Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"ΙΕΡΗ" ΠΟΡΝΕΙΑ - για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους!

Από Wikipedia

Ιερή πορνεία*

Ως ιερή ή θρησκευτική πορνεία εννοείται η πρακτική της σεξουαλικής επικοινωνίας για θρησκευτικό σκοπό. Η γυναίκα που εμπλέκεται σε μια τέτοια πρακτική ονομάζεται ιερόδουλος, αν και η σύγχρονη απόδοση του όρου στα κοινωνικά της συμφραζόμενα είναι δυνατόν να προκαλεί σύγχυση ως προς την ακριβή έννοια του όρου.*
Η ιερή πορνεία θεωρείται από αρκετούς ερευνητές ως ένας από τους κύριους παράγοντες που διαμόρφωσαν ή βοήθησαν στη διαμόρφωση της συνάθροισης μεγάλων κοινοτήτων και την μετουσίωσή τους σε πόλεις-κράτη. Τούτος ο κοινωνικός ρόλος της πορνείας απεικονίζεται πιθανώς καλύτερα στο έπος του Γκιλγκαμές, που γράφτηκε μεταξύ του 1800 και 1600 Π.Κ.Ε. Αναφέρεται επίσης στον "απωλεσθέντα παράδεισο", ως πρωταρχική κατάσταση του ανθρώπου που ήταν ικανός να επικοινωνεί με τα άγρια ζώα και να επικοινωνεί ειρηνικά με το ευρύτερο περιβάλλον του.

Ιερές Πόρνες*

   Ένα «απίθανο ποσοστό του πληθυσμού από τη Μεσοποταμία και τη Συρία-Καναάν πρέπει να ήταν είτε κοσμικές είτε θρησκευτικές πόρνες κάποιου είδους», έγραψε η Beatrice Brooks το 1941. Συνήγαγε τα συμπεράσματα της από τα κείμενα των αρσενικών κυρίως μελετητών της εποχής, που δέχτηκαν ασυζητητί την έννοια «ιερές πόρνες ή πόρνες των ναών». Ιέρειες των ναών, συγκέντρωναν τα αναγκαία για τη συντήρηση του ναού, συμμετέχοντας τακτικά σε σεξουαλικές επαφές με αντάλλαγμα κάποιου είδους πληρωμή στους ναούς τους. Οι γυναίκες ακόλουθοι της Ινάννα-Ιστάρ της μεσοποτάμιας θεάς της σεξουαλικότητας και της αγάπης, ήταν οι κυρίως ύποπτοι τέτοιας συμπεριφοράς. Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι μελετητές θεωρούσαν –ορισμένοι τη θεωρούν ακόμα- δεδομένη.
   Στο δέκατο ένατο αιώνα, οι λόγιοι μελετητές της Μεσοποταμίας θεωρούσαν ότι επρόκειτο περί πολιτισμού «αφέλειας και πρωτόγονης σεξουαλικής ελευθερίας». Αργότερα, ακαδημαϊκοί της νέας τότε σχολής της ανθρωπολογίας, όπως ο Τζέιμς Φρέιζερ (James Frazer), ο συγγραφέας του Χρυσού Κλώνου, παρουσίασαν τις «οργιαστικές ιεροτελεστίες των λατρειών γονιμότητας. Το αποτέλεσμα ήταν ο μύθος της λατρείας της γονιμότητα που έγινε αποδεκτός από τους μελετητές. Βέβαια σε τούτη την άποψη της ιερής πορνείας βοήθησαν αρκετές από τις αρχαίες πηγές, όπως η εβραϊκή Βίβλος, έλληνες συγγραφείς όπως ο Ηρόδοτος, ο Στράβων, ο Λουκιανός και οι πρώιμοι εκκλησιαστικοί συγγραφείς, οι οποίοι επηρέασαν τα μέγιστα ύστερους συγγραφείς.
Είναι πολλοί οι μύθοι που αναφέρονται στην ιερή πορνεία κατά την αρχαιότητα και κάποιοι από αυτούς στηρίζουν την υπόθεση της κοινωνικοποίησης μέσω του μύθου της γονιμότητας.
   Σύμφωνα με τον ασσυροβαβυλωνιακό μύθο, ο άγριος άνθρωπος Ενκίντου ζούσε στη στέππα, έξω από την πόλη Ουρούκ του Γκιλγκαμές. Εκεί ζούσε αρμονικά με τα ζώα και κατέστρεφε τις παγίδες των κυνηγών. Οι εξαγριωμένοι κυνηγοί συγκεντρώθηκαν ενώπιον του Γκιλγκαμές, για να σχεδιάσουν την αιχμαλωσία του Ενκίντου. Αντί άλλων ο Γκιλγκαμές τους υπέδειξε να στείλουν μια κασιντού ή χαριμτού, ιερή πόρνη δηλαδή, να τον σαγηνεύσει. Μία ιερή πόρνη συμφωνεί να το πράξει και όταν εμφανίζεται ο Ενκίντου, εκείνη ξαπλώνει αποκαλύπτοντας το γυμνό κορμί της. Ο Ενκίντου κάνει έρωτα μαζί της για τις επόμενες έξι ημέρες και επτά νύκτες. Μετά από αυτή την εμπειρία ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει πλέον με τα άγρια ζώα, που φεύγουν μακριά του, αλλά έχει κερδίσει σε σοφία και κατανόηση. Βρίσκει την χαριμτού και ζητά συμβουλή για τι πρέπει να κάνει. Εκείνη τον συμβουλεύει να πάει στην πόλη, προκειμένου να τον συστήσει στον Γκιλγκαμές. Όμως, πρέπει πρώτα να μάθει να συμπεριφέρεται στην αυλή του βασιλιά κι εκείνη προσφέρεται να τον διδάξει τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν να ενταχθεί και να λειτουργήσει σε έναν διαφορετικό, αστικό τρόπο ζωής.
   Με τη σειρά του ο Ηρόδοτος επιβεβαιώνοντας με τον δικό του αρνητικό τρόπο τούτη την πρακτική, αναφέρει : "[…]ήταν οι Αιγύπτιοι εκείνοι που θεώρησαν προσβολή ενάντια στην ευσέβεια τη σεξουαλική επαφή με τις γυναίκες στους ναούς, ή την είσοδο στον ναό μετά από σεξουαλική επαφή, χωρίς τον αναγκαίο καθαρμό. Δύσκολα σε οποιοδήποτε έθνος, εκτός από τους Αιγύπτιους και Έλληνες μπορεί να συναντήσει κανείς τέτοιον ενδοιασμό, καθώς όλοι σχεδόν θεωρούν από αυτή την άποψη ότι οι ανδρες και οι γυναίκες δεν είναι διαφορετικοί από τα ζώα, τα οποία είτε κτήνη είναι είτε πτηνά, διαρκώς ζευγαρώνουν στους ναούς και τους ιερούς τόπους[…]» .
   Όσον αφορά στους Βαβυλώνιους, ο Ηρόδοτος αναφέρει ένα «εντελώς επαίσχυντο» έθιμο σύμφωνα με το οποίο κάθε γυναίκα «μιά φορά στη ζωή της» είχε επαφή κοντά στο ναό της Αφροδίτης (Ιστάρ) με τον πρώτο ξένο που έριχνε «ασημένιο νόμισμα» στο περίζωμά της . Ομοίως, ο Λουκιανός περιέγραψε την τιμωρία των γυναικών που αρνούνταν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους εις ένδειξη πένθους για τον Άδωνι: «έστω και για μία ημέρα αυτές [έπρεπε] να πουλήσουν την ομορφιά τους … [σε μια] αγορά … ανοικτή για τους ξένους μόνο και η πληρωμή [ γινόταν ] προσφορά στην Αφροδίτη [ Αστάρτη ]». Οι χριστιανοί συγγραφείς επίσης κατηγορούσαν τους εθνικούς ότι επέτρεπαν τα όργια προν τιμήν της Αφροδίτης, τον τελετουργικό προγαμιαίο έρωτα, και την λατρευτική πορνεία.
   Η ιερή πορνεία ασκείτο ευρέως στην αρχαία Ελλάδα, ιδιαίτερα στους ναούς της Αφροδίτης, στην Κύπρο, τον τόπο που γεννήθηκε και την Κόρινθο. Στην Κόρινθο μάλιστα ήταν γνωστή ως «Αφροδίτη η εταίρα». Ο Στράβων τον 1ο Π.Κ.Ε. αιώνα αναφέρει ότι χίλιες ιερές πόρνες εργάζονταν στον ναό της εκεί, ενώ τον ίδιο αριθμό αναφέρει και για το όρος Έρυξ στη Σικελία. Αλλά στις ύστερες περιόδους του ελληνικού κόσμου οι υπερήφανες ιέρειες της αγάπης φαίνεται ότι αντικαθιστούνταν στις περισσότερες περιπτώσεις από σκλάβες. Στην Κύπρο οι φιλολογικές μαρτυρίες υποδεικνύουν ότι πριν από το γάμο όλες οι γυναίκες υποχρεώνονταν στο παρελθόν από το έθιμο να εκδίδονται σε ξένους στο άδυτο της θεάς. Παρόμοια έθιμα επικρατούσαν σε πολλά μέρη της δυτικής Ασίας. Όποιο και αν ήταν το κίνητρο, η πρακτική δεν θεωρείτο σαφώς οργιαστική εκδήλωση της σφοδρής επιθυμίας, αλλά σοβαρό θρησκευτικό καθήκον που εκτελείτο στην υπηρεσία εκείνης της μεγάλης θεάς της δυτικής Ασίας της οποίας όνομα το ποίκιλε, ενώ ο τύπος της παρέμεινε σταθερός, από τόπο σε τόπο. Στην Πάφο σύμφωνα με τον μύθο η συνήθεια της θρησκευτικής πορνείας λέγεται πως καθιερώθηκε από το βασιλιά Κινύρα, και ότι την άσκησαν οι κόρες του, οι αδελφές του Άδωνι, οι οποίες, έχοντας υποστεί την οργή της Αφροδίτης, ζευγάρωσαν με ξένους στον ναό της και τελείωσαν τις μέρες τους στην Αίγυπτο.
   Στη Ρώμη, μια ορισμένη κατηγορία γυναικών, οι lupae ή λύκαινες, προσήλκυαν τους πελάτες τους πελάτες με κραυγές λύκαινας, του κατ' εξοχήν συμβόλου της Ρώμης. Υπογραμμίζοντας τη σύνδεση μεταξύ της σεξουαλικής έκστασης και του θανάτου, μια άλλη κατηγορία γυναικών, οι busturariae, λειτουργούσαν στα νεκροταφεία, παρέχοντας έρωτα στις ταφικές πλάκες ή θρήνο (μοιρολόι) στις νεκρώσιμες ακολουθίες.
   Σε μια επιγραφή από την Ανατολία από το 200 Κ.Ε. μια γυναίκα ονόματι Αυρηλία αναγγέλει υπερήφανα ότι είχε υπηρετήσει στο ναό συμμετέχοντας στο σεξουαλικό έθιμο, όπως και η μητέρα της και όλες οι θηλυκές της πρόγονοι. Είναι αλήθεια ότι ένα μεγάλο τμήμα της τελετουργικής δραστηριότητας στην αρχαία ανατολική Μεσόγειο εστιαζόταν στην προώθηση της γονιμότητας του εδάφους. Στην πρώιμη Μεσοποταμία, παραδείγματος χάριν, ο «ιερός γάμος», με την εστίασή του στη γονιμότητα του, θα μπορούσε ενδεχομένως να περιελάμβανε την έννοια «ιερή πόρνη». Σύμφωνα με έναν μελετητή, «η λατρευτική πορνεία» είναι μια πρακτική που περιλαμβάνει θηλυκούς και κατά περιόδους αρσενικούς ακόλουθους των θεοτήτων γονιμότητας, οι οποίοι αφιέρωναν πιθανώς τις αποδοχές τους στη θεότητά τους». Η ιεροτελεστία του «ιερού γάμου» ήταν ένα από «τα κίνητρα της πρακτικής, ιδιαίτερα στη Μεσοποταμία», όπου ο βασιλιάς είχε σεξουαλική επαφή με «μια πόρνη του ναού» .
   Η υπόθεση ότι η «ιερή πορνεία» όχι μόνο είχε εμφανιστεί, αλλά συνέβαινε στα πλαίσια των λατρειών γονιμότητας, προέκυψε από τη σκόπιμη διασύνδεση στην εβραϊκή βίβλο της κεντεσά (qedeshah), «ιερή ή καθαγιασμένη γυναίκα», με την ζονά (zonah), την «πόρνη». Προφανώς, οι περισσότεροι μελετητές δεν διέκριναν μεταξύ του τελετουργικού έρωτα και του επ' αμοιβή έρωτα. Όμως, ο τελετουργικός έρωτας δεν θα καθιερωνόταν ως πορνεία, ακόμα κι αν η πράξη παρήγαγε προσφορές για έναν ναό, αλλά μάλλον θα θεωρείτο πράξη λατρείας.
   Στην εβραϊκή Βίβλο, η λέξη που μεταφράζεται ως «ιερή ή λατρευτική πόρνη» είναι η qedeshah/qedeshot (θηλυκό ενικός / πληθυντικός) και qadesh/qedeshim (αρσενικό ενικός /πληθυντικός). Αυτοί οι τέσσερις τίτλοι δεν εμφανίζονται πολύ συχνά στην εβραϊκή Βίβλο, καθώς τα παραδείγματα είναι λιγοστά. Η ρίζα qdsh σημαίνει «διαχωρίζω», «καθαγιάζω» . Ως επί το πλείστον, οι όροι εμφανίζονται στο Δευτερονόμιο και στο Βασιλειών Β, βιβλίο ιδιαίτερα εθνικιστικό, πολεμικό και επικριτικό της Καναανιτικής θρησκείας. Η υπόθεση ότι η "ιερή πορνεία" όχι μόνο είχε εμφανιστεί, αλλά είχε συμβεί στα πλαίσια των λατρειών γονιμότητας, προέκυψε από την εσκεμμένη διασύνδεση της έννοιας της «qedeshah», της «ιερής/καθαγιασμένης» γυναίκας με την zonah, την «πόρνη» .
   Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι υπήρχε μια σημαντική κατηγορία θρησκευτικών λειτουργών που αποκαλείτο qedeshah στην Καναάν. Διαφορετικά δεν υπήρχε λόγος να απαξιώνει η Βίβλος στα συγκεκριμένα βιβλία της τέτοιες γυναίκες. Η λειτουργία τους στη Καναανιτή θρησκεία δεν είναι γνωστή, αλλά ήταν «γυναίκες», πιθανώς ιέρειες. Όταν άρχισαν να ερμηνεύονται τα αρχεία της Ουγκαρίτ της Συρίας, γρήγορα έγινε εμφανές ότι η ουγκαριτική θρησκεία ήταν παρόμοια με την καναανιτική θρησκεία που δυσφημίστηκε στην εβραϊκή Βίβλο. Ανακαλύφθηκαν χιλιάδες πήλινες πινακίδες χρονολογημένες στην πρώιμη Εποχή του Χαλκού, (1300-1200 Π.Κ.Ε.), που περιείχαν, ανάμεσα σε άλλα, καταλόγους θεοτήτων, προσφορών και θρησκευτικών λειτουργών.
   Για μια ορισμένη περίοδο, ο «ιερός γάμος» ήταν ένα σημαντικό τελετουργικό γονιμότητας στη Μεσοποταμία. Ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του ο βασιλιάς γινόταν σύζυγος της Ινάννα, και μοιραζόταν τις «ανεκτίμητες δνάμεις της γονιμότητάς της» και της θεϊκότητας του Ντουμούζι. Δυστυχώς, κανένα κείμενο δεν μας λέει τι συνέβαινε στην τελετουργική κρεβατοκάμαρα του ναού, ούτε καν εάν οι συμμετέχοντες ήταν ανθρώπινα όντα ή αγάλματα. Στο διαθέσιμο υλικό που αφορά στον «ιερό γάμο», η θηλυκή συμμετέχουσα απoκαλείται πάντα Ινάννα και η ανθρώπινη ταυτότητά της είναι συγκεχυμένη. Σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ο βασιλιάς μάλλον ενσωμάτωνε τον θεό Ντουμούζι.

Κοινωνική προσαρμογή του μύθου*

   Από κοινωνιολογικής άποψης η ιερή πορνεία, εκτός από τον συγκεκριμένο ρόλο της στη διαδικασία του εξαστισμού φαίνεται πως υπήρξε και τεχνική ενθάρρυνσης της γονιμότητας, ως μέσο επιβίωσης της κοινότητας.*
   Το σεξ ήταν συνήθης ιεροπραξία στις πρωτόγονες κοινωνίες και έδενε τους ανθρώπους με τα ιερά δεσμά συνύπαρξης. Το γεγονός όχι μόνο διασφάλιζε τη συνέχεια της κοινότητας, αλλά εξασφάλιζε σε ένα βαθμό την τήρηση των εξωγαμικών εθιμικών κανόνων. Στις σύγχρονες κοινωνίες η ίδια πράξη εκλαμβάνεται ως ιερή κοινωνία και περιβάλλεται τον μανδύα της θρησκευτικότητας. Κοινότητες στην Γερμανία, το Θιβέτ, την Πολυνησία και τη Νότια Αμερική αλλάζουν τους κανόνες της πρόσβασης στον ερωτικό τομέα, έτσι ώστε να περιλαμβάνονται όλα τα ώριμα μέλη της κοινότητας σε μια ποικιλία ιεροπραξιών. Στο Μάντρι Γκρας, ένας συνδυασμός ψυχογενών ουσιών χρησιμοποιείτο για τη δημιουργία της ιερής ατμόσφαιρας. Σεξουαλική ελευθερία, οινοπνευματώδη, χορός και μουσική συντίθονταν για να δημιουργήσουν μια αίσθηση συντροφικότητας σε μια ιεροπραξία...


*


Σημ. Στους ναούς υπήρχαν και φθηνές και ακριβές πόρνες.


Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ & ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ!

Μια ιδιότυπη «Εκκλησία του Δήμου» χαρακτηρίζει ο Αλ.Τσίπρας τους «Αγανακτισμένους» http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231110963!!!

Τί ήταν η Εκκλησία του Δήμου; - πηγή
   Η Εκκλησία του δήμου ήταν η συνέλευση του λαού της Αθήνας. Από το 451 π.Χ. είχαν το δικαίωμα να μετέχουν σε αυτή όλοι οι ενήλικες Αθηναίοι που είχαν πλήρη πολιτικά δικαιώματα, τα οποία αποκτούσαν εφόσον ήταν και οι δύο γονείς τους αθηναίοι πολίτες και αφού είχαν εκπληρώσει τις διετείς στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Αποκλείονταν οι γυναίκες, οι μέτοικοι και οι δούλοι που δεν είχαν πολιτικά δικαιώματα καθώς και όσοι είχαν διαπράξει αδικήματα (άτιμοι). Οι πολίτες που στέλνονταν σε εκστρατείες και οι κάτοικοι της υπαίθρου δεν μπορούσαν πρακτικά να συμμετέχουν συστηματικά σε όλες τις συνεδριάσεις εξαιτίας της απόστασης (Θουκυδίδης, Iστοριών 8.72). Από γεωγραφική άποψη, η απόσταση των απώτατων ορίων της Αττικής ήταν σαράντα πέντε χιλιόμετρα και για το λόγο αυτό οι περισσότεροι ψηφοφόροι έπαιρναν μέρος στις συνεδριάσεις, μόνον όταν επρόκειτο να συζητηθούν σοβαρά ή δυσεπίλυτα προβλήματα. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας του 404/3 π.Χ., προβλέφτηκε μισθός για τους πολίτες που συμμετείχαν στις συνελεύσεις της Εκκλησίας (εκκλησιαστικός μισθός).
   Η Εκκλησία του δήμου αποτελούσε το κυρίαρχο όργανο της αθηναϊκής δημοκρατίας, από την οποία εκπορεύονταν όλες οι εξουσίες. Συζητούσε σημαντικά θέματα που αφορούσαν το πολίτευμα, ψήφιζε τους νόμους, εξέλεγε τους στρατιωτικούς και οικονομικούς άρχοντες (Αριστοτέλης, Αθηναίων πολιτεία 43. 1-2 και 44. 4), αποφάσιζε για τον αριθμό των πολιτών, των μετοίκων και των δούλων που θα επιστρατεύονταν, επέβαλλε την ποινή του θανάτου ή της εξορίας καθώς και τη δήμευση της περιουσίας. Ακόμη, καθόριζε την εξωτερική πολιτική της Αθήνας, έπαιρνε τις αποφάσεις για τη σύναψη ειρήνης ή πολέμου και συμμαχίας με άλλες πόλεις και κράτη, δεχόταν τους ξένους πρέσβεις και εξέλεγε τους πρέσβεις της Αθήνας.

Δύο ολιγαρχικές ανατροπές του πολιτεύματος (της Δημοκρατίας) - πηγή
   Το 411/0 π.Χ. οι κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες από την αποτυχημένη εκστρατεία στη Σικελία (415-3 π.Χ.) προκάλεσαν έντονες πολιτικές συγκρούσεις στο εσωτερικό της Αθήνας, όπου -μολονότι το κύριο αίτημα ήταν να περιοριστούν οι δημαγωγικές δραστηριότητες- κατέληξαν σε ολιγαρχική μεταρρύθμιση του πολιτεύματος. Ο Αριστοτέλης παραδίδει ότι η πολιτειακή μετατροπή συνοδεύτηκε από την τρομοκράτηση των δημοκρατικών, την επιβολή μιας ομάδας ολιγαρχικών, την ουσιαστική άσκηση της εξουσίας από τη Βουλή των 400, τον περιορισμό της Εκκλησίας του δήμου σε 5000 πολίτες, οι οποίοι χρήμασι και σώμασι είχαν τη δυνατότητα να ωφελούν περισσότερο την πόλη, την επιλογή των αρχόντων όχι με κλήρωση, αλλά με εκλογή και την -με ελάχιστες εξαιρέσεις- κατάργηση της μισθοφοράς. (Σημ.: σάς θυμίζει κάτι;)
   Το 404-3 π.Χ. μετά την ήττα της στον Πελοποννησιακό πόλεμο η Αθήνα, αναγκάστηκε να αφοπλιστεί και υποχρεώθηκε να υπακούει όσον αφορά τα στρατιωτικά της ζητήματα αποκλειστικά στη θέληση της Σπάρτης. Επιπλέον, η Εκκλησία του δήμου κάτω από αυτές τις συνθήκες και με την απειλή του σπαρτιάτη Λύσανδρου εξέλεξε τριάντα ανώτερους άρχοντες, γνωστούς ως Τριάκοντα τυράννους. Μετά την ανάληψη της εξουσίας τους προχώρησαν στη δικαστική δολοφονία των δημοκρατικών αρχηγών και στις προγραφές πολλών πολιτών, απέδωσαν στον Άρειο Πάγο τα δικαιώματα που είχε πριν από τις μεταρρυθμίσεις του Εφιάλτη (462/1 π.Χ.), κατάργησαν τα δικαστήρια των ενόρκων και παραχώρησαν στη Βουλή των 500 αρμοδιότητες ποινικού δικαστηρίου. Παράλληλα, κατάρτισαν έναν κατάλογο χιλίων έμπιστων πολιτών που εναλλάσσονταν στην εξουσία και επικροτούσαν τις αποφάσεις των τυράννων. (Σημ.: σάς θυμίζει κάτι;)

Τραγικό λάθος διατύπωσης (το "ιδιότυπη") κ. Τσίπρα - δείγμα ανιστόρητου και πολιτικά ανώριμου 'παπαγάλου'. Οι "αγανακτισμένοι" είναι η πραγματική Εκκλησία του Δήμου, βελτιωμένη και επαυξημένη σε σχέση με αυτήν του 5ου π.Χ. αιώνα: είναι αντιπροσωπευτικώτερη τού πληθυσμού και δεν μισθοφορεί, σε άκρα αντίθεση με την ολιγαρχική μειονότητα, στην οποία αναιδώς εξακολουθείτε να συμμετέχετε και την οποία στηρίζετε με την παρουσία σας μέσα στο ακαλαίσθητο Βαβαυρικό κάστρο της Βουλής. Να θεωρείτε τον εαυτό σας τυχερό που η Εκκλησία του Δήμου εξακολουθεί να διαθέτει στοιχειώδη πολιτισμό και δεν σας καταδικάζει (και τους 300) σε εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες. Στην αρχαία Αθήνα θα σας έκαναν ήδη μνημόσυνο!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ (ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Τον Ιούνιο του 1815 όλα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου παίζονταν πάνω στο αποτέλεσμα της επικείμενης μάχης του Βατερλώ μεταξύ Ναπολέοντα και Γουέλλινγκτον.

Ο Ναθαναήλ Ροθτσάιλντ (Nathan Rothchild), μεγαλοτραπεζίτης της Αγγλίας και κύριος 'παίκτης' στο χρηματιστήριο, είχε φροντίσει να εγκαταστήσει ένα αξιοζήλευτο δίκτυο πληροφοριοδοτών στην Ευρώπη, μέσω του οποίου έμαθε το αποτέλεσμα της μάχης 24 ώρες πριν αυτό ανακοινωθεί στην Αγγλία. 16 Ιουνίου 1815 άρχισε αμέσως να πουλά μετοχές (παριστάμενος προσωπικά στο χρηματιστήριο Λονδίνου), αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Ναπολέων ήταν ο νικητής της μάχης και προκαλώντας έτσι πανικό και κάθετη πτώση τιμών: "Nathan continued to lean against 'his' pillar, emotionless, expressionless. He continued to sell, and sell and sell. Consuls kept on falling. Word began to sweep through the Stock Exchange: "Rothschild knows." "Rothschild knows." "Wellington has lost at Waterloo." (πηγή)

Όταν η αξία των μετοχών έπεσε περίπου στο 5% της αρχικής τους αξίας, ο Nathan Rothchild άρχισε ν' αγοράζει, αποκτώντας έτσι τον έλεγχο της Βρετανικής οικονομίας για πενταροδεκάρες μέχρι το τέλος της ημέρας. Τα επίσημα νέα για το πραγματικό αποτέλεσμα της μάχης του Βατερλώ έφθασαν στο Λονδίνο λίγο αργότερα (πολύ αργά για τους επενδυτές)!

Το παραπάνω είναι ένα πολύτιμο μάθημα, ιδιαίτερα στις μέρες που ζούμε (τοπικά και παγκόσμια). Ας μην ξεχνάμε, επίσης, και την ανεκτίμητη αξία των δικτύων πληροφοριών ή/και εγκάθετων πληροφοριοδοτών σε θέσεις κλειδιά - information is power! Π.χ. βλέπε εδώ (πάντα με επιφύλαξη και πάντα με κριτικό μάτι).






ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ


Οικονομική κρίση επί εποχής Ε. Βενιζέλου, 1932 - καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα:


Οικονομική κρίση επί εποχής Γ. Α. Παπανδρέου, 2010 - μη καταγεγραμμένα, πλην όμως εξίσου ιστορικά γεγονότα (σημ.: ο ομιλητής εργάζεται για την Blackstone Group LP -  κλικ εδώ):


Άσχετο: εγώ σας το είχα επισημάνει δεόντως - οι άνθρωποι μολύνουν την ατμόσφαιρα επικίνδυνα (προηγούμενη ανάρτηση - Σημ. 2 στο τέλος):

BLOGGING: VIVERE PERICOLOSAMENTE?

Έχω πολύ λίγους φίλους (εξ επιλογής ή χαρακτήρα) και λίγους περισσότερους από λίγους γνωστούς. Εκ πεποιθήσεως, δεν ασχολούμαι με social media (Facebook) και μέχρι πρόσφατα εξέφραζα τις απόψεις μου ιδιωτικά και περιορισμένα, όπως οι περισσότεροι από εμάς, προωθώντας αυτούσια email και πληροφορίες που ελάμβανα ή διάβαζα ή, ενίοτε, προσθέτοντας σ' αυτά την δική μου άποψη και κριτική.

Ξεκίνησα το παρόν ιστολόγιο πρόσφατα, μετά από αλλεπάλληλες προτροπές στενού μου φίλου και μετά από (επακόλουθο) εκτεταμένο προβληματισμό για το αν αυτά που σκέπτομαι και εκφράζω αξίζουν να εκτεθούν σε κοινή θέα - ούτως ή άλλως, πάσχουμε από υπερπληροφόρηση/information overload.

Τέλος πάντων, από την αρχική ανάρτησή μου (Απρίλιο 2011) μέχρι σήμερα μετράω πέντε (5) εγγεγραμμένους αναγνώστες, περίπου χίλιες πεντακόσιες εμφανίσεις αναρτήσεων (εντός και εκτός Ελλάδας), καθώς και μια χούφτα σχόλια αναγνωστών (φωνή βοώντος εν τη ερήμω, που λένε)!

Τί κινδύνους μπορεί να ενέχει το blogging; Είναι ένα ερώτημα που ουδέποτε με απασχόλησε, μέχρι πρόσφατα. Έχω περιφερθεί (και εξακολουθώ να περιφέρομαι καθημερινά) σε πολυάριθμα blogs, αφιερώνοντας μάλιστα ικανό χρόνο διαβάζοντας και τα σχόλια αναγνωστών (πιστεύω ότι συνεισφέρουν στην ουσία της ανάρτησης). Έχω διαβάσει σχόλια και σχόλια (κάθε ύφους, διατύπωσης και περιεχομένου), ποτέ όμως κάτι ευθέως απειλητικό!

Μέχρι προχθές, οπότε έλαβα το παρακάτω σχόλιο από τον/την Mr Markellos σε σχέση με την ανάρτησή μου http://greeksynthesis.blogspot.com/2011/05/blog-post_24.html, 24/05/2011:

"Εξωτερικο Χρεος: Δημοσιο + Ιδιωτικο. Ο πινακας που παραθετεις αυτο αφορα.
Αναπτυγμενος ιδωτικος τομέας = υψηλό ιδωτικο χρέος = αναπτυγμένες χώρεςΓια τσεκαρε και το gdp per capita σε αυτες τις χωρες μηπως καταλαβεις πως αυτο συνδεεται με τα living standards (Νορβηγια, μα καλα δεν παραξενευτηκες?) Συγχωρεσε την δηκτικοτητα μου αν η παραπληροφορηση που κανεις οφειλεται σε προσωπικη αγνοια/αδυναμια κατανόησης ή ακομα και αν απλα μαιμουδιζεις πληροφορίες απο αλλού. Αν ωστόσο το κάνεις εσκεμμένα ισως και να αξιζεις να σου αφιερωσει καποιος λιγο χρόνο να σου αποδομησει το προβοκατορικο μαλουδακι.
Will have a look around and maybe decide to do so..
Regards baby"
28 Μαΐου 2011 8:49 μ.μ.
Μετά από πολλή περίσκεψη και προβληματισμό, απάντησα ως εξής:
Περισσότερο απ' όλα, με ταρακούνησε στο παραπάνω η κατηγορία της παραπληροφόρησης (εκούσιας ή ακούσιας - λόγω βλακείας)! Άσχετα από το εκάστοτε 'υφάκι' μου ή (διεστραμμένη ίσως) διάθεση χιούμορ, θα ήθελα να δηλώσω στους (ελάχιστους) αναγνώστες μου ότι παραπληροφόρηση δεν πουλάω, ούτε "μαϊμουδίζω" πληροφορίες "από αλλού"(;)! Θα ήθελα, επίσης, να ζητήσω από τους  (ελάχιστους) αναγνώστες μου να διατυπώσουν την άποψή τους επ' αυτού.

Στο μεταξύ, η πρόσκληση στον/στην Mr Markellos εξακολουθεί να ισχύει!

Υ.Γ. Γνωρίζει κανείς πόσες απειλές έχουν λάβει οι κ.κ. Χάρρυ Κλυν, Λάκης Λαζόπουλος, Γιάννης Πρετεντέρης, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, κλπ.;








Κυριακή 29 Μαΐου 2011

CODEX ALIMENTARIUS, AGENDA 21 & 'ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ' ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Υποσχέθηκα σε προηγούμενη ανάρτηση να "...σάς εκθέσω απόψεις 'εξωγήινων' πλανητικών εισβολέων σχετικά με το ιδανικό μέγεθος του πληθυσμού που θα όφειλε να φιλοξενεί η Γη" (κλικ εδώ). Ιδού, λοιπόν, δύο 'εξωγήινοι' που εξηγούν εύγλωττα την αδήριτη ανάγκη άμεσης μείωσης του πλανητικού πληθυσμού:

:


Και να μια συγκεκριμένη εκτίμηση του προβλεπόμενου ποσοστού μείωσης: 2/3 ή 66% μέσα σε μία ή δύο γενεές (= 30-60 χρόνια) από τώρα, αν συνεχιστεί η παγκόσμια κρίση ως έχει. Ο ομιλητής το λέει ξεκάθαρα (04/2009): ολόκληρες κουλτούρες, ολόκληρα έθνη θα εξαφανισθούν από προσώπου γης!


Πώς μπορεί να επιτευχθεί η εξόντωση 2/3 του πλανητικού πληθυσμού; Ποικιλοτρόπως: φανερά, με παγκόσμιες ή τοπικές συρράξεις ή 'υπόγεια', μέσω παγκόσμιου ελέγχου τροφίμων, φαρμάκων, 'πράσινης/βιώσιμης' ανάπτυξης, εξοντωτικής φορολόγησης, κλπ. Προς το παρόν, ας επικεντρωθούμε στην 'υπόγεια' μεθοδολογία.

Ψάξτε στο Google τους όρους Codex Alimentarius (Διατροφικός Κώδικας) και Agenda 21 (Ατζέντα 21) - υπάρχει άφθονο υλικό στο Youtube και αλλού. Το θέμα είναι παγκόσμιο και η Ελλάδα, προφανώς, την έχει ήδη πατήσει (λόγω άγνοιας). Σαφέστατα, το αντικείμενο δεν μπορεί να αναλυθεί σε βάθος εδώ, αξίζει όμως να το διερευνήσετε.

Ο Ίων Μάγγος λέει:
"Agenda 21
Να ξέρεις τι σε περιμένει ΜΕΤΑ τον s510, που ήδη εφαρμόζεται. Η Agenda 21 σε περιμένει! Άντε και ζωή σ’ ελόγου μας ! Ξέρω πως σε εντυπωσίασε ο κώδικας Alimentarius που από τέλος του Απρίλη 2011, θα ισχύει κι εδώ αυτόματα, λόγω του ότι δεν μάζεψε η Ελλάδα, τις απαιτούμενες υπογραφές για να μην ισχύσει. Ετοιμάσου τότε εκτός από το να παπαγαλίζεις με έμφαση για κάτι που δεν γνωρίζεις, να τρως ακτινοβολημένα (sic εκδοχή του Ραδιενεργού) μαρούλια, μήλα, φρούτα, λαχανικά, όσπρια όλα πλέον θα περνούν από ραδιενεργή ακτινοβολία. Για το καλό σου; Δεν νομίζω! Γάλατα, ....τυριά, παϊδάκια, μπριζολάκια, και όλα αυτά τα σκουπίδια που σου επέβαλαν να βάζεις στο σώμα σου, λέγοντας σου πως είναι τροφή.
Τέρμα τα βότανα, οι βιταμίνες, τα πρόσθετα διατροφής και τα Βιολογικά τρόφιμα !
Κάποιοι (ποιοί άραγε;) θα χαρούν αφάνταστα.
Άντε και ζωή σ’ ελόγου μας"! <...> (πλήρης ανάρτηση εδώ - δείτε την!).

Παραθέτω και δύο σχετικά βίντεο (ελληνικά), χωρίς απαραίτητα να ενστερνίζομαι πλήρως το ύφος και περιεχόμενό τους (θέλει ψάξιμο) - δείτε τα με πολύ κριτικό βλέμμα. Πιθανώς, όμως, να διακρίνετε κάποιες εξηγήσεις για κάποια (επιφανειακά) ανεξήγητα ή παράλογα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα εν μέσω οικονομικής κρίσης.



Να και μια ντόπια προώθηση της Ατζέντας 21, από τον Δήμο Νέας Σμύρνης: http://www.agenda21.gr/neasmyrni/.

  Σημ. 1: Το (αυταρχικό) Κράτος, όποτε θέλει ή όποτε τό παίρνει, θα φορολογήσει τα πάντα! Αναφέρω σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Καπνικό φόρο (ουδεμία σχέση με το κάπνισμα), που επιβλήθηκε στο Μεσαιωνικό Βυζάντιο προς αντιμετώπιση έκτακτων πολεμικών αναγκών (καλή ώρα ...): όποιος είχε τζάκι (καμινάδα που κάπνιζε) πλήρωνε ειδικό φόρο (δηλ. σχεδόν όλοι)! Άσχετη υποσημείωση: ο ιστορικός ναός της Καπνικαρέας, στο κέντρο της Αθήνας, πήρε το όνομά του από τον εντόπιο συλλέκτη (φοροεισπράκτορα) του Καπνικού φόρου (υποτίθεται ότι έκανε την δωρεά ανέγερσης).
  Σημ. 2: Μεγάλο μέρος της περιβαλλοντικής μόλυνσης (φαινόμενο θερμοκηπίου) οφείλεται στα εκτρεφόμενα προς βρώση ζώα, ειδικά στις αγελάδες - κλάνουν ασύστολα μεθάνιο. Αν σέβεστε το περιβάλλον, γίνετε χορτοφάγοι! Με τους ανθρώπους, όμως, τί μπορεί να γίνει; Εφτά δις ψυχές επίσης κλάνουν ασύστολα μεθάνιο, μεταξύ άλλων!
  Σημ. 3: Τί νόημα έχει ο σεβασμός προς και η διατήρηση του περιβάλλοντος, αν εγώ ή/και τα παιδιά μου αποκλείεται να ζήσουμε για να το απολαύσουμε ή να ωφεληθούμε απ' αυτό; Τώρα, θα μου πείτε, υπάρχουν και οι 'εξωγήινοι' - αφεντικά είναι, δικαιούνται ποιότητας! 



ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΙΑΛΕΙΜΑ (από την μιζέρια)!

"...μα είν' τα όνειρα γι' αυτούς που ξέρουν να τα βλέπουν
και τα τραγούδια γι' αυτούς που ξέρουν να τ' ακούν"!



Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ"

Διαβάζοντας περί του πολυθρύλητου επερχόμενου σαρωτικού ανοίγματος των "κλειστών" επαγγελμάτων (07/2011), αναρωτήθηκα τα εξής: α) Είναι η πολιτική όντως επάγγελμα και μάλιστα "κλειστό", το οποίο θα έπρεπε επίσης ν' ανοίξει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου; β) Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του "επαγγελματία" πολιτικού;

Ψάχνοντας το θέμα, βρήκα σχετικό άρθρο του κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη, καθηγητή Διοικητικής Επιστήμης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, δημοσιευμένο στο ΒΗΜΑ, 18/03/2001, με τίτλο 'Η πολιτική ως "επάγγελμα" (βλέπε εδώ). Αντιγράφω από αυτό αποσπασματικά:

"Στο περίφημο δοκίμιό του για την «πολιτική ως επάγγελμα» (Politik als Beruf) ο γερμανός κοινωνιολόγος Max Weber διέκρινε τρεις τύπους ή μορφές ενασχόλησης με την πολιτική: η πολιτική ως ευκαιριακή ενασχόληση (λ.χ. η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές), η πολιτική ως πάρεργο με παροδική, μερική και πάντως όχι αποκλειστική απασχόληση και η πολιτική ως «επάγγελμα».

Στην τελευταία περίπτωση εκείνος που απασχολείται με την πολιτική ζει με αυτήν (με την έννοια της εσωτερικής αφιέρωσης και αφοσίωσης) και ζει από αυτήν (με την περισσότερο υλική έννοια ότι έτσι προσπορίζεται τις οικονομικές και πραγματικές συνθήκες της διαβίωσής του).
<...>
Στο αναλυτικό σχήμα του Weber η πολιτική αποτελεί ένα ξεχωριστό «επάγγελμα» προκείμενου να μπορέσει να ελέγξει αποτελεσματικά και να αντιπαλέψει όχι μόνο το μονοπώλιο της εξουσίας και της ισχύος από κληρονομικούς άρχοντες ή τους εκάστοτε οικονομικά ισχυρούς παράγοντες, αλλά επίσης για να μπορέσει να ελέγξει και να χαλιναγωγήσει τον «νέο Λεβιάθαν»: τη δημόσια διοίκηση και τη γραφειοκρατία, αλλά και τις πάσης φύσεως τεχνοκρατικά εξειδικευμένες οργανώσεις και υπηρεσίες που απειλούν την ελευθερία και την αυτονομία των ανθρώπων.
<...>
Τρία είναι κατά βάση τα κύρια χαρακτηριστικά που διαφυλάσσουν τον ρόλο και την ιδιαιτερότητα του πολιτικού ως μη υπαλληλοποιημένου «επαγγελματία»: το πάθος, το αίσθημα της ευθύνης και η αίσθηση του μέτρου.

Το πάθος αναφέρεται στη συνειδητή αφιέρωση και αφοσίωση σε ορισμένη αποστολή. Η ευθύνη ή η «ηθική της υπευθυνότητας» σημαίνει την πλήρη και ειλικρινή διάθεση ανάληψης της ευθύνης των πράξεων και των παραλείψεών του, καθώς και των αποτελεσμάτων που αυτές επιφέρουν. Ιδίως η κατηγορική προσταγή της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας συνιστά κατά τον Weber μια «καίρια ψυχολογική ικανότητα του πολιτικού» και έγκειται στη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει την πραγματικότητα με εσωτερική συγκέντρωση και ηρεμία, εξ ου και «η απόστασή του από τα πράγματα και τους ανθρώπους» (υπογράμμιση δική μου).
<...>

Παρακολούθησα (γοητευμένος) χθες βράδυ (27/05/2011) την δήλωση του πρωθυπουργού, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο θέμα της οικονομικής κρίσης . Οφείλω να ομολογήσω, αντικειμενικά και παρά την αντίθεσή μου προς την κυβερνητική πολιτική, ότι ο κ. Παπανδρέου κατέχει στο έπακρο τα παραπάνω χαρακτηριστικά τού κατά Weber "επαγγελματία" πολιτικού, προεξέχοντος αυτού της "απόστασής του από τα πράγματα και τους ανθρώπους"!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ!

Από το Youtube:

"Uploaded by on May 26, 2011
Μετα τη χθεσινή δήλωση της κας. Δαμανάκη, σκέφτηκα να της απαντήσω με αυτό το βίντεο που είναι συνοπτικά οι θέσεις του Φάρατζ στην Ευρωβουλή, από το 2008 μέχρι το Μάρτη του 2011.

Η δήλωση της κας. Δαμανάκη είχε ως εξής:

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο. Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά:
Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες.»

της απαντώ λοιπόν κι εγώ, τοποθετώντας πράγματα, πολύ... ανοικτά!
Ορθάνοιχτα!!

Credits
http://www.youtube.com/user/ukipmedia

Σχετικό τόπικ στο φόρουμ μου από εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?p=139474#p139474 (πιο κάτω και το παρόν βίντεο)



ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ!

"Όχι" στην πρόταση Τσίπρα για σύσταση επιτροπής διερεύνησης του χρέους!
«Όχι» είπε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση κοινοβουλευτικής Επιτροπής με αντικείμενο τον πλήρη έλεγχο του δημόσιου χρέους η Ολομέλεια της Βουλής.

Σε επιστολή του ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι ο λαός πρέπει να μάθει πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος και ποιο μέρος του είναι «παράνομο, άκυρο, επαχθές».

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας ('χαζό παιδί χαρούμενο' - πάντα εκτός πραγματικότητας), ενέταξε την πρόταση του κόμματος στην ανάγκη διαπραγματεύσεων αναδιάρθρωσης του χρέους, που θα αποδειχθεί αναπόφευκτη στο μέλλον, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, εναντιώθηκαν στην ιδέα (πάντα μέσα στα πλαίσια της 'συναίνεσης'), θεωρώντας πως καλλιεργεί αυταπάτες αποφυγής των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας, αν δεν στοχεύει και στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών μικροπολιτικών συμφερόντων.

Το ΚΚΕ δήλωσε (πάντα μέσα στα πλαίσια της 'απολίθωσης' και γενικής 'αφασίας' του) πως «δεν θα σταθούμε εμπόδιο στο να στηθεί μια τέτοια Επιτροπή, παρόλο που πρόκειται για προσπάθειες της αστικής τάξης να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες της επιδείνωσης της θέσης των εργαζομένων».
Πηγή: http://www.star.gr/politics, 26/05/2011

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ (και εν μέσω οικονομικής κρίσης) !


Στην παρούσα ανάρτηση δεν πρόκειται να γκρινιάξω για το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα, ούτε για τον ξεπεσμό μας, ούτε για το ασύστολο ξεπούλημα της χώρας! Αντίθετα, εμπνευσμένος από τις παραινέσεις του Πρωθυπουργού (του στυλ "...να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί!"), καθώς και από αξιέπαινες προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα εν μέσω κρίσης (του στυλ "...όλοι μαζί, η Ελλάδα μπορεί!"), αποφάσισα να βάλω κι' εγώ το λιθαράκι μου, ως Αρχιτέκτονας, προσφέροντας (εντελώς free) ανεκτίμητο τεχνικό know-how για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης που σύντομα και βάρβαρα θα πλήξει πολλούς από εμάς - τους λόγους τους ξέρετε: ανεργία, φτώχεια, κατάσχεση από τράπεζα, κατάσχεση από την εφορία, κλπ.

Ιδού, λοιπόν, το νέο και άκρως πρωτοποριακό housing concept - οικιστικό σύστημα: Synthesis Affordable Cardboard Homes - SACHs*** (ξεχάστε τα μπετονένια προκάτ σπίτια ή τις σαχλές ξύλινες καλύβες/εξοχικά εισαγωγής)!

ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ των Synthesis Affordable Cardboard Homes -  SACHs***
  1. Είναι 'πράσινα' (παρά το, συνήθως, καφέ χρώμα τους), δηλαδή οικολογικά, πλήρως (μα πλήρως!) ανακυκλώσιμα και ενεργειακά άψογα (το άπιαστο όνειρο του Ενεργειακού Επιθεωρητή σας)!
  2. Τα δομικά υλικά τους μεταφέρονται πανεύκολα (χωρίς φορτηγό ή γερανό) και συναρμολογούνται από εσάς, βάσει λεπτομερών σχεδίων και οδηγιών μας - χωρίς σπαστικούς εργολάβους, συνεργεία, κλπ! Δείτε παρακάτω:


  3. Είναι λεπτομερέστατα και άψογα μελετημένα από τον υποφαινόμενο. Και όχι μόνον αυτό: έχουν επίσης δοκιμαστεί ευρύτατα (για ευκολία συναρμολόγησης, προσαρμοστικότητα, φιλικότητα προς τον χρήστη, κλπ.) σε εκτεταμένες (και πανάκριβες) δοκιμές στο εξωτερικό. Δείτε εδώ:


...και εδώ:


  4. Στήνονται (σχεδόν) παντού και δεν χρειάζονται πολεοδομική άδεια, ούτε έχουν εισφορές ΙΚΑ, σύκα, μίκα κλπ. σαχλά διάφορα!
  5. Είναι πανεύκολα επεκτάσιμα και προσαρμόσιμα στις ανάγκες σας. Γκαστρώσατε, π.χ., την γυναίκα σας εν μέσω κρίσης και θα χρειαστείτε έξτρα χώρο; No problem!
  6. Είναι σχεδιασμένα με πρωτοποριακή (built-in) προστασία κατά του κυκλοθυμικού και απρόβλεπτου Κράτους: σας εντόπισε, π.χ., ως 'ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ'; No problem - διπλώστε το (ΟΧΙ δηλώστε το) και πηγαίνετε στην επόμενη διαθέσιμη έκταση!

Κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα τα πρώτα οικονομικά μοντέλα (σε εξευτελιστικές τιμές), προσιτά σε κάθε βαλάντιο (κυριολεκτικά) - μην καθυστερείτε άλλο! Σταματείστε τώρα τις πληρωμές του στεγαστικού σας δανείου και επενδύστε (για ψίχουλα) σε ένα SACHs***


Και αν νομίζετε ότι τα Synthesis Affordable Cardboard Homes - SACHs*** είναι μόνο για άμοιρα θύματα των τραπεζικών καρτέλ και της παγκοσμιοποίησης, δείτε 'μούρη' παρακάτω:


Μην παρασύρεστε από φτηνές απομιμήσεις που πλασάρουν διάφοροι θλιβεροί άστεγοι και έγχρωμοι μετανάστες στις πλατείες του Δήμου σας! Κάνουν παρεμπόριο (η Δημοτική Αστυνομία έχει ήδη ειδοποιηθεί)!


Synthesis Affordable Cardboard Homes! SACHs***!
THE ONE AND ONLY ΟRIGINAL!

Πρωτοπορεία - χωρίς απορία - στην (πράσινη) ανάπτυξη και αυτονομία από το Κράτος (εκεί που το πονάει)!


***Σημ.: Παρά την μερική συνωνυμία, η Synthesis Affordable Cardboard Homes - SACHs ουδεμία σχέση έχει (ή επιθυμεί να έχει) με την περιβόητη και λαομίσητη Goldman Sachs!


Υ.Γ.1 'Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος' και προς το συμφέρον της Ελλάδας, επαναπατρίζω ιδέες - το μόνο αγαθό που μού έχει πλέον απομείνει (τις καταθέσεις στην Ελβετία τίς έφαγα προ κρίσης, λυπάμαι)!
Υ.Γ.2 Οι Αρχιτέκτονες είναι εξαιρετικά υποτιμημένο 'ζωικό είδος' στην Ελλάδα ή, κατ' άλλους, είδος πολυτελείας. Λάθος αντιλήψεις!
Υ.Γ.3 Σκέφτομαι ν' αρχίσω να κρεμάω εδώ (περιστασιακά) και αναρτήσεις με αρχιτεκτονικές συμβουλές (εννοείται free) - τί λέτε; 


ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΟ...

...πού μιλούσε - δεν μπορούσε να πει 'πεινάω' και πέθανε!!!

Eίχα έναν παπαγάλο που μιλούσε,δεν μπορούσε να πει πεινάω και πέθανε. 

Στο μεταξύ, τον παλιό καλό καιρό της ευμάρειας (τον θυμάστε;)...


Ενώ σήμερα: "Φάτε μάτια ψάρια..."!



Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΠΙΘΑΝΩΣ ΒΡΑΧΥΒΙΑ...

... λόγω επικείμενης εξαφάνισης του αντικειμένου!

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας
Το Υπουργείο Οικονομικών απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, υπηρεσίας υπαγόμενης απευθείας στον Υπουργό.
Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας εποπτεύει, συντονίζει και ελέγχει την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα για τη διοίκηση, διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και της κοινωφελούς περιουσίας και κατευθύνει, παρακολουθεί, συντονίζει και ελέγχει τη λειτουργία και το έργο των υπηρεσιών και των συλλογικών οργάνων και επιτροπών, που υπάγονται σε αυτήν, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας και κοινωφελούς περιουσίας.
Διαβάστε αναλυτικά την πρόσκληση εδώ:  http://www.opengov.gr/home/?p=2739 .

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 29η Μαΐου 2011!

Φόρμα υποβολήςενδιαφέροντος εδώ: https://apps.gov.gr/opengov/minfin/app/select_office.php?option=ggdp

getGreeceBack!


Don't Give Up - Let's Try Again...


...and Again, for as Long as it Takes!



Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ!

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του διεθνούς μορφώματος με επωνυμία "ΤΡΟΪΚΑ" που εδρεύει στον πλανήτη Γη και εκπροσωπείται νόμιμα

ΠΡΟΣ

1. Την εντεταλμένη κυβέρνηση του Ελληνικού λαού (ως ελέω Θεού διαχειριστή του Πιστούχου), Διεύθυνση: Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Ελλάδα
2. Τον Ελληνικό λαό, Διεύθυνση: Ελλάδα (ως Πιστούχο) - αντίγραφο

...............................................................................

    Δυνάμει των μέχρι τώρα μεταξύ μας υπογραφέντων συμβάσεων, Μάιο 2010 (Μνημόνιο 1, Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης 1 & Σύμφωνο με το ΔΝΤ 1), ήδη οφείλετε και καθυστερείτε αδικαιολόγητα την ολοκλήρωση και επιβολή αποτελεσματικών μέτρων ολικής αναισθητοποίησης, καθώς και ολικής αφαίμαξης του πληθυσμού σας, όπως και εξουδετέρωσης πάσης πιθανής αντιστάσεως του πληθυσμού σας προς τα μεταξύ μας συμφωνηθέντα, τα οποία είχαν σαν στόχο την εξυγείανση της οικονομίας σας, καθώς και την εκ βάθρων αναδόμηση της (κατά δική σας δημόσια παραδοχή) διεφθαρμένης κοινωνίας σας.
    Με την ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας και βάσει των παραπάνω συμβάσεων που (προθύμως και ηλιθιωδώς) υπογράψατε, σας εγκαλούμε να:
      1. Εφαρμόσετε άμεσα όλα τα παραπάνω συμφωνηθέντα (κοινώς γνωστά και ως εκποίηση 'ασημικών') εντός αποκλειστικής και οριστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από σήμερα. Σε περίπτωση μή συμμόρφωσής σας, πάσα περαιτέρω 'αιμοδοσία' από μέρους μας θα παύσει άμεσα, κατόπιν του οποίου θα προβούμε σε άμεση κατάσχεση του εναπομείναντος νεκροταφείου, συμπεριλαμβανομένων των πτωμάτων.
      2. Εντατικοποιήσετε την εκδίωξη από την χώρα σας ταραχοποιών παραγωγικών και λοιπών δημιουργικών στοιχείων (αυτά θα αξιοποιηθούν κατάλληλα αλλού) με πάσα δυνατή μέθοδο, όπως, π.χ.,  εδώ, παρέχοντες συγκεκριμένες πληροφορίες/διεξόδους για όσα ακόμα τέτοια στοιχεία εξακολουθούν να εμμένουν (ηλιθιωδώς) στην παραμονή τους στην Ελλάδα.
    Επίσης, με την παρούσα σας ενημερώνουμε και πάλι ρητά και ειδικά ότι τα οικονομικά σας δεδομένα και η καταγγελία των ως άνω μεταξύ μας συμβάσεων έχουν ήδη διαβιβασθεί και επεξεργάζονται καθημερινά (και εις βάρος σας) από τους παγκόσμια αναγνωρισμένους αντιπροσώπους (νεκροθάφτες) μας οίκους Fitch, Standard & Poor's, κλπ.
    Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του...

Και τώρα, ας σοβαρευτούμε: Αποτελεσματικότερη προπαγάνδα (τύφλα νάχει ο Γκέμπελς) για την εγκατάλειψη του 'οχυρού' δεν έχω ξαναδεί! Το λέω μετά πλήρους γνώσεως του αντικειμένου (εξηγούμαι παρακάτω): ΜΑΣ ΩΘΟΥΝ (ευθέως πλέον και με συγκεκριμένες οδηγίες) ΣΕ ΕΞΟΔΟ (όχι τύπου Μεσολογγίου - εκεί, όλο και κάποιοι Τούρκοι φαγώθηκαν)! Διαβάζω, λοιπόν, σε σημερινό (24/11/2011) άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ότι: Το 95% των στελεχών ετοιμάζει χαρτοφύλακες για Αυστραλία (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=277767) ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΝΩ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ.

Ερώτημα: γιατί τόσο εκτενής και λεπτομερής παράθεση διεθνών συνδέσμων (links) εύρεσης εργασίας στο εν λόγω άρθρο (επιστεγασμένο από την σπαραξικάρδια φωτογραφία του χειμαζόμενου στελέχους/εργαζόμενου); Όσοι από μας ψάχνονται για εξωτερικό, γνωρίζουν αυτούς τους συνδέσμους από καιρό! Μήπως υποδεικνύεται πλέον στο υγιέστερο 'αίμα' αυτού του τόπου, τεχνηέντως ή/και φωναχτά, η έξοδος; Δηλαδή, ό,τι 'αδύνατο' και 'ξένο'/πεινασμένο/απελπισμένο μείνει πίσω θα είναι πιο εύκολα εκμεταλλεύσιμο και χειραγωγήσιμο (λιγότερη αντίσταση στο οργανωμένο ξεπούλημα)!

Γεγονότα/αλήθειες (facts, επί το ελληνικώτερον), που δεν σας λέει το παραπάνω άρθρο:
1. Η Αυστραλία ('ανθούσα' οικονομία με έλλειμμα 131% του ΑΕΠ - βλέπε παρακάτω!) δεν δέχεται μετανάστες γηραιότερους των 45 ετών - κορόιδο είναι; Το έχω ψάξει προ πολλού - άνεργος Μηχανικός είμαι! Εναλλακτικά: παντρευτείτε Αυστραλέζα ή ψάξτε αλλού. Το άρθρο δεν μπαίνει καν στον κόπο να επισημάνει τα ουσιώδη!
2. Μη σπαταλάτε χρόνο σε sites της Ασίας, π.χ. Φιλιππίνες, Ινδία κλπ. - ψάχνουν για 'ντόπιους' πού είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν (κυριολεκτικά) για μια φούχτα ρύζι, στοιβαζόμενοι σε κοιτώνες ανά 4-5.
3. Τα (υποτιθέμενα) σοβαρά sites θα σας ζητήσουν (σοβαρή) συνδρομή, προκειμένου να σας προωθήσουν, πέραν των χρεώσεων για την δουλειά που θα σας βρουν - εγγυήσεις δεν παρέχονται!

Μας διαλαλεί, επιπλέον, το παραπάνω άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ την (παγκοσμιοποιημένη) σοφία της κ. Ρ. Πιτσίκα (διεθνώς αναγνωρισμένης ειδήμονος;;;!!!), έτσι, για να μαθαίνουμε και να εγκαταλείψουμε τάχιστα τις 'επάλξεις': Αναγκαστική ευελιξία... «Μέχρι πριν από λίγους μήνες τα στελέχη αντιστέκονταν στην αλλαγή και έδειχναν έλλειψη ρίσκου», μας λέει η Ρεβέκκα Πιτσίκα, γενική διευθύντρια της Εταιρείας Επιλογής Στελεχών «People for Business». «Η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα". Μπράβο ρε Αντρέα Ρουμελιώτη, ψαγμένε (πεινασμένε) δημοσιογράφε της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ! Άψογη δημοσιογραφία και έρευνα του θέματος- θέλω να με διδάξεις!

And now, for something completely different (yet, highly relevant): η πασίγνωστη Wikipedia (καλή της ώρα) έχει δημοσιευμένο αναλυτικό πίνακα με τα εξωτερικά χρέη όλων των χωρών σε ποσοστιαία σχέση με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν τους - ΑΕΠ (βλέπε εδώ). Μας παραμυθιάζουν ασύστολα οι ταγοί μας (τα πολιτικά ΝΟΥΜΕΡΑ του τσίρκου και βγάλε!), ότι  δηλ. η χώρα μας βρίσκεται υπό δικαιολογημένη/αναγκαστική βάρβαρη κατοχή, καθώς εκτροχιάστηκε οικονομικά και δανείστηκε παραπάνω απ' όσα άντεχε η τσέπη της!

Βάσει Wikipedia, λοιπόν, η Ελλάδα χρωστάει 165% του ΑΕΠ της (στοιχεία 06/2010). Συγκριτικά, πάλι βάσει Wikipedia, οι εξής χώρες χρωστούν:

Βρετανία:     398%
Γερμανία:     143% (σημ.: ο κατ' εξοχήν δυνάστης/'γκάουλάιτερ' της Ευρώπης!)
Γαλλία:       188%
Ολλανδία:     344%
Νορβηγία:     861%
Ισπανία:      157%
Ιρλανδία:     1224%
Λουξεμβούργο: 4636%(σημ.: οι πρωταθλητές - πώς επιβιώνουν;!)
Βέλγιο:       322%
Ελβετία:      364% (σημ.: εκεί που βάζουμε τα λεφτά μας, ρεεεε!)
Σουηδία:      241%
Αυστρία:      226% (σημ.: επιθυμεί έξοδο από ΕΕ!)
Χονγκ Κονγκ:  233%
Δανία:        274% (σημ.: αμφισβητεί έμπρακτα την συνθήκη Σένγκεν!)
Πορτογαλία:   201%
Φινλανδία:    200%

Και μια τελευταία (ενδιαφέρουσα, κατ' εμέ) επισήμανση, επίσης από τον παραπάνω πίνακα κρατικών χρεών της Wikipedia: ολόκληρος ο πλανήτης χρωστά 95% του ΑΕΠ του (φυσικά, συζητάμε για πλασματικό/ανύπαρκτο χρήμα, ως επί το πλείστον)! Εύλογο ερώτημα: σε ποιον, γαμ...το, τα χρωστάει; Είδα με το τηλεσκόπιό μου κάτι εξωγήινους να πλησιάζουν τον πλανήτη μας με άκρως απειλητικές διαθέσεις (κάτι Goldman Sachs, JP Morgan, ECB, Deutsche Bank, Eurobank, Alphabank κλπ. μυστήρια λογότυπα διέκρινα)! Λέτε να ήρθε ο καιρός να κουνηθούμε και να οργανώσουμε αντίσταση στον εισβολέα (σε πλανητικό επίπεδο); Πού είσαι, ρέ Bruce Willis, όταν σέ χρειαζόμαστε; 

Τί άλλο να πω, ρε παιδιά, πέραν τού "μην συναινείτε στον βιασμό σας, αντισταθείτε όπως μπορείτε, οργανωθείτε και μην εγκαταλείπετε τις επάλξεις"!

Υ.Γ. Σε επόμενη ανάρτηση, θα σας εκθέσω απόψεις των 'εξωγήινων' πλανητικών εισβολέων σχετικά με το ιδανικό μέγεθος του πληθυσμού που θα όφειλε να φιλοξενεί η Γη.