensions, the country's resources and its property go to private hands, the nation's sovereignty is undermined, the very citizens themselves end up the property of those who rule the world. EVERYBODY KNEW WHAT WOULD FOLLOW, because all those who governed contributed to the present situation. WELCOME TO THE FUTURE OF THE ENTIRE WORLD. It started here in Greece, but it will soon come home to you too. Unless ... Since 25/05/11 the people in Greece have flooded public squares indignant, enraged, but even more determined. United against a rotten system, they resist all these things that condemn them to a life without hope. They revolt against whomever endangers their freedom and well-being. They took life into their hands and they are fighting to defend the real democracy which was reborn in the squares and in the people's assemblies. They are sending this message to the entire world to help drive out for good all the financial terrorists and all those that tyrannize the people and undermine their future. (Video also available with French subs)


Keiser Report: Troika Tanks & Junta Bots (E187) 22/09/2011

This week Max Keiser and co-host Stacy Herbert discuss Vince Cable's “economic equivalent of war.” They also notice politicians talking tanks and scapegoats for Greece and Christine Lagarde, the “junta-bot”, meeting with other unelected officials. In the second half of the show, Max talks to Reggie Middleton about a default by Greece and a scenario for a run on BNP Paribas.


Keiser Report: Cultural Fragging! (E188), 24/09/2011


This week Max Keiser and co-host, Stacy Herbert, discuss cultural fragging and financial flashbacks. They also discuss Papandreou's high frequency austerity measures for Greece. In the second half of the show Max talks to Ned Naylor-Leyland of Cheviot Asset Management about the latest developments in the silver manipulation case against JP Morgan.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτα ο Πολίτης!




Soufro-calm: Η καταπραϋντική πρωκτική κρέμα για τον Έλληνα φορολογούμενο 

Μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου, ο τρόμος και η αγωνία για τα σκληρά μέτρα που θα επιβληθούν, διακατέχει καθημερινά τον ελληνικό λαό. Ο Έλληνας φορολογούμενος φοβάται πως θα ζήσει στιγμές ανάλογες με αυτές που βίωσε η Τζούλια Αλεξανδράτου στην ταινία "Η Τζούλια και 2 μαύροι", με την διαφορά ότι τώρα οι μαύροι δεν θα είναι 2 αλλά 300!

Η κυβέρνηση αφουγκράστηκε την αγωνία των πολιτών και προέβη σε συγκινητική αντίδραση που φανερώνει πως διατηρεί ακόμα το ανθρώπινο πρόσωπό της και ακολουθεί το μότο της "πρώτα ο πολίτης".


Με έκτακτη εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας,  αποφασίστηκε η δωρεάν χορήγηση της καταπραϋντικής πρωκτικής κρέμας  Soufro-calm. Πρόκειται για ευρέως γνωστό φάρμακο με μαλακτικές και λιπαντικές ιδιότητες, ιδιαίτερα  διαδεδομένο στους κύκλους της showbiz. Η χορήγηση θα γίνεται με μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη σεχαμηλόμισθους και συνταξιούχους ανεξαρτήτως ασφαλιστικού ταμείου, ενώ δεν θα χρειάζεται πλέον συνταγογράφηση για την απόκτησή του.
Κινητή Μονάδα Πρωκτικής Προετοιμασίας
και Aποκατάστασης
Η εκστρατεία του Υπουργείου Υγείας συμπληρώνεται από 10 Κινητές Μονάδες Πρωκτικής Προετοιμασίας και Αποκατάστασης (ΚιΜΠΠΑ)σε ειδικά διαμορφωμένα βαν, τα οποία έχουν τοποθετηθεί αρχικά σε πλατείες της Αθήνας και Θεσσαλονίκης (Αθήνα - Σύνταγμα, Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλους), όπου θα παραμείνουν για 2 εβδομάδες και έπειτα θα συνεχίσουν την περιοδεία τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το Υπουργείο καλεί όλους τους πολίτες, για μια σύντομη ενημερωτική επίσκεψη, όπου θα παρουσιάζεται η ορθή χρήση και τοποθέτηση  του Soufro-calm και θα λάβουν το ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε από την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για την όσο το δυνατόν ανώδυνη "απορρόφησή¨ τους.


Το υπουργείο συνιστά ψυχραιμία και εγκράτεια στην χρησιμοποίηση του Soufro-calm, καθώς η ζήτηση ενδέχεται να ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγή, με αποτέλεσμα, πολύ πιθανόν, να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια ενδεχόμενη έλλειψη.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Default στους Προνομιούχους Ζητούν οι "FT"

Αναδημοσίευση από euro2day.gr (υπογραμμίσεις δικές μου):


Δημοσιεύθηκε: 13:33 - 21/09/11
Είναι ώρα για την τελική αναμέτρηση στην Ελλάδα ανάμεσα στους προνομιούχους του Δημοσίου και στους υπολοίπους, υποστηρίζουν οι "F.T." στο σημερινό τους editorial. Ζητούν ουσιαστικά να γίνει "εσωτερική στάση πληρωμών" και καλούν τους Έλληνες να τα βάλουν με τους πολιτικούς, που ακόμα και σήμερα δεν τολμούν να αναμετρηθούν με τους προνομιούχους.


Μέχρι τώρα, η Αθήνα και οι εταίροι της στην ευρωζώνη έμοιαζαν με τους επιβάτες που τσακώνονται ενώ το πλοίο βυθίζεται. Μια συνεργασία την οποία δεν ήθελε κανένας συνεχίστηκε λόγω του φόβου ότι η Ελλάδα θα ξεμείνει από κεφάλαια, συμπαρασύροντας και την Ευρώπη. Παρουσιάστηκε, όμως, μία ευκαιρία να αποσυνδέσουμε τα δεινά της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Πρέπει να την αρπάξουμε.

Εάν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση από το δάνειο της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τότε τα κεφάλαια της Αθήνας θα εξαντληθούν στις αρχές Οκτωβρίου. Μέχρι τον Δεκέμβριο, όμως, δεν υπάρχουν λήξεις ελληνικών κρατικών ομολόγων. Παράλληλα, οι εγχώριες τράπεζες αναμφίβολα θα μπορέσουν να μετακυλίσουν τις μικρές πληρωμές των βραχυπρόθεσμων εντόκων γραμματίων που λήγουν τους επόμενους μήνες. Κατά συνέπεια, το θύμα από τα άδεια ταμεία του ελληνικού κράτους δεν θα είναι η αγορά ομολόγων, αλλά ο δημόσιος τομέας της Ελλάδας και όσοι λαμβάνουν επιδόματα. Και γι' αυτούς ο μόνος υπόλογος είναι η κυβέρνησή τους.



Η τρόικα μπορεί αξιόπιστα να απειλήσει με αναβολή της εκταμίευσης της επόμενης δόσης για τρεις μήνες. Και αυτό θα πρέπει να κάνει εάν η Αθήνα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Θα είναι πραγματικά τραγικό εάν το ελληνικό δημόσιο σταματήσει να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Θα είναι, όμως, μία τραγωδία που έχει γραφτεί από τους ίδιους τους Έλληνες. Δεν είναι χρέος των υπολοίπων να την αποτρέψουν. Κι αυτό όχι μόνο γιατί δεν είναι επικίνδυνο για την Ευρώπη -η ένδεια της μεσαίας τάξης στην Ελλάδα δεν θα προκαλέσει χρηματοοικονομική αναταραχή- αλλά κυρίως επειδή έτσι θα αναγκάσουν τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την αλήθεια.Η αλήθεια απέχει πολύ από το "είμαστε όλοι μαζί σε αυτό". Οι Έλληνες είναι χωρισμένοι σε αυτούς που ευνοήθηκαν από τη δυσλειτουργία του κράτους -τα καλά προστατευμένα και καλά αμειβόμενα κλειστά επαγγέλματα, τους δημοσίους υπαλλήλους, κλάδους που ελέγχονται από καταχρηστικά συνδικάτα- και στην πλειονότητα εκείνων που δεν συμμετέχουν σε αυτό το σύστημα, οι οποίοι πρέπει να χρηματοδοτούν αυτά τα προνόμια και τώρα σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της αργοπορημένης λιτότητας.

Τα δεινά της Ελλάδας δεν είναι εξωγενή, αλλά είναι σύμφυτα με το πολιτικό της σύστημα.

Η Αθήνα δεσμεύτηκε στους πιστωτές της ότι θα αντιμετωπίσει αυτές τις ομάδες συμφερόντων. Θα δημιουργούσε μεγάλα οικονομικά πλεονεκτήματα ξεκλειδώνοντας ορισμένες πηγές ανάπτυξης και με πιο αποδοτικές και λιγότερες δημόσιες δαπάνες. Η κυβέρνηση, όμως, δίστασε να αποδεσμεύσει την οικονομία από τον έλεγχο των λίγων προνομιούχων. Αντιθέτως, κατέγραψε ανεπαρκή δράση ως προς τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.

Όπαα - να ψοφήσουν οι δανειστές μας!
Η λαϊκή αγανάκτηση πρέπει να στραφεί στη σωστή κατεύθυνσηΣε εκείνους που εκμεταλλεύονται ένα χρεοκοπημένο σύστημα. Αυτή θα ήταν η πολιτικά έξυπνη κίνηση.

Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί μόνο από έναν ηγέτη που αναγνωρίζει αυτήν τη μάχη και παίρνει τη θέση όσων δεν βρίσκονται εντός συστήματος. Εάν το ελληνικό κράτος δεν μπορέσει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, τότε η Ελλάδα ίσως να εξωθηθεί σε αυτήν την τελική αναμέτρηση. Όταν οι πολιτικοί δεν έχουν το κουράγιο, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους παρακινήσουμε.

ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

Χαράτσι Ακινήτων: Έχουμε την Λύση: SACHs!

"Πήρα SACHs και σώθηκα!"
Παρ' ότι το χαράτσι που επιβάλλει ο μεγαλοδύναμος Σουλτάνος μας στα ακίνητα με εξοργίζει αφάνταστα, ένα μέρος μου χαίρεται! Επιτέλους, ήρθε η ώρα μου να τα 'κονομήσω κι' εγώ (σε κάθε κρίση υπάρχουν ευκαιρίες)!


Αγαπητοί συμπολίτες, επαναφέρω πάραυτα προηγούμενη διαφημιστική μου καμπάνια για τα SACHs - Synthesis Affordable Cardboard Homes! Τον Μάιο που μας πέρασε δεν απέφερε αποτελέσματα - προφανώς η αγορά δεν ήταν έτοιμη για ένα τόσο επαναστατικό οικιστικό concept. Τώρα είναι, θέλει δεν θέλει! Αγοράστε ανεπιφύλακτα (με αντικαταβολή στο λογαριασμό Swift SACHs314159 - Νησιά Κέιμαν).

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Από τον Soros στον Σώρρα: €2,7 ΤΡΙΣ για την Ελλάδα! (Μέρος 1ο)

Oh, Mini Me! What a fate!
Me, a humble doorman in Greece!!!
Τις τελευταίες ημέρες έχει βουίξει η Μπλογκόσφαιρα και το Διαδίκτυο σχετικά με το θέμα των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής (π.χ. zougla.gr), που βρίσκονται στην κατοχή της οικογένειας Σώρρα. Αν αληθεύουν τα νούμερα που κυκλοφορούν, όχι μόνο ξεπληρώνουμε το χρέος της Ελλάδας, όχι μόνο μάς χρωστάνε κι' από πάνω, αλλά μπορούμε να φαληρίσουμε και τον Soros και να τόν πάρουμε πορτιέρη/οσφυοκάμπτη στο Υπουργείο Οικονομικών!


Για όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, μία σύντομη έρευνα στο Google με τους όρους "οικογένεια Σώρρα+Τράπεζα Ανατολής" θα σας αποφέρει πληθώρα αποτελεσμάτων. Προτείνω, πάντως, ν' αρχίσετε την περιήγησή σας από εδώ, το site της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "E.N.D.". Εδώ το θέμα αναλύεται διεξοδικά και όλα τα στοιχεία παρατίθενται με τρόπο σαφή και απλό. Δείτε το. Μπορεί να σας ενδιαφέρει να γραφτείτε και μέλη - εν τη ενώσει η ισχύς!


Τίθεται, λοιπόν, άλλο ένα αμείλικτο ερώτημα περί των υποτιθέμενων "εθνοσωτήρων" Παπανδρέου και Σαμαρά: γιατί δεν έχουν απαντήσει στο από 15/3/2011 Εξώδικο που τους επιδόθηκε σχετικά; Γιατί δεν έχει απαντήσει ο Προβόπουλος (ΤτΕ); Γιατί εξακολουθεί να καταστροφολογεί ο οδοστρωτήρας/καταστροφέας/δήμιος Βενιζέλος σήμερα, π.χ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
, ενώ είναι γνώστης της πιθανής λύσης στο πρόβλημα της χώρας;